MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Η συναισθηματική δοκιμασία του «Πατέρα»

Οι ταινίες και οι επανεκδόσεις που κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες από την Πέμπτη 8 Ιουλίου με μια ματιά.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Ο Πατέρας

Ίσως η καλύτερη δημιουργία που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια πάνω στο θέμα της άνοιας και της απώλειας της μνήμης είναι ο συγκινητικός «Πατέρας» του Φλοριάν Ζελέρ, με το σενάριο να αποτελεί μεταφορά ενός δικού του θεατρικού έργου. Στο υποψήφιο για 6 όσκαρ φιλμ ο Άντονι Χόπκινς υποδύεται συνταρακτικά τον υπερήλικα που χάνει σταδιακά την μνήμη του κι η ανήμπορη κόρη του, την οποία υποδύεται η εξαίρετη Όλιβερ Κόλμαν, να μην μπορεί να αποφασίσει ποια είναι η καλύτερη λύση για εκείνον. Σπουδαίο και το μοντάζ του δικού μας Γιώργου Λαμπρινού που πετυχαίνει ένα μικρό άθλο, μεταμορφώνοντας το κλειστό οικογενειακό δράμα σε ένα ανυπέρβλητο ψυχολογικό θρίλερ.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Black widow

Υποχρεωτικά όλες οι υπόλοιπες νέες και παλιές ταινίες ωχριούν μπροστά στο συγκλονιστικό αυτό φιλμ. Η μαρβελική «Black widow» ποντάρει στη θανατηφόρα γοητεία της Σκάρλετ Τζοχάνσον.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Ονειρομπελάδες

Το animation της βδομάδας «Ονειρομπελάδες» έρχεται από τον ευρωπαϊκό βορρά και τη Δανία.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Νίκος Καρούζος, ο δρόμος για το έαρ

Το υβριδικό ντοκιμαντέρ «Νίκος Καρούζος, ο δρόμος για το έαρ» του Γιάννη Καρπούζη είναι ένα εμπνευσμένο πορτρέτο με λυρικές, πειραματικές εικόνες που δένουν υποδειγματικά με τους στίχους του νεωτεριστή, παραγνωρισμένου ποιητή της πρώτης μεταπολεμικής γενιάς.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Επανεκδόσεις

Στις επανεκδόσεις η σταθερή αξία του Μπέργκμαν εγγυάται την διαχρονική γοητεία ενός εξαίσιου ψυχοδράματος όπως το «Κραυγές και ψίθυροι» κάτι που σε μεγάλο βαθμό ισχύει και με τον Χίτσκοκ και την τελευταία δημιουργία της βρετανικής περιόδου του με τίτλο «Η ταβέρνα της Τζαμάικα».

Δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για το «Πέρσι στο Μαρίενμπαντ» του Αλέν Ρενέ, που πίσω από τον σουρεαλιστικό ρομαντισμό της κρύβει μια ψυχρή και επιτηδευμένη, κατά την προσωπική μας γνώμη, ματιά που σβήνει κάτω από το χαοτικό σενάριο.

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας
Σχετικά Θέματα
Οι ταινίες της εβδομάδας
Πρεμιέρες: Η ιστορία του βασιλιά της ποπ
Οι ταινίες της εβδομάδας
Πρεμιέρες: Ιστορίες τρόμου σε πολλά ταμπλό
Οι ταινίες της εβδομάδας
Οι ταινίες της εβδομάδας: Ένας αλλά… Μαγγελάνος!
Οι ταινίες της εβδομάδας
Πρεμιέρες: Ζεντάγια και Ρόμπερτ Πάτινσον ζουν ένα «Drama»
Οι ταινίες της εβδομάδας
Πρεμιέρες: Τουρέτ και Όργουελ
Οι ταινίες της εβδομάδας
Πρεμιέρες: H υπόθεση Σορίν Ματέι στο σινεμά
Οι ταινίες της εβδομάδας
Πρεμιέρες: Από το «Μπλε καφτάνι» στην «Οδό Μάλαγα»
Οι ταινίες της εβδομάδας
Πρεμιέρες: Η νύφη του Φρανκενστάιν στο Σικάγο του 1936
Οι ταινίες της εβδομάδας
Πρεμιέρες: «Όλες οι Κυριακές» – το μεγάλο φαβορί των φετινών Γκόγια
Οι ταινίες της εβδομάδας
Πρεμιέρες: H αληθινή ιστορία του Θερβάντες
Οι ταινίες της εβδομάδας
Πρεμιέρες: “Ανεμοδαρμένα ύψη” ή “Μυστικός πράκτορας”;
Οι ταινίες της εβδομάδας
Πρεμιέρες: To γυναικείο τραύμα στον «Ήχο της πτώσης»