MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Πώς μπορείτε ν’ αξιοποιήσετε το voucher των 150 ευρώ με πολιτιστικές αποδράσεις σε νησιά

Αν ανήκετε στην ηλικιακή ομάδα που μαζί με το εμβόλιο λαμβάνετε το “δωράκι” των 150 ευρώ, σας προτείνουμε πέντε ιδέες για να το αξιοποιήσετε συνδυάζοντας διακοπές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Monopoli Team

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες προτάσεις για πολιτιστικές εκδηλώσεις στα ελληνικά νησιά καθώς και σε κάποιους εναλλακτικούς προορισμούς. Προτάσεις με χαμηλό budget που – γιατί όχι; – θα μπορούσαν να υλοποιηθούν με το voucher των 150 ευρώ!    

Διεθνές φεστιβάλ Άνδρου: 1-20 Αυγούστου

Στην πανέμορφη Άνδρο (δύο μόλις ώρες από το λιμάνι της Ραφήνας) φιλοξενείται για 7η χρονιά το δημοφιλές  Διεθνές Φεστιβάλ από την 1η έως τις 20 Αυγούστου. Από το φετινό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, ξεχωρίζουμε ένα 2ήμερο που μπορείτε ν’ απολαύσετε δύο από τις πιο hot παραστάσεις του καλοκαιριού: Στις 4 Αυγούστου ο «Ορέστης» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα και με πρωταγωνιστές τους Άρη Σερβετάλη, Μαίρη Μηνά, Πάνο Βλάχο κλπ θα παρουσιαστεί στο Ανοιχτό θέατρο της Χώρας Άνδρου. Μια μέρα μετά, στις 5 Αυγούστου, στον ίδιο χώρο θα παρουσιαστεί  ο “Οθέλλος” του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία του Αιμίλιου Χειλάκη με τον Γιάννη Μπέζο στον ομώνυμο ρόλο.
Τιμές εισιτηρίων παράστάσεων: 20€ γενική είσοδος, 15€ μειωμένο (Φοιτητικό, Α.Μ.Ε.Α).
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από το λιμάνι της Ραφήνας για Άνδρο: 40€ μετ’ επιστροφής κανονικό εισιτήριο, 20€ μετ’ επιστροφής φοιτητικό.

5ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη»: 25 – 28 Αυγούστου

Το φεστιβάλ διεξάγεται για 5η φορά και είναι πλέον θεσμός για το νησί της Σύρου. Μέσω του φεστιβάλ αυτού αποδίδεται φόρος τιμής στον μεγάλο ρεμπέτη Μάρκο Βαμβακάρη. Μην ξεχνάμε άλλωστε, πως ο ίδιος κατάγεται από το νησί της Σύρου. Το φεστιβάλ λοιπόν, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, αποτελεί μια ωδή τόσο στο ρεμπέτικο. Το φετινό πρόγραμμα διαρκεί από τις 25 έως τις 28 Αυγούστου και μπορούμε να το βρούμε εδώ.

Στις 25 και 26 Αυγούστου υπάρχουν δύο προτάσεις που θα μας κάνουν να αντιληφθούμε, σε όλο το φάσμα, τι εστί ρεμπέτης. Αρχικά ο Πέτρος Κουλούμης (25 Αυγούστου) στην Έπαυλη Τσιροπίνα στην Ποσειδώνια παρέα με τρεις σολίστες ερμηνεύει τραγούδια μερικών από τους σημαντικότερους εκπρόσωπους της «Σμυρνέικης Σχολής. Ενώ οι Γιάρεμ (26 Αυγούστου) στο Κτήριο Κορνηλάκι στην Ερμούπολη εστιάζουν σε προπολεμικά λαϊκά άσματα.
Τιμές εισιτηρίων φεστιβάλ: Ελεύθερη είσοδος για όλες τις μέρες στους χώρους του φεστιβάλ
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από το λιμάνι του Πειραιά για Σύρο: 64€ μετ’ επιστροφής κανονικό εισιτήριο, 32€ μετ’ επιστροφής φοιτητικό εισιτήριο.

Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου: 10-18 Αυγούστου

Με διακεκριμένους σολίστες απ’ όλο τον κόσμο, το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου συνεχίζει τη σταθερή του πορεία, ως ένας από τους σημαντικούς μουσικούς θεσμούς της Ευρώπης. Για τη φετινή του θεματική, το Φεστιβάλ επιλέγει την «Ελευθερία / Liberty», συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στους εορτασμούς για την επέτειο των 200 χρόνων από την κήρυξη της ελληνικής επανάστασης του 1821. Περισσότερες πληροφορίες καθώς και το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ.

Το Φεστιβάλ θα ξεκινήσει, με συναυλίες στις 10 και 11 Αυγούστου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, σε δυο διαφορετικά σημεία της Λέσβου: στις 10 Αυγούστου στον αύλειο χώρο του Δημοτικού σχολείου Αγίας Παρασκευής και στις 11 Αυγούστου στα «Ροδαφνίδια» στο Λισβόρι, στην αρχαιότερη θέση κατοίκησης του Αιγαίου. Και τις δύο ημέρες θα προηγείται της συναυλίας ξενάγηση στους χώρους. Τις επόμενες ημέρες, από τις 13 Αυγούστου και μέχρι το τέλος του Φεστιβάλ, οι Μουσικές Στιγμές (Molyvos Musical Moments), θα αιφνιδιάζουν ευχάριστα κατά τη διάρκεια της ημέρας τους κατοίκους και τους φιλοξενούμενους του νησιού, σε απρόσμενα σημεία του οικισμού του Μολύβου, ενώ μεταξύ 16 και 19 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθούν πέντε συναυλίες στο «Δασύλλιο του Μολύβου».
Τιμές εισιτηρίων φεστιβάλ: 10 και 11 Αυγούστου (είσοδος ελεύθερη), 16, 17, 18, 19 Αυγούστου (10€)
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από το λιμάνι του Πειραιά για Μυτιλήνη: 86€ μετ’ επιστροφής κανονικό εισιτήριο, 43€ μετ’ επιστροφής φοιτητικό εισιτήριο.

Φεστιβάλ Δελφών 2021 (Το Λάλον Ύδωρ), Μέχρι 9 Αυγούστου

Το Φεστιβάλ Δελφών θέτει ως στόχο την ανάδειξη της περιοχής της Φωκίδας που αποτέλεσε κατά την περίοδο της αρχαιότητας σημαντικότατο κέντρο του πολιτισμού. Βέβαια, η Ρούμελη, όπως ονομάζεται η ευρύτερη περιοχή, είχε μεγάλη συμβολή και στην επανάσταση του 1821. Με αφορμή λοιπόν και την συμπλήρωση διακοσίων χρόνων από την Επανάσταση το φεστιβάλ αποτελεί εφαλτήριο για να γνωρίσουμε καλύτερα την περιοχή. Περισσότερες πληροφορίες καθώς και το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ.

Το διήμερο 7, 8 Αυγούστου υπάρχουν δύο παραστάσεις σε πολύ ιδιαίτερους χώρους και προορισμούς. Σκοπός τους να μάς εναρμονίσουν με το τοπίο και να μάς ψυχαγωγήσουν. Η Ευανθία Ρεμπούτσικα, Σάββατο 7 Αυγούστου στην Ερατεινή, θέλει για ακόμα μια φορά να μάς συνεπάρει με τις μελωδίες της. Ενώ στις 8 ο πατριάρχης της Ηπειρώτικης μουσικής Πετρολούκας Χαλκιάς συνοδευόμενος από τον διεθνούς φήμης λαουτίστα Βασίλη Κώστα φέρνουν την Ήπειρο στην Ρούμελη. Ένα μουσικό αφιέρωμα στην παραδοσιακή μουσική από δύο σπεσιαλίστες του είδους.

Τιμές εισιτηρίων φεστιβάλ 7 Αυγούστου: Είσοδος ελεύθερη – 8,9 Αυγούστου: 10€ κανονικό, 5€ μειωμένο
Τα εισιτήρια ΚΤΕΛ από Αθήνα για Ερατεινή: 42€ μετ’ επιστροφής ενώ από Αθήνα για Λιδορίκι: 44€ μετ’ επιστροφής κανονικό και 33€ μειωμένο
*Δεν υπάρχει συγκοινωνία για τους Πεντάγιους και δεν συνδυάζονται οι παραπάνω διαδρομές.

Samos Young Artist Festival 2021: 7-13 Αυγούστου

Φέτος το καλοκαίρι, για 11η φορά, νέοι, Έλληνες και ξένοι ανερχόμενοι μουσικοί και καταξιωμένοι καλλιτέχνες θα συναντηθούν για να ανταλλάξουν εμπειρίες και σκέψεις για τη μουσική και να μοιραστούν τη σκηνή του αρχαίου θέατρου Πυθαγορείου στη Σάμο. Σε αυτή την τοποθεσία φυσικής ομορφιάς και ιστορίας, με θέα την θάλασσα και τις ακτές της γειτονικής Τουρκίας, πραγματοποιείται από το 2010 το μουσικό φεστιβάλ Samos Young Artists Festival. Το φετινό πρόγραμμα εκτείνεται από την προκλασική μουσική και το μπαρόκ μέχρι τη σύγχρονη δημιουργία και διαρκεί από τις 7 έως και τις 13 Αυγούστου. Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα  εδώ.

Αν βρεθείτε στο νησί στις 13 Αυγούστου μη χάσετε την κορυφαία συναυλία του φεστιβάλ στην οποία όργανα από την εποχή του μπαρόκ ερμηνεύουν ελληνική λαϊκή μουσική του 20ου αιώνα καθώς επίσης μυστικοί αυτοσχεδιασμοί μας βοηθούν να κατανοήσουμε τη μουσική του παρελθόντος. Όλοι οι μουσικοί που συμμετέχουν στις τρεις τελευταίες συναυλίες συναντώνται επί σκηνής καθοδηγούμενοι από τη μεγαλειώδη φωνή του κόντρα τενόρου Xavier Sabata.
Τιμές εισιτηρίων φεστιβάλ: Όλες οι παραστάσεις είναι στα 5€ και εισιτήρια διατίθενται στα εκδοτήρια του θεάτρου.
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από το λιμάνι του Πειραιά για Σάμο: 106€ κανονικό μετ’ επιστροφής, 53€ φοιτητικό μετ’ επιστροφής.

Περισσότερα από Τι Νέα;
VIMA_WEB3b