MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
20
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΝΕΑ

  Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που αναβάλλονται λόγω των δυσμενών συνθηκών με τις φωτιές

  Καθώς η Ελλάδα πλήττεται από καταστροφικές πυρκαγιές και βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης αναβάλλονται για προληπτικούς (και όχι μόνο) λόγους πολυάριθμες πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα λάμβαναν χώρα αυτό το Σαββατοκύριακο.

  Αναβολή της παράστασης «Ελένη« στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
  Αναβολή της παράστασης «Ελένη« στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
  Monopoli Team

  Μέχρι στιγμής αναβάλλονται οι παρακάτω εκδηλώσεις:

  «Ελένη», σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

  Σύμφωνα με ανακοίνωση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Νίκου Κολοβού, οι παραστάσεις της «Ελένης» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου, που ήταν προγραμματισμένες για τις 6, 7 και 8 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, αναβάλλονται λόγω της εκτάκτου ανάγκης που βρίσκεται η χώρα και σε περιβάλλον υψηλού κινδύνου. Σε επόμενη ανακοίνωση θα αποσαφηνιστεί αν θα διεξαχθούν σε άλλη ημερομηνία ή θα ακυρωθούν τελείως, καθώς και τι θα ισχύει για τα ήδη εκδοθέντα εισιτήρια.

  «Ευριπίδης του Ευριπίδη» στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

  Η αυτοβιογραφική performance του Ευριπίδη Λασκαρίδη, με τίτλο «Ευριπίδης του Ευριπίδη», η οποία ήταν προγραμματισμένη να παρουσιαστεί, 6-7 Αυγούστου, στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, ματαιώνεται. Θα ακολουθήσει ανακοίνωση για την επιστροφή των εισιτηρίων.

  «Όρνιθες» του Αριστοφάνη από το ΚΘΒΕ στο Θέατρο Φρύνιχος των Δελφών

  Σύμφωνα με ανακοίνωση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Νίκου Κολοβού, η παράσταση «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα, που θα πραγματοποιούταν στο Θέατρο Φρύνιχος, στους Δελφούς, το Σάββατο 7 Αυγούστου, αναβάλλεται λόγω της εκτάκτου ανάγκης που βρίσκεται η χώρα και σε περιβάλλον υψηλού κινδύνου. Σε επόμενη ανακοίνωση θα αποσαφηνιστεί αν θα διεξαχθεί σε άλλη ημερομηνία ή θα ακυρωθεί τελείως, καθώς και τι θα ισχύει για τα ήδη εκδοθέντα εισιτήρια.

  Αναβολή της παράστασης «Σπανός» στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης

  Εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Όλη η Ελλάδα Ένας Πολιτισμός

  Λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν από πυρκαγιές σε περιοχές της επικράτειας, από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνεται, για προληπτικούς λόγους, η αναβολή παραστάσεων του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», με στόχο την προστασία των θεατών, καθώς και των αρχαιολογικών χώρων.

  Συγκεκριμένα, αναβάλλονται οι παραστάσεις:

  • «Αχιλλεύς», στις 7 και 8 Αυγούστου, στο Αρχαίο θέατρο Γιτάνων
  • «Έξι», στις 7 και 8 Αυγούστου, στην αρχαία Μεσσήνη
  • «Σπανός», στις 8 και 9 Αυγούστου, στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης
  • «Κρόνος και Δίας: Μονομαχία χωρίς τέλος», στις 10 και 11 Αυγούστου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας

  *Για τον επαναπρογραμματισμό των παραστάσεων θα υπάρξει ανακοίνωση στην ιστοσελίδα digitalculture.gov.gr του ΥΠΠΟΑ.

  Ματαίωση των επίσημων εγκαινίων της έκθεσης «Ένδυμα Ψυχής» στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

  Το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια ανακοινώνει τη ματαίωση των εγκαινίων της πολυαναμενόμενης έκθεσης των Βαγγέλη Κύρη και Anatoli Georgiev «Ένδυμα Ψυχής», που είχαν προγραμματιστεί για το Σάββατο 7 Αυγούστου στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, ως ένδειξη σεβασμού απέναντι στους συνανθρώπους μας οι οποίοι πλήττονται από τα θλιβερά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ώρες στον τόπο. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό από τις 8 Αυγούστου έως τις 11 Σεπτεμβρίου, από 10:00 π.μ. έως 10:00 μ.μ.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚΘΒΕ: Αναβάλλονται οι παραστάσεις της «Ελένης» στην Επίδαυρο – Η ανακοίνωση του καλλιτεχνικού διευθυντή12.09.2018

  Ακύρωση της συναυλίας της Κ.Ο.Θ. στον Αρχαιολογικό Χώρο Δωδώνης

  Ανακοινώνεται ότι η σημερινή εκδήλωση (6 Αυγούστου 2021) που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στον Αρχαιολογικό Χώρο Δωδώνης στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Δωδώνης, με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, ακυρώνεται μετά από απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού για μη λειτουργία όλων των Αρχαιολογικών χώρων.

  Αναβάλλεται ο δεύτερος κύκλος του Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» 2021

  Με το βλέμμα στραμμένο στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται αυτές τις δύσκολες ώρες, το Δίκτυο Δελφών ενημερώνει για την αναβολή του β’ κύκλου των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» 2021, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν στις 7, 8 & 9 Αυγούστου στην ευρύτερη περιοχή της Δωρίδας, λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών που μαίνονται στον δήμο Δωρίδας αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.

  Συγκεκριμένα οι εκδηλώσεις είναι:

  «Ευανθία Ρεμπούτσικα, μία διαδρομή»
  Σάββατο 7 Αυγούστου, Ερατεινή

  «Η Ψυχή της Ηπείρου» 
  Πετρολούκας Χαλκιάς & Βασίλης Κώστας
  Κυριακή 8 Αυγούστου, Πενταγιοί

  «Θάνος Μικρούτσικος, μία διαδρομή»
  Ρίτα Αντωνοπούλου & Κώστας Θωμαΐδης
  Δευτέρα 9 Αυγούστου, Λιδωρίκι

  Οι νέες ημερομηνίες των συναυλιών θα ανακοινωθούν μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, ενώ οι κάτοχοι εισιτηρίων θα ενημερωθούν άμεσα για τα εισιτήρια τους.

  «Ό,τι θυμάμαι χαίρομαι» στην Ελασσόνα

  Το Θεσσαλικό Θέατρο αναβάλλει την παράσταση στην Ελασσόνα, λόγω των εκτάκτων συνθηκών που επικρατούν στη χώρα. Θα προγραμματιστεί εκ νέου.

  Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ