MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
08
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

Κλιντ Ίστγουντ: Στα 91 του επιστρέφει με νέα ταινία και ετοιμάζεται για ρεκόρ στα Όσκαρ

Στα 91 του χρόνια ο Κλιντ Ίστγουντ επιστρέφει με το πολλά υποσχόμενο “Cry Macho” και με σοβαρές πιθανότητες να σπάσει ρεκόρ στα επόμενα βραβεία Όσκαρ.

Monopoli Team

Στα φετινά βραβεία Όσκαρ, ο σερ Άντονι Χόπκινς με τον “Πατέρα” έγραψε ιστορία στα Όσκαρ ως ο γηραιότερος ηθοποιός που κέρδισε Όσκαρ Καλύτερου Ηθοποιού στην ιστορία του θεσμού -ένα ρεκόρ που ο Κλιντ Ίστγουντ ελπίζει να σπάσει σύντομα.

Ο Ίστγουντ, στα 91 του, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε μία νέα ταινία, με τίτλο Cry Macho. Πρόκειται για την ταινία που θα μπορούσε να φέρει τον θρύλο του Χόλιγουντ πίσω στα Όσκαρ, για πρώτη φορά μετά το Million Dollar Baby του 2005.

Ο Ίστγουντ είναι τέσσερις φορές βραβευμένος με Όσκαρ. Προτάθηκε τελευταία φορά το 2015 ως παραγωγός του American Sniper. Πριν από αυτό, ήταν δύο φορές υποψήφιος το 2007 για την ταινία “Γράμματα από τον Iwo Jima”. Βέβαια δεν έχει κερδίσει ποτέ Όσκαρ ηθοποιίας, παρά τις δύο υποψηφιότητες.

Αν λοιπόν το Cry Macho καταφέρει να εντυπωσιάσει πράγματι την Ακαδημία, ο Κλιντ Ίστγουντ μπορεί να γίνει ο γηραιότερος υποψήφιος, σε οποιαδήποτε κατηγορία στην ιστορία των Όσκαρ. στο συναισθηματικό του τρέιλερ και «ξυπνήσει» διάφορα συναισθήματα στα μέλη της ακαδημίας. Θα μπορούσε επίσης να χαρακτηριστεί ως ο γηραιότερος υποψήφιος Καλύτερης Σκηνοθεσίας, ξεπερνώντας τον Τζον Χιούστον.

Ο Ίστγουντ είναι ήδη ο γηραιότερος νικητής του Όσκαρ Καλύτερου Σκηνοθέτη στην ιστορία, χάρη στη νίκη του με το Million Dollar Baby το 2005. Ήταν 74 ετών τότε.

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους και ταυτόχρονα στην πλατφόρμα HBO Max στις 17 Σεπτεμβρίου. Ο Ίστγουντ υποδύεται έναν ξεπεσμένο καουμπόι του rodeo, ο οποίος έχει αναλάβει να βοηθήσει έναν παλιό του φίλο, να «ξελασπώσει» τον γιο του από κάποια προβλήματα που δημιούργησε στο Μεξικό. Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα, που έγραψε ο Ν. Ρίτσαρντ Νας το 1975.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣαρλίζ Θερόν: Οι καλύτερες ερμηνείες μίας ηθοποιού που δεν φοβάται ποτέ να «τσαλακωθεί»12.09.2018

Το τρέιλερ της ταινίας είναι σίγουρα πολλά υποσχόμενο. Θα μπορέσει όμως να τον κάνει τον γηραιότερο ηθοποιό που θα λάβει Όσκαρ Καλύτερου Ηθοποιού;

Δείτε κι εσείς το τρέιλερ της ταινιας:

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
10 ταινίες που δεν θες να χάσεις στο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας
Cine News
Home Cinema: Οι ταινίες που θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Cine News
Είδαμε την «Κάρλα» της Κριστίνα Τουρνατζή στο 66ο ΦΚΘ – Μια αληθινή ιστορία παιδικής κακοποίησης
Cine News
Το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 2025 powered by ΔΕΗ ανοίγει αυλαία
Cine News
Coexistence, My Ass!: Φωτίζοντας με χιούμορ τα πιο σκοτεινά σημεία
Cine News
Με αυτές τις σειρές θα “κολλήσουμε” τον Νοέμβριο
Art & Culture
66ο ΦΚΘ: Οι αδερφοί Νάσσερ πιστεύουν ότι η κατοχή της Γάζας θα τελειώσει πολύ σύντομα
Cine News
Το Acting On Camera Seminar επιστρέφει για έκτη φορά στην Αθήνα
Cine News
66ο ΦΚΘ + COSMOTE TV: Το «Ριφιφί» του Σωτήρη Τσαφούλια έκανε "μπαμ" στη Θεσσαλονίκη
Cine News
«Η πιο πλούσια γυναίκα του κόσμου»: Η ταινία προβλήθηκε στο 66ο ΦΚΘ παρουσία της Ιζαμπέλ Ιπέρ
Cine News
Το 66ο ΦΚΘ βράβευσε τους πρωταγωνιστές της χρυσής εποχή του ελληνικού σινεμά
Cine News
14ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας με «Αποκατεστημένες και Υπέροχες»