MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα; 12 παραστάσεις για τη Δευτέρα 9 Αυγούστου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της χώρας σήμερα Δευτέρα 9 Αυγούστου.

παραστάσεις
«Ιφιγένεια η εν Ταύροις» στο Κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκης
Monopoli Team

1.«Ανθισμένες Μανόλιες» του Ρόμπερτ Χάρλινγκ στο Θέατρο Χυτήριο

Το θεατρικό έργο «Ανθισμένες Μανόλιες» του Ρόμπερτ Χάρλινγκ θα ανθίσει στο  καλοκαιρινό Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού από την Κυριακή 27 Ιουνίου και κάθε Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη, σε απόδοση και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κυριακού. Μια κωμική τραγωδία για την φιλία, την μητρότητα, την απώλεια, την οικογένεια και τον έρωτα, όλες οι γυναίκες θα βρούν κάτι από την δική τους ζωή. Οι χαρακτήρες και οι διάλογοι μεταφέρουν μηνύματα, πέρα από οποιαδήποτε στενά κοινωνικά στερεότυπα.
Δευτέρα 9/8, 21:00
Εισιτήριο: 15 και 12 ευρώ φοιτητικό, ανέργων και τρίτης ηλικίας. Προπώληση: 10€. Ticketplus.gr
Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού, Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός. Τηλ: 210-341-2313.

2.«Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες», του Leonard Gershe στο Θέατρο «Γ. Παππάς»

Ελευθερία, έρωτας, αυτοπροσδιορισμός, θάρρος, αφοσίωση, αγάπη. Έννοιες αναλλοίωτες μέσα στον χρόνο και πάντοτε επίκαιρες, τις οποίες πραγματεύεται με μοναδική μαεστρία ο Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας Leonard Gershe στο πολυβραβευμένο έργο του «Οι Πεταλούδες είναι ελεύθερες» (Butterflies Are Free, 1969). Η σκηνοθεσία είναι της Ρέινας Εσκενάζυ παραγωγή της Erofili Productions, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε την Πέμη Ζούνη, τον Αναστάση Ροϊλό, την Εριέττα Μανούρη και τον Κωνσταντίνο Ελματζίογλου. Το τραγούδι της παράστασης υπογράφει ο Σταμάτης Κραουνάκης.
Δευτέτα 9/8, στις 21:15
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Υπαίθριο Θέατρο “Γεώργιος Παππάς”,  7-9 Πάροδος, Nik. Plastira, Αίγιο 251 00, Τηλέφωνο: 2691 028210

3. «Το Νυφικό Κρεβάτι», σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα στον Κινηματογράφος Αθηναία

Την κωμωδία «Το Νυφικό Κρεβάτι» του Ολλανδού συγγραφέα Jan de Hartog (Γιαν Ντε Χάρτογκ) παρουσιάζει φέτος σε μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα η εταιρεία θεατρικών παραγωγών «Μέθεξις» του Χρήστου Τριπόδη, σε διασκευή – απόδοση Αλέξανδρου Ρήγα – Δημήτρη Aποστόλου και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα, με πρωταγωνιστές την Πηνελόπη Αναστασοπούλου και τον Ορέστη Τζιόβα.
Δευτέρα 9/8 21:15
Εισιτήρια: Από 12€. Προπώληση: viva.gr
Σινεμα Αθηναια Athinaia Movie Theater, Λεωφ. Χαλκουτσίου Συκαμίνου, Χαλκούτσι 190 15, Τηλέφωνο: 2295 071515

4. «Φιλική εταιρεία Φιλίας Ελληνικός Δεσμός Άλυτος» στο θέατρο Αθήνα

Οδησσός, 1814. Τρείς διανοούμενοι, ο Αθανάσιος Τσακάλωφ, ο Νικόλαος Σκουφάς και ο Εμμανουήλ Ξάνθος προσπαθούν να προσφέρουν στον σκλαβωμένο Ελληνικό λαό. Αποφασίζουν να ιδρύσουν την Φιλική Εταιρεία. Καταφύγιο τους η αποθήκη του δημάρχου της Οδησσού Γρηγορίου Μαρασλή, ανθρώπου που προσέφερε πολλά στην πολιτική κατάσταση του τόπου του και τιμήθηκε πολλάκις στην Ιστορία. Συζητήσεις, συγκρούσεις, προτάσεις, μυστικοί χαιρετισμοί και ο διάσημος όρκος της Φιλικής Εταιρείας είναι μερικά απ τα πράγματα που γνωρίζουμε για τις μαζώξεις που γίνονταν μυστικά, σε εκείνη την αποθήκη. Αποτέλεσμα εκείνης της ιστορικής βραδιάς; Τα θεμέλια για την επανάσταση του 1821.
Δευτέρα 9/8, 21:30
Εισιτήρια: Από 12€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο «Αθηνά», Δεριγνύ 10, Αθήνα 104 34, Τηλ: 21 0823 7330

5. Απομνημονεύματα Κολοκοτρώνη: Ένα διαδραστικό θεατρικό ντοκιμαντέρ για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη

Η παράσταση «Απομνημονεύματα Κολοκοτρώνη: Ένα διαδραστικό θεατρικό ντοκιμαντέρ» αποτελεί ένα καινοτόμο καλλιτεχνικό και ερευνητικό εγχείρημα, ως προς τη σύλληψη και τη δομή, της σκηνοθέτιδας Μαριάννας Λαμπίρη. Στη σκηνή ο εξαίρετος ηθοποιός Μάνος Βακούσης υποδύεται τον Κολοκοτρώνη την ιστορική στιγμή της υπαγόρευσης των απομνημονευμάτων ενώ παράλληλα οι Ευγενία Αποστόλου και Σοφία Λιάκου παρατηρούν και συμμετέχουν ως σύγχρονες ερευνήτριες την εξέλιξη της αφήγησης σε διαρκή κίνηση μέσα στα πολλαπλά επίπεδα του ιστορικού χρόνου. Η Μίνα Τσάμου παίζει ζωντανά κλαρινέτο.
Δευτέρα 9/8, 21:15
Εισιτήριο: Δελτίο Εισόδου. Προπώληση: ticketservices.gr.
Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Θόλου 5, Αθήνα 105 56, Τηλέφωνο: 21 0368 9510

6.«Η Παγίδα», του Ρομπέρ Τομά στο Θέατρο Αλτιναλμάζη στην Αλεξανδρούπολη παραστάσεις

Η «Παγίδα» του Ρομπέρ Τομά σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια και μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Μια αστυνομική κωμωδία που τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Όλα και όλοι είναι διπλά. Οι αθώοι, ένοχοι, το δράμα, κωμωδία, η λογική, τρέλα και φαντασία. Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης Γιώργος Κωνσταντίνου Έφη Μουρίκη Μαρία Αντουλινάκη Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος Τάκης Παπαματθαίου.
Δευτέρα 9/8, 21:15
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Αλτιναλμάζη, Αλεξανδρούπολη 681 00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤουρκία: Η viral φωτογραφία – σύμβολο για τις καταστροφικές πυρκαγιές που πλήττουν την χώρα12.09.2018

7. «Οθέλλος», σε σκηνοθεσία Αι. Χειλάκη και Μ. Δούνια  στο Ανοιχτό Θέατρο Μουδανιών παραστάσεις

O «Οθέλλος», του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια, παρουσιάζεται σε καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Μια τραγωδία για τη ζήλια, την προδομένη εμπιστοσύνη και το φόβο για οτιδήποτε ξένο και διαφορετικό, με τον Γιάννη Μπέζο στον ομώνυμο ρόλο.
Δευτέρα 9/8, 21:30
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Δημοτικό θέατρο Νέων Μουδανιών, Διόδωρου, Νέα Μουδανιά 632 00, Τηλέφωνο: 2373 350107

8 . «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» στο Κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκης παραστάσεις

Την πρώτη του σκηνοθεσία στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, παρουσίασε ο Γιώργος Νανούρης σε τρεις παραστάσεις με κατάμεστο θέατρο, με την παράσταση «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» του Ευριπίδη, σε μετάφραση Γιώργου Ιωάννου. Ο Γιώργος Νανούρης συναντιέται και πάλι με την Λένα Παπαληγούρα, τον Μιχάλη Σαράντη, αλλά και με την Χάρις Αλεξίου που επέστρεψε ξανά στο θέατρο για την πρώτη της εμφάνιση στην Επίδαυρο. Ο Νίκος Ψαρράς, ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος, η Κίττυ Παϊταζόγλου και ένας εξαμελής χορός πρωταγωνιστούν επίσης σε αυτόν τον εξαιρετικό θίασο.
Δευτέρα 9/8 21:00
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Κηποθέατρο « Ν. Καζαντζάκης », Γεωρ. Γεωργιάδου 1, Ηράκλειο 713 05, Τηλέφωνο: 281 024 2977

9. 64o Φεστιβάλ Φιλίππων: Διονύσιος Σολωμός «Η Γυναίκα της Ζάκυθος»
Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Φεστιβάλ Φιλίππων, παρουσιάζουν σε συνδιοργάνωση με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας και τον Σύνδεσμο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας τη Δευτέρα 9 Αυγούστου στις 9.00 το βράδυ, στους Κήπους της Οικίας του Μοχάμεντ Άλι το έργο του Διονυσίου Σολωμού «Η Γυναίκα της Ζάκυθος».
Δευτέρα 9/8, 21:00
Εισιτήρια: Κανονικό 5€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Κήποι Οικίας Μοχάμεντ Άλι – καβάλα

10. Παιδικό Θέατρο: «Ο μικρός πρίγκιπας» στο Θέατρο Κάστρου  παραστάσεις

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ – Εξυπερύ, το κλασσικό λογοτεχνικό έργο που απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών,  ξεκινάει ένα καλοκαιρινό ταξίδι! Στη διαδρομή αυτή θα συναντήσει τα παιδιά, κάτω από έναν απέραντο έναστρο ουρανό, στα πιο όμορφα ανοιχτά θέατρα, σε όλη την Ελλάδα! Στο ρόλο του Μικρού Πρίγκιπα ο Θανάσης Τσαλταμπάσης. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δημήτρης Αδάμης.
Δευτέρα 9/8, 21:00
Εισιτήριο: Από 10€. Προπώληση: viva.gr.
Κάστρο Καλαμάτας, Σπάρτης 28, Καλαμάτα 241 00, Τηλέφωνο: 2721 022534

11.Παιδικό θέατρο: «Η Χιονάτη και οι επτά υπέροχοι μουσικοί» στο Αύλειος Χώρος ΞΕΝΙΑ

Η παιδική σκηνή του θεάτρου «Τέχνη και Όραμα», από την αρχή της διαδρομής της, παραμένει αφοσιωμένη στο κλασικό παραμύθι. Ο λόγος είναι προφανής. Η δυναμική αυτών των παραμυθιών που μεγάλωσαν τόσες γενιές είναι τεράστια και οι συμβολισμοί τους αμέτρητοι. Έχουμε τη χαρά να παρουσιάσουμε ένα από τα κορυφαία και πιο γνωστά παραμύθια, τη «ΧΙΟΝΑΤΗ». Διασκευάσαμε και δημιουργήσαμε μία νέα πρωτότυπη παράσταση με φαντασία που θα μαγέψει και θα ταξιδέψει τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας.
Δευτέρα 9/8, στις 21:00
Εισιτήριο: Από 8€. Προπώληση: viva.gr
Αύλειος Χώρος ΞΕΝΙΑ – Αργοστόλι

12. Παιδικό Θέατρο: «Μύθοι του Αισώπου» στο Υπαίθριο Θέατρο Παράλιο ‘Αστρος παραστάσεις

Το Θέατρο Μαριονέττας Γκότση παρουσιάζει την παράσταση «Μύθοι του Αισώπου», σε σκηνοθεσία Θανάση Γκότση και διασκευή Παναγιώτας Μωυσιάδου, τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, στο Σίνε Γέρακας. Τέσσερις μύθοι του Αισώπου που με την απλότητα τους έχουν την ικανότητα να συγκινήσουν να ψυχαγωγήσουν, να διδάξουν, ειδικά τους μικρούς μας φίλους, την αλήθεια πάντα με χαμόγελο.
Δευτέρα 9/8, 20:00
Εισιτήρια: Είσοδος: 7€, κάρτα ανέργων/πολυτέκνων: 5€, ηλ. προπωληση: 6€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Θέατρο Παραλίου Άστρους, Παράλιο Άστρος 220 19

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι πολιτιστικές εκδηλώσεις που αναβάλλονται λόγω των δυσμενών συνθηκών με τις φωτιές12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b