MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
05
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρώτη προφυλάκιση για ζωοκτονία στην Ελλάδα: Στη φυλακή 23χρονος που σκότωσε γάτα

Η πρώτη προφυλάκιση για ζωοκτονία στην Ελλάδα σημειώθηκε αυτή τη βδομάδα στην Πάτρα, μετά την σύλληψη του 23χρονου που θανάτωσε μία γάτα.

Monopoli Team

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 23χρονος που δολοφόνησε την άτυχη γάτα στην Πάτρα, σημειώνοντας την πρώτη προφυλάκιση για ζωοκτονία στην Ελλάδα.

Σε εφαρμογή του νόμου που ψηφίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο και αναφέρει την θανάτωση και τον βασανισμών ζώων ως κακούργημα, ο 23χρονος που πραγματοποίησε αυτό το ειδεχθές έγκλημα αναμένεται να οδηγηθεί στην φυλακή, μετά από ομόφωνη απόφαση δικαστή και εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία δήλωσε σε ανάρτησή της στο Facebook: «Η πρώτη προφυλάκιση στην Ελλάδα κατ’ εφαρμογήν του 4745/2020, για τον βασανισμό και δολοφονία της γατούλας στην Πατρα, είναι γεγονός!

Θερμά συγχαρητήρια στη δικηγόρο Έλενα Αρβανιτη, την εθελόντρια και σύμβουλο του Δημάρχου Πατρέων κ. Πελετιδη, Αλεξανδρα Δημοπουλου, την κτηνίατρο Ελένη Μπουρδακου, το Β´ Αστυνομικό τμήμα για τις ενέργειες του και όλες και όλους που βοήθησαν για να συλληφθεί και να προφυλακιστεί ο βασανιστής και δολοφόνος της γατούλας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕθελοντές, η φωνή των αδέσποτων ζώων, καλούν σε βοήθεια12.09.2018

Ο δολοφόνος, σύμφωνα με μαρτυρίες, περιφερόταν στους δρόμους της Πάτρας κρατώντας το άψυχο σώμα του άτυχου ζώου, αλλά και την λεπίδα που έγινε το μέσο του θανάτου του. Συνελήφθη τη Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021 και κρίθηκε αμέσως προφυλακιστέος, με την είδηση αυτή να προσφέρει ανακούφιση σε όλους, καθώς τέτοια εγκλήματα δεν είναι σε καμία περίπτωση λιγότερο σημαντικά!

Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Ισπανία: Απαγορεύει τη χρήση social media για παιδιά κάτω των 16
Επίκαιρα
Ανησυχητική εικόνα για το κάπνισμα στην Ελλάδα: 3η θέση στην Ευρώπη
Επίκαιρα
Φοντάνα ντι Τρέβι: Είσοδος με εισιτήριο για τη μείωση του υπερτουρισμού
Επίκαιρα
1 στους 5 Έλληνες δυσκολεύεται να ζεστάνει το σπίτι του
Επίκαιρα
48ωρη απεργία ταξί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Επίκαιρα
Στα Grammys ακούστηκε δυνατά: «Κανείς δεν είναι παράνομος σε κλεμμένη γη»
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Από το Paris Fahion Week μέχρι τη Βιολάντα, ένα scroll απόσταση
Επίκαιρα
«Ανακαινίζω-Νοικιάζω»: Νέα κίνητρα με επιδότηση έως 90%
Επίκαιρα
Αίγινα: Απολύτως ακατάλληλο για κάθε χρήση το νερό – Οι συστάσεις της Περιφέρειας
Επίκαιρα
Από βιντεοκλήσεις μέχρι memes: Το 97% αλληλεπιδρά με την οικογένειά του ψηφιακά
Επίκαιρα
Ο εγκέφαλός μας αλλάζει σε τέσσερις ηλικίες: 9, 32, 66 και 83
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Μερικές καταστροφικές πλημμύρες και ένα Συμβούλιο Ειρήνης μετά