MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Πού να πάμε σήμερα; 9 παραστάσεις για την Τρίτη 13 Ιουλίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα Τρίτη 13 Ιουλίου.

«The 1821 – Η Επιθεώρηση» στο Θέατρο Βράχων
Monopoli Team

1. Εθνική Λυρική Σκηνή – Μουσικό Θέατρο: «Περιηγητικά», του Κωνσταντίνου Χατζή στον Αύλειο Χώρο του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας

Τρεις μουσικές αφηγήσεις ξένων περιηγητών στην Ελληνική Επανάσταση φέρνουν τα «Περιηγητικά» του Κωνσταντίνου Χατζή σε τρεις εξωθεατρικούς χώρους της Αθήνας με αξιοσημείωτο ιστορικό παρελθόν στις 6, 8 και 13 Ιουλίου 2021. Η ιστορία των εθελοντών που διαδραμάτισαν ανεκτίμητο ρόλο στη διάρκεια, αλλά και την επαύριο, της Επανάστασης. Τρίτη 13 Ιουλίου παρακολουθήστε την τρίτη παράσταση «Εις διχασμόν: Γάλλοι, Άγγλοι φιλέλληνες διπλωμάτες» στον αύλειο χώρο του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας.
Τρίτη 13/7, 19:30
Ελεύθερη είσοδος με δελτία εισόδου. Κρατήσεις: ticketservices.gr.
Μέγαρο Δουκίσης Πλακεντίας, Λόρδου Βύρωνος 1 & Δουκίσσης Πλακεντίας, Πεντέλη,Πεντέλη. Τηλ.: 2106133893.

2. Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου Χολαργού: «Οθέλλος», σε σκηνοθεσία Αι. Χειλάκη και Μ. Δούνια στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου

Φώτο: Patroklos Skafidas

O «Οθέλλος», του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια, παρουσιάζεται σε καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Μια τραγωδία για τη ζήλια, την προδομένη εμπιστοσύνη και το φόβο για οτιδήποτε ξένο και διαφορετικό, με τον Γιάννη Μπέζο στον ομώνυμο ρόλο.
Τρίτη 13/7, 21:00
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου, Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου), Παπάγου. Τηλ: 21 3202 7185. https://festival.dpapxol.gov.gr/.

3. Φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων»: «The 1821 – Η Επιθεώρηση» στο Θέατρο Βράχων

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παρουσιάζει την παράσταση «The 1821 – Η Επιθεώρηση», με την υπογραφή των Φοίβου Δεληβοριά και Δημήτρη Καραντζά. Όλοι και όλα θα παρελάσουν σ’ αυτή την σατιρική επανεξέταση της παλαιότερης και σύγχρονης Ιστορίας γεμάτη μουσική, χρυσόσκονη, κριτική και χιούμορ. Η παράσταση θα ταξιδέψει και σε άλλα ανοιχτά θέατρα περιξ των Αθηνών, για να γιορτάσει την επανέναρξη του Θεάτρου μετά την πανδημία, μαζί με τους φίλους του Θεάτρου.
Τρίτη 13/7, 21:00
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Βράχων, Βύρωνας Αττικής. festivalvraxon.gr

4. Φεστιβάλ Πέτρας 2021: «Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες» του Leonard Gershe στο Θέατρο Πέτρας παραστάσεις σήμερα

Το πολυβραβευμένο έργο του Leonard Gershe«Οι Πεταλούδες είναι Ελεύθερες», σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ, ετοιμάζεται για καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για μια τρυφερή, ερωτική ιστορία που διαδραματίζεται σε μια εποχή που οι αντιλήψεις αλλάζουν και ο κόσμος νιώθει απελευθερωμένος από τα πρέπει – στην εποχή της χαράς και της ελευθερίας. Παίζουν: Πέμη Ζούνη, ΑναστάσηςΡοιλός, ΕριέτταΜανούρη, Κωνσταντίνος Ελματζίογλου.
Τρίτη 13/7, 21:15
Εισιτήριο: Από 15€ έως 20€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη. https://petroupoli.gov.gr/

5. 7ο Φεστιβάλ Δάσους: : «Η Παγίδα», του Ρομπέρ Τομά στο Θέατρο Γης (Θεσσαλονίκη) παραστάσεις σήμερα

Η «Παγίδα» του Ρομπέρ Τομά σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια και μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Μια αστυνομική κωμωδία που τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Όλα και όλοι είναι διπλά. Οι αθώοι, ένοχοι, το δράμα, κωμωδία, η λογική, τρέλα και φαντασία. Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης Γιώργος Κωνσταντίνου Έφη Μουρίκη Μαρία Αντουλινάκη Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος Τάκης Παπαματθαίου.
Τρίτη 13/7, 21:15
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Γης, Τριανδρία 553 37, Θεσσαλονίκη. Τηλ: 231 520 0200.

6. «Ανθισμένες Μανόλιες» του Ρόμπερτ Χάρλινγκ στο Θέατρο Χυτήριο παραστάσεις σήμερα

Το θεατρικό έργο «Ανθισμένες Μανόλιες» του Ρόμπερτ Χάρλινγκ θα ανθίσει στο  καλοκαιρινό Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού από την Κυριακή 27 Ιουνίου και κάθε Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη, σε απόδοση και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κυριακού. Μια κωμική τραγωδία για την φιλία, την μητρότητα, την απώλεια, την οικογένεια και τον έρωτα, όλες οι γυναίκες θα βρούν κάτι από την δική τους ζωή. Οι χαρακτήρες και οι διάλογοι μεταφέρουν μηνύματα, πέρα από οποιαδήποτε στενά κοινωνικά στερεότυπα.
Τρίτη 13/7, 21:00
Εισιτήριο: 15 και 12 ευρώ φοιτητικό, ανέργων και τρίτης ηλικίας. Προπώληση: 10€. Ticketplus.gr
Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού, Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός. Τηλ: 210-341-2313. Email: [email protected]

7. Μουσικοθεατρική Παράσταση: «Μ’ ένα όνειρο τρελό», σε σκηνοθεσία Στέφανου Οικονόμου στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου

Ένα μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στη ζωή και το έργο της εμβληματικής στιχουργού, της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, σε κείμενα-σκηνοθεσία Στέφανου Οικονόμου, με τίτλο «Μ’ ένα όνειρο τρελό..», θα παρουσιαστεί την Τρίτη 13 Ιουλίου, στις 21:00, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου. Τραγουδούν: Πίτσα Παπαδοπούλου ,Στέλιος Διονυσίου ,Ασπασία Στρατηγού, Γιάννης Βασιλώτος, Στέλλα Καρύδα.Παίζουν: Βασιλική Γεωργικοπούλου, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Στέφανος Οικονόμου, Γιάννης Βασιλώτος.
Τρίτη 13/7, 21:00
Ελεύθερη είσοδος. Κρατήσεις εδώ
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου, Γεωρ. Ζωγράφου 17, Ζωγράφου. zografouculture.gr

8. Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Πατρέων: «Η Επιστροφή» του Φρήντριχ Ντύρρενματ στο Ανοιχτό Θέατρο Κρήνης παραστάσεις σήμερα

Η Θεατρική Ομάδα «από κοινού» της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας, στο πλαίσιο του φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου, παρουσιάζει τη Δευτέρα 12 Ιουλίου και Τρίτη 13 Ιουλίου 2021 και ώρα 21:15, στο Ανοιχτό Θέατρο Κρήνης, τη μαύρη κωμωδία του Φρήντριχ Ντύρρενματ «Η Επιστροφή», σε σκηνοθεσία – διασκευή Φώτη Λάζαρη.
Τρίτη 13/7, 21:15
Ελεύθερη είσοδος. Κρατήσεις: ticketservices.gr
Ανοιχτό Θέατρο Κρήνης, Κρήνη, Πάτρα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιάννης Κλίνης: Περιμένω να δω κάτι άλλο από τον εαυτό μου12.09.2018

9. Παιδικό Θέατρο: «Γύρω Γύρω Μήνες» από την ομάδα Μικρός Νότος στον Θερινό Κινηματογράφο ΑΒ
παραστάσεις σήμερα

Φωτογραφία: Τάσος Βρεττός

«Γύρω γύρω μήνες», μία μουσικοπαιδαγωγική διαδραστική παράσταση για παιδιά από 3 ετών, με παιχνίδια, παραδοσιακά έθιμα και τραγούδια, με αφορμή το παραμύθι «Η κυρά-Καλή και οι 12 μήνες», παρουσιάζεται από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος, σε καλοκαιρινή περιοδεία. Δρόμο παίρνει, δρόμο αφήνει η κυρά Καλή και φτάνει στο παλάτι του γέρο-Χρόνου, όπου γνωρίζει και συστήνει μήνες και εποχές, με παινέματα, με βλέμμα ξύπνιο και ανοιχτή καρδιά, με έμφαση στα ξεχωριστά χαρίσματα.
Τρίτη 13/7, 20:00
Εισιτήριο: 10€ την ημέρα της παράστασης, Προπώληση: 8€. Προπώληση: ticketservices.gr
Κινηματογράφος ΑΒ, Θεοτοκόπουλου 36, Αθήνα.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b