MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα; 11 συναυλίες για το Σάββατο 31 Ιουλίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για συναυλίες και μουσικές εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα, Σάββατο 31 Ιουλίου.

Francesco Ciniglio, Γιώργος Κοντραφούρης και Κίμων Καρούτζος στο Jazzét Café
Monopoli Team

1. Sani Festival 2021: Mino Cinelu World Quartet

To Sani Festival επιστρέφει θεαματικά μετά από μια περίοδο παύσης, να μας θυμίσει τη δύναμη της μουσικής, τη σημασία της επανεκκίνησης, την αξία της συνάντησης. Νέοι δημιουργοί και ζωντανοί θρύλοι της διεθνούς σκηνής, Έλληνες καλλιτέχνες με το δικό τους αποτύπωμα, σε ένα πρόγραμμα που εμπεριέχει τον ρυθμό της μελωδίας και τον παλμό μιας διοργάνωσης που παραμένει πιστή στις αξίες και τα χαρακτηριστικά της: την πρωτοτυπία, την υψηλή αισθητική και ποιότητα, τη δημιουργία μιας γέφυρας μεταξύ τουρισμού και πολιτισμού.
Σάββατο 31/7 21:30
Εισιτήριο: Από 20€. Προπώληση: viva.gr.
Sani Resort, Sani Resort, Kassandra, Halkidiki 630 77. Τηλέφωνο: 2374 110700

2. Καλοκαιρινή Συναυλία Όπερας της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων στον Κολωνό

Καλοκαιρινή συναυλία όπερας με αποσπάσματα και άριες από τα δημοφιλέστερα έργα λυρικού θεάτρου των: G. Verdi, G. Donizzetti, G. Bizet, W. A. Mozart, G. Rossini και G. Puccini. Σολίστ: Μαριλένα Στριφτόμπολα (σοπράνο), Αντώνης Κορωναίος (τενόρος), Πέτρος Σαλάτας (βαρύτονος) Μουσική Διεύθυνση: Ελευθέριος Καλκάνης.
Σάββατο 31/7 21:30
Εισιτήριο: Διάθεση δελτίων εισόδου θα γίνεται και δύο ώρες πριν την έναρξη της εκδήλωσης στo θέατρο. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Κολωνού, Αθήνα 104 44, Τηλέφωνο: 21 0528 4800

3. Η Σεμέλη στην ανοιχτή σκηνή του Lunar Space

Με την χαρισματική φωνή της που αγγίζει απευθείας καρδιά και τα τραγούδια της να κινούνται με άνεση σε όλο το φάσμα της μουσικής, από ρεμπέτικα και έντεχνα ως καταιγιστικά, πολιτικοκοινωνικά ραπ, η Σεμέλη είναι έτοιμη να σας υποδεχθεί το Σάββατο 31 Ιουλίου, στην ανοιχτή σκηνή του Lunar Space. Η νεαρή ερμηνεύτρια, τραγουδοποιός και μουσικός, κόρη του δεξιοτέχνη στο μπουζούκι Δημήτρη Παπαβασιλείου, μπήκε από μικρή ηλικία στον κόσμο του πενταγράμμου, έκανε μαθήματα τσέλου και βυζαντινής μουσικής, αγάπησε την παραδοσιακή ελληνική μουσική μέσα απ’ τα ακόρντα της κιθάρας της, ενώ συνεχίζει αδιάκοπα να εξερευνά ετερόκλιτα είδη και συνεργασίες (από τον Μάλαμα έως τον Εισβολέα), έχοντας πλέον αναγνωριστεί ως μία από τις πιο χαρισματικές μορφές της νεότερης μουσικής γενιάς.
Σάββατο 31/7 ,23:00
Εισιτήριο: Από 10€. Προπώληση: viva.gr.
«Θέατρον», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος Αττικής 177 78, Τηλέφωνο: 21 2254 0300

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜανώλης Μητσιάς «50 Χρόνια Χρυσάφι» στο Ηρώδειο12.09.2018

4. ArgoMoth/Free Jazz Spontaneous improvisations στο Θέατρο Μυθωδία

Ένα μουσικό ταξίδι ελεύθερου αυτοσχεδιασμού από το εκρηκτικό τρίο των Δημήτρη Παντελιά (σαξόφωνο), Γρηγόρη Θεοδορίδη (κόντρα μπάσο) και Στέφανο Χυτήρη (τύμπανα). Οι τρεις μουσικοί και φίλοι με πολυετή πείρα, ζωντανές εμφανίσεις και συμμετοχές σε φεστιβάλ και μουσικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα άλλα και διεθνώς, καθώς και πληθώρα συνεργασιών με σημαντικούς μουσικούς της jazz και αυτοσχεδιαστικής μουσικής βρέθηκαν με κοινό όραμα να εξερευνήσουν μουσικά και ψυχικά το απέραντο συμπάν του ελευθερίου αυτοσχεδιασμού.
Σάββατο 31/7, 21:00
Εισιτήριο: Από 5€. Προπώληση: viva.gr.
Θεατρο Μυθωδια – Γερανι Ρεθυμνου, Γεράνι 741 00, Τηλέφωνο: 694 744 1051

5. H Ιουλία Καραπατάκη στο Αγρόκτημα Μαρίνη

Η Ιουλία Καραπατάκη τραγουδάει όπως γελάει. Με την καρδιά της. Για αυτήν το τραγούδι είναι ο τρόπος που επικοινωνεί σκέψεις και συναισθήματα. Και μπορεί το ευρύ κοινό να τη γνώρισε τα τελευταία χρόνια στις συναυλίες του Σωκράτη Μάλαμα, όμως ήδη από το 2005 τελειώνοντας το σχολείο πήρε την κιθάρα της και τραγουδούσε σε μαγαζιά στην Αθήνα και την επαρχία. Κυρίως ρεμπέτικα και παλιά λαϊκά τα οποία τα προσεγγίζει με πολύ σεβασμό και πολλή αγάπη. Συμμετέχει επίσης στο μουσικό σχήμα Kompania όπου όπως η ίδια λέει, τραγουδάει αυστηρά ρεμπέτικα. Η Ιουλία Καραπατάκη θα εμφανιστεί στις 31 Ιουλίου στη Καλαμάτα, μαζί με τους μουσικούς και φίλους της, σε ένα μουσικό ταξίδι.
Σάββατο 31/7 21:00
Εισιτήριο: Από 12€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Art Farm Agroktima Marini, Megali Mantineia, Μεγάλη Μαντινεία 241 00, Τηλέφωνο: 693 651 3421

6. Ο Φοίβος Δεληβοριάς στην Πλατεία Κοντομαρί

Ο Φοίβος Δεληβοριάς βγαίνει απ’το σπίτι του. Παρέα με τους σταθερούς συνεργάτες του, τη μπάντα του και την τραγουδίστρια Νεφέλη Φασούλη, γυρίζουν την Ελλάδα με μουσική που φύλαξαν σαν τα μάτια τους την περίοδο των περιορισμών. Τραγούδια παλιά του τραγουδοποιού που όμως οι συνθήκες τους δίνουν άλλο νόημα, τραγούδια ολοκαίνουργια που συναντιούνται με τους φίλους τους λίγο πριν εκδοθούν, από τον επερχόμενο δίσκο του Φοίβου, αλλά και από τον πρώτο της Νεφέλης, γραμμένο επίσης από τον Δεληβοριά.
Σάββατο 31/7 21:00
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Πλατεία Κοντομαρί Δήμου Πλατανιά, Χανιά

7. «Μια Ελλάδα Φως»: Η Κωνσταντίνα στην Επαυλη Τσιροπινά

Η καταξιωμένη και διαχρονική ερμηνεύτρια Κωνσταντίνα αυτό το καλοκαίρι παίρνει τις πολύτιμες μουσικές αποσκευές της και μας ταξιδεύει σε «Μια Ελλάδα Φως», με μια θάλασσα τραγούδια από την πλούσια δισκογραφία της αλλά και με αγαπημένες επιτυχίες σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών. “Από Γλυφάδα Μαρακές” μας ανεβάζει “Στους πέντε ανέμους” κι ας λέει “Θα φύγω με τους φίλους μου για Κάϊρο”“Στον επόμενο τόνο” έρχεται ανθισμένη “Σαν τριαντάφυλλο” για να κάνει δικό μας “Κι αυτό το βράδυ” μέσα στη “Ζάλη” του καλοκαιριού και να μας αφήσει το δικό της “Σημάδι“.
Σάββατο 31/7 21:00
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Έπαυλη Τσιροπινά, Ποσειδωνία 841 00

8. Αρετή Κετίμε στα Παλαιά Σφαγεία της Πάτρας

Τα κλέφτικα τραγούδια εγκωμιάζουν τη ζωή, τα κατορθώματα, τη νικηφόρα μάχη ή τον ένδοξο θάνατο. Μολονότι αναφέρονται σε ιστορικά γεγο­νότα δεν περιλαμβάνουν ακριβή διήγηση ούτε προσήλωση σε συγκε­κριμένα πρόσωπα. Εδώ οι ήρωες, σε αντίθεση από τα ακριτικά, δεν έχουν υπερφυσικές ικανότητες και είναι απλοί θνητοί. Στα ολιγόστιχα λιτά, χωρίς εξηγήσεις και περιγραφές περιστατικών, κλέφτικα τραγούδια η μετάβαση από την μια εικόνα στην άλλη γίνεται γρήγορα. Σε όλα σχεδόν απαντάται ζωντανός διάλογος μεταξύ προ­σώπων, ενώ ενίοτε, όταν δεν υπάρχει δεύτερο πρόσωπο, ο δημιουργός εισάγει μια συμβατική εικόνα, όπως ένα πουλί με ανθρώπινη λαλιά προκειμένου να παραχθεί ο διάλογος.
Σάββατο 31/7 21:00
Εισιτήριο: Είσοδος Ελεύθερη. Προπώληση: ticketservices.gr.
Παλαιά Δημοτικά Σφαγεία Πάτρα, Ακτή Δυμαίων 84, Πάτρα 263 33

9. Χ. Νικολόπουλος, Π. Παπαδοπούλου, Σ. Διονυσίου, Α. Στρατηγού στο Κτήμα Οινοφόρος

Στο Κτήμα Οινοφόρος, το Σάββατο 31 Ιουλίου στις 11 το βράδυ θα βρεθούν ο μεγαλύτερος Έλληνας λαϊκός συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Χρήστος Νικολόπουλος, η αυθεντική ερμηνεύτρια Πίτσα Παπαδοπούλου, ο εξαιρετικός Στέλιος Διονυσίου και μία από τις σπουδαιότερες φωνές της νέας γενιάς η Ασπασία Στρατηγού, έρχονται στην Μυτιλήνη, για μία μοναδική λαϊκή βραδιά που δεν πρέπει να χάσετε.
Σάββατο 31/7 23:00
Εισιτήριο: Από 17€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Οινοφόρος Λέσβου Κ. Λούπου & ΣΙΑ Ο.Ε., Βιομηχανική Ζώνη Ουτζά,Καρά Τεπές,Μυτιλήνη, Μυτιλήνη,Καρά Τεπέ 811 00, Τηλέφωνο: 2251 044738

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBlack Swan: Ένα εντυπωσιακό gala μπαλέτου με τους κορυφαίους χορευτές των Μπολσόι και Μαριίνσκι στο Ηρώδειο12.09.2018

10. Η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera Εn Salonico στο Θέατρο Λάκκας (Μύκονος) συναυλίες

Η πλούσια µουσική παράδοση της Μεσογείου και των Βαλκανίων ξεδιπλώνεται και αναβιώνει µέσα από τις σύγχρονες «αναγνώσεις» της Σαβίνας Γιαννάτου και των Primavera Εn Salonico, το Σάββατο 31 Ιουλίου, στο Θέατρο Λάκκας (Μύκονος). Τραγούδια από τη Μεσόγειο, τα Βαλκάνια και την Ελλάδα υφαίνουν ένα πολύ ποίκιλο µουσικό χαλί, µέσα από την ένωση της Ανατολής και της ∆ύσης, του σύγχρονου και του παραδοσιακού, καθώς και του ελεύθερου αυτοσχεδιασµού.
Σάββατο 31/7, 21:00
Είσοδος Ελεύθερη. Περισσότερες πληροφορίες εδώ
Θέατρο Λάκκας, Ροχαρης, Μυκονος. 

11. Francesco Ciniglio, Γιώργος Κοντραφούρης και Κίμων Καρούτζος στο Jazzét Café

To Jazzét Café ολοκληρώνει τις υπαίθριες καλοκαιρινές συναυλίες του, το Σάββατο 31 Ιουλίου με το jazz piano trio όπου ο μεγαλειώδηςπιανίστας Γιώργος Κοντραφούρης και ο πολυτάλαντος κοντραμπασίστας Κίμων Καρούτζος θα συναντηθούν μουσικά για πρώτη φορά με τον περιζήτητο και εξαίρετο ντράμερ Francesco Ciniglio. Μια συναυλία, με original συνθέσεις και jazz standards στην κλασική μορφή του πιάνο τρίο για να προσδώσουν απαράμμιλες μουσικές στιγμές.
Σάββατο 31/7, 21:30
Συνδρομή στη συναυλία: 5€. Κρατήσεις θέσεων στο 210 5815626.
Jazzet Cafe – Καραϊσκάκη 99-101, Χαϊδάρι, 12461, 210 5815626 | www.musicenterathens.com / [email protected]

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b