MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα; 13 παραστάσεις για την Τρίτη 27 Ιουλίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα Τρίτη 27 Ιουλίου.

«Χορός με τη σκιά μου»: Ο Κωνσταντίνος Ρήγος χορογραφεί μελωδίες του Μάνου Χατζηδάκη στο Ηρώδειο
Monopoli Team

1. «Χορός με τη σκιά μου»: Ο Κωνσταντίνος Ρήγος χορογραφεί μελωδίες του Μάνου Χατζηδάκη στο Ηρώδειο

Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής επιστρέφει για δύο μοναδικές παραστάσεις στις 27 και τις 29 Ιουλίου 2021 στη σκηνή του Ωδείου Ηρώδου Αττικού με την εξαιρετικά επιτυχημένη παραγωγή Χορός με τη σκιά μου, σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι και χορογραφία Κωνσταντίνου Ρήγου. Στον Χορό με τη σκιά μου – παραγωγή, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ τον Νοέμβριο του 2019 – ο Διευθυντής του Μπαλέτου της ΕΛΣ Κωνσταντίνος Ρήγος χορογραφεί τέσσερα μοναδικά έργα του σπουδαίου Μάνου Χατζιδάκι για το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Τρίτη 27/7 21:00
Εισιτήριο: Από 1o€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα 105 55, Τηλέφωνο: 21 0324 1807

2. Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: Ο «Αίαντας» του Σίμου Κακάλα στον Κήπο της Πειριαώς 260

Ύστερα από την αναβολή των πρώτων προγραμματισμένων παραστάσεων λόγω ανυπέρβλητων τεχνικών ζητημάτων, ο «Αίαντας» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα, θα ανέβει τελικά, στον κήπο της Πειραιώς 260, από τις 27 έως τις 31 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
Τρίτη 27/7 21:00
Εισιτήριο: Από 1o€, Αμεα: 5€. Προπώληση: ticketservices.gr.
http://aefestival.gr/ | Πειραιώς 260, Καλλιθέα. Τηλ: 21 0928 2900

3. Μ’ ένα όνειρο τρελό: Αφιέρωμα στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου στο Θέατρο Βράχων

Ένα μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στη ζωή και το έργο της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, ανεβαίνει στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Στη σκιά των βράχων» 2021.
Τρίτη 27/7 21:00
Εισιτήριο: Είσοδος Ελεύθερη.
Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, Τηλ. 21 0760 9350

4. Μουσικό θέατρο στην Όλυνθο: «Κάτω από την άσφαλτο υπάρχει παραλία»

Ένα «ζουρ φιξ» σε ένα αυτοσχέδιο πάρκο τσέπης. Τέσσερις γυναίκες  με τα φώτα και τους ήχους της πόλης λίγο μακριά. Οι δύο κάνουν πρόβα μουσικής. Οι άλλες δύο μιλάνε μεταξύ τους. Τέσσερις γυναίκες που, μετά από έναν παρατεταμένο εγκλεισμό, έχουν ανάγκη να βρουν ένα νέο περπάτημα. Μια συνάντηση που ξεκινάει με 2 καπέλα για πάρτι και καταλήγει σε ένα μοίρασμα: βιώματα, κίνηση, πότισμα, παιχνίδι, βία, τραγούδι, σοκολάτες, αγκαλιά. Ένα βράδυ αφιερωμένο στην καθημερινότητα που ξεκινάει πάλι, στο «κανονικό» που ποτέ δεν είναι, στην πόλη που δεν αγαπάει τα κορίτσια, στο πώς είναι να είσαι γυναίκα σε μια κοινωνία φτιαγμένη από άνδρες. Μια εξομολόγηση για τις ζωές που έζησαν, από τα κορίτσια που σουλατσάρουν, σε αυτά που θέλουν αλλά δεν τα κάνουν… ακόμα.
Τρίτη 27/7 20:30
Προπώληση: https://digitalculture.gov.gr/
Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Ολύνθου, Χαλκιδική

5. «Φαέθων Λυόμενος» στην Αρχαία Πέλλα

Μια υψιστρεφής πορεία βίαιης ενηλικίωσης. Μια καταβύθιση στα σκοτάδια του μυθικού «εγώ». Με αφορμή την αποσπασματικά σωζόμενη τραγωδία «Φαέθων», ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Μάρκελλος καταθέτει ένα μεταδραματικό παραστασιακό εγχείρημα όπου το σπαραγμένο έργο του Ευριπίδη, θραύσμα ενός ευρύτερου διακειμενικού ψηφιδωτού Λόγου και Μουσικής, είναι μόνο η πρώτη συλλαβή μιας πολυσυλλεκτικής Χορικής επιτέλεσης με άξονές της την επιθυμία για το ανέφικτο και το πιθανό κόστος της υπέρβασης.
Τρίτη 27/7 19:15
Προπώληση: https://digitalculture.gov.gr/
Αρχαίο θέατρο Πέλλας, Αρχαία Πέλλα

6. Θεατρική Performance «Συνάντηση» από την Ομάδα Σπίρτο στο ανοιχτό θέατρο Γκράβας

Σε μια χώρα όπου πρέπει υποχρεωτικά κάθε ανθρώπινη επαφή και επικοι-νωνία να γίνεται αποκλειστικά με χρήση τεχνολογικών μέσων μια γυναίκα αψη-φά το νόμο και τιμωρείται σε άλυτα δεσμά. Mια κοπέλα ψάχνει την ευτυχία και αποφασίζει να ταξιδέψει. Τι θα συμβεί όταν αυτές οι δύο υπάρξεις συναντηθούν; «Συνάντηση» : μια θεατρική performance για 2 ηθοποιούς και ηλεκτρο-ακουστική προσχεδιασμένη μουσική, μια αλληγορία για τη δυστοπία της ζωής σε έναν υπερ-τεχνολογικό – ηλεκτρονικό κόσμο.
Τρίτη 27/7 21:00
Εισιτήριο: Είσοδος με Δελτίο Εισόδου. Προπώληση: ticketservices.gr.
Ο.Ν.Α. Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο Γκράβας, Ταϋγέτου 60, Αθήνα 112 55, Τηλέφωνο: 21 0201 1151

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Jack Savoretti στο Ηρώδειο12.09.2018

7. 7ο Φεστιβάλ Δάσους: «Προμηθέας Δεσμώτης», σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη στο Θέατρο Δάσους

Τον «Προμηθέα Δεσμώτη», του Αισχύλου, επέλεξε να συμπεριλάβει το Θέατρο Πορεία στο πολυσυλλεκτικό του ρεπερτόριο. Η παράσταση παρουσιάζεται σε μετάφραση Γιώργου Μπλάνα και σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, με τνο Γιάννη Στάνκογλου στον κεντρικό ρόλο. Στην τραγωδία, ο Αισχύλος πραγματεύεται την αντίσταση του αλυσοδεμένου στον Καύκασο Προμηθέα, να υποκύψει στο θέλημα του «ανελέητου» Διός. Πρόκειται για ένα ασταμάτητο αγώνα κατά της δύναμης της εξουσίας…
Τρίτη 20/7, 21:30
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Δάσους, Δάσος Σέιχ Σου, 554 37, Τηλέφωνο: 231 520 0200

8. «Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες» του Leonard Gershe στο Ανοιχτό Θέατρο Ν. Ιωνίας Βόλου

Το πολυβραβευμένο έργο του Leonard Gershe «Οι Πεταλούδες είναι Ελεύθερες», σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ, ετοιμάζεται για καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για μια τρυφερή, ερωτική ιστορία που διαδραματίζεται σε μια εποχή που οι αντιλήψεις αλλάζουν και ο κόσμος νιώθει απελευθερωμένος από τα πρέπει – στην εποχή της χαράς και της ελευθερίας. Παίζουν: Πέμη Ζούνη, ΑναστάσηςΡοιλός, ΕριέτταΜανούρη, Κωνσταντίνος Ελματζίογλου.
Τρίτη 27/7, 21:15
Εισιτήριο: Γενική είσοδος: 18€ Προπώληση 15€ Κάρτα Δημότη/Φοιτητές/Άνεργοι/ΑμεΑ: 15€. Προπώληση: viva.gr.
Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας Βόλου, Νέα Ιωνία 384 46, Τηλέφωνο: 2421 091150

9. «Ανθισμένες Μανόλιες» του Ρόμπερτ Χάρλινγκ στο Θέατρο Χυτήριο

Το θεατρικό έργο «Ανθισμένες Μανόλιες» του Ρόμπερτ Χάρλινγκ θα ανθίσει  στο  καλοκαιρινό Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού από την Κυριακή 27 Ιουνίου και κάθε Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη, σε απόδοση και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κυριακού. Μια κωμική τραγωδία για την φιλία, την μητρότητα, την απώλεια, την οικογένεια και τον έρωτα, όλες οι γυναίκες θα βρούν κάτι από την δική τους ζωή. Οι χαρακτήρες και οι διάλογοι μεταφέρουν μηνύματα, πέρα από οποιαδήποτε στενά κοινωνικά στερεότυπα.
Τρίτη 27/7, 21:00
Εισιτήριο: 15 και 12 ευρώ φοιτητικό, ανέργων και τρίτης ηλικίας. Προπώληση: 10€. Ticketplus.gr
Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού, Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός. Τηλ: 210-341-2313. Email: [email protected].

10. «Κάποτε στο Βόσπορο» του Άκη Δήμου στο Βεάκειο Θέατρο παραστάσεις

Η ιστορία των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης στα μισά του περασμένου αιώνα ζωντανεύει ανακαλώντας μνήμες με σημείο αναφοράς τις μουσικές και τα τραγούδια μιας ολόκληρης εποχής, μέσα από την παράσταση «Κάποτε στο Βόσπορο» του Άκη Δήμου, σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου. Οι ήρωες του έργου έρχονται αντιμέτωποι με το παρελθόν και το παρόν τους, κάτω από τις απειλές του τουρκικού κράτους, που θα οδηγήσουν τελικά στα τραγικά γεγονότα της 1955 και τον αφανισμό των Ελλήνων της Πόλης.
Τρίτη 27/7, 21:15
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο, Ηρακλείου 13, Πειραιάς 185 33, Τηλέφωνο: 21 0422 6330

11. «Ορέστης» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου παραστάσεις

Ο Γιάννης Κακλέας καταθέτει την πρώτη του σκηνοθεσία αρχαίας ελληνικής τραγωδίας με τον «Ορέστη» του Ευριπίδη, στη μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά. Η παράσταση θα περιοδεύσει σε επιλεγμένα θέατρα της Αττικής και στην υπόλοιπη Ελλάδα ολοκληρώνοντας τον κύκλο της στις 4 και 5 Οκτωβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Στο ρόλο του Ορέστη ο Άρης Σερβετάλης. Συμμετέχουν: η Μαίρη Μηνά, ο Πάνος Βλάχος, ο Γιώργος Ψυχογιός, ο Αιμιλιανός Σταματάκης, η Νικολέτα Κοτσαηλίδου , ο Ζερόμ Καλουτά.
Τρίτη 27/7, 21:30
Εισιτήριο: Από 17€. Προπώληση: viva.gr
Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου, Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου), Παπάγου. Τηλ: 21 3202 7185. https://festival.dpapxol.gov.gr/.

12. Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: «Η Δημοκρατία του Μπακλαβά» του Ανέστη Αζά στην Πειραιώς 260 παραστάσεις

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδάυρου, ο Ανέστης Αζάς παρουσιάζει, 26-29 Ιουλίου, το έργο του «Η Δημοκρατία του Μπακλαβά», στην Πειραιώς 260.  Με πρωταγωνιστές ένα μεικτό ζευγάρι, έναν Έλληνα και μία Τουρκάλα, οι οποίοι αποφασίζουν να ιδρύσουν το δικό τους έθνος-κράτος, με βάση το σπίτι τους και την ιδιωτική τους επιχείρηση, η παράσταση αναδιατυπώνει θεατρικά συγκρούσεις που παραμένουν ενεργές από την εποχή της Επανάστασης ως σήμερα.
Τρίτη 27/7, 21:00
Εισιτήριο: Διακεκριμένη Ζώνη 15€ | Ζώνη Α΄ 10€ • Φοιτητικό / 65+ / Καλλ. Σωματείων 8€ | Αμεα / Ανέργων / Σπουδαστικό Καλλ. Σχολών 5€. Προπώληση: ticketservices.gr
Πειραιώς 260, Καλλιθέα, Πειραιώς, 260, Τηλ. 21 0928 2900. http://aefestival.gr/

13. Παιδικό Θέατρο: Ο μικρός πρίγκιπας στο Θέατρο Καστρομηνά “Μίκης Θεοδωράκης” παραστάσεις

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ – Εξυπερύ, το κλασσικό λογοτεχνικό έργο που απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών,  ξεκινάει ένα καλοκαιρινό ταξίδι! Στη διαδρομή αυτή θα συναντήσει τα παιδιά, κάτω από έναν απέραντο έναστρο ουρανό, στα πιο όμορφα ανοιχτά θέατρα, σε όλη την Ελλάδα! Στο ρόλο του Μικρού Πρίγκιπα ο Θανάσης Τσαλταμπάσης. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δημήτρης Αδάμης.
Τρίτη 27/7, 21:00
Εισιτήριο: Από 10€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Καστρομηνά – Μίκης Θεοδωράκης, Αγίου Σπυρίδωνος, Χίος 821 00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜουσείο της Χρονιάς 2021: Ανακοινώθηκε η βραχεία λίστα με τους φιναλίστ για το βραβείο12.09.2018

 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b