MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Οι εκδόσεις Διόπτρα συγκέντρωσαν 50.000 ευρώ για τους πυρόπληκτους

Μέσα σε 3 μόλις ημέρες, το eshop των εκδόσεων Διόπτρα έλαβε τον πρωτόγνωρο αριθμό των 1.800 παραγγελιών, για τη στήριξη των πυρόπληκτων συνανθρώπων μας.

φωτογραφία: Εκδόσεις Διόπτρα/Facebook
φωτογραφία: Εκδόσεις Διόπτρα/Facebook
Monopoli Team

Την Κυριακή 8 Αυγούστου, καθώς οι φωτιές συνέχιζαν τις καταστροφές σε όλη τη χώρα, οι εκδόσεις Διόπτρα ανακοίνωσαν μέσω του επίσημου λογαριασμού τους στο Facebook ότι για τις επόμενες τρεις ημέρες όλα τα έσοδα από το eshop των εκδόσεων θα πήγαιναν στους πυρόπληκτους.

“Αλληλεγγύη και όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Επίσης, θα δώσουμε βιβλία όπου χρειάζεται και θα συγκεντρώσουμε και εσωτερικά στην εταιρεία ένα ποσό. Τα χρήματα θα κατατεθούν στον Ερυθρό Σταυρό” έγραψαν στη σχετική ανακοίνωση στο Facebook και προκάλεσαν ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης από το αναγνωστικό κοινό που τόσο θέλει να βοηθήσει.

Συγκεκριμένα, μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης, μέσα σε 3 δηλαδή ημέρες, το eshop των εκδόσεων Διόπτρα δέχτηκε 1.800 παραγγελίες, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί ένα ποσό που ξεπερνά τα 40.000 ευρώ.

Ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, εκδότης της Διόπτρα, ανακοίνωσε επίσης ότι ο εκδοτικός οίκος θα συμπληρώσει το υπόλοιπο ποσό, ώστε αυτό που θα φτάσει στον Ερυθρό Σταυρό να φτάσει τα 50.000 ευρώ.

Για να ευχαριστήσει το αναγνωστικό κοινό, για την ανταπόκριση του, ο εκδοτικός οίκος και ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, δημοσίευσαν μία ανακοίνωση, δίνοντας παράλληλα περισσότερες πληροφορίες για τη δωρεά.

Η ανακοίνωση του εκδοτικού οίκου:

“Είναι μεγάλη η πικρία που νιώθουμε για όλα όσα έγιναν. Για όσα χάθηκαν, για όσους συνανθρώπους μας βιώνουν το κενό, το απόλυτο κενό της επόμενης μέρας της καταστροφής. Μιας καταστροφής που ακόμα δεν έχει τελειώσει.

Ως Εκδόσεις Διόπτρα κάναμε μια ενέργεια που πριν λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε, για να συσπειρώσουμε τους αναγνώστες μας, ώστε να προσφέρουμε μαζί σε όλους εκείνους που είδαν τις περιουσίες τους να καίγονται.

Θα σας εξομολογηθώ ότι δεν περιμέναμε αυτό που συνέβη: Ήσασταν όλοι εκεί, εσείς που τιμάτε εδώ και δεκαετίες τα βιβλία μας. Το ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο δέχτηκε σε τρεις ημέρες τον ασύλληπτο αριθμό των 1.800 παραγγελιών, περίπου 20 φορές παραπάνω από το συνηθισμένο.

Μας πήρατε τηλέφωνο και μας ζητούσατε να σας χρεώσουμε παραπάνω, για να πάρουν περισσότερα αυτοί που υποφέρουν. Μας στείλατε δεκάδες μηνύματα για να βοηθήσετε από το εξωτερικό. Μας είπατε να σημειώσουμε τώρα την παραγγελία σας, αλλά να σας τη στείλουμε στο τέλος του μήνα που θα έχετε χρήματα. Μας έστειλαν παιδιά Γυμνασίου για να διαθέσουν χρήματα από το ταμείο της τάξης τους.

Αύριο το πρωί θα έχουμε καθαρή εικόνα, αλλά η πρώτη εκτίμηση για το ποσό που συγκεντρώσαμε είναι πάνω από 40.000 ευρώ και να ξέρετε ότι θα βάλουμε και τα υπόλοιπα σε κάθε περίπτωση για να φτάσουμε τις 50.000€.

Είναι τεράστια τιμή που μας επιτρέψατε να συγκεντρώσουμε αυτό το ποσό και που μας το εμπιστεύεστε. Το ευχαριστώ είναι λίγο για όλους και όλες εσάς. Από αύριο θα έχετε αναλυτική ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα της δωρεάς και του πώς θα διασφαλίσουμε ότι τα χρήματα θα ξοδευτούν για τον σκοπό που τα δώσατε.

Δεν θέλω και δεν επιτρέπεται να θριαμβολογήσουμε για κάτι. Αλλά κοιτώντας σας στα μάτια θέλω να σας πω ότι η Ελλάδα που αγαπάει, η Ελλάδα που πονάει και το λέει, η Ελλάδα που σκύβει τρυφερά με στοργή πάνω στα πονεμένα παιδιά της, υπάρχει είναι εδώ και κοιτάει το αύριο. Και είστε όλοι εσείς”.

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b