MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
15
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

1821 – H Eπιθεώρηση: Ο Θάνος Λέκκας θα είναι ο επόμενος guest

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η παράσταση των Φοίβου Δεληβοριά και Δημήτρη Καραντζά, «1821 – η επιθεώρηση», συνεχίζει τη διαδρομή της, στο Βεάκειο και σε επιλεγμένα θέατρα της Αττικής, με νέο καλεσμένο στη σκηνή τον Θάνο Λέκκα.

1821 – H Eπιθεώρηση: Ο Θάνος Λέκκας θα είναι ο επόμενος guest
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Μετά την θερμή υποδοχή του κοινού, η παράσταση «1821 – η επιθεώρηση», θα συνεχίσει τη διαδρομή της στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, έως τις 25 Ιουλίου. Παράλληλα, η παράσταση θα ταξιδέψει και σε άλλα ανοιχτά θέατρα περιξ των Αθηνών, για να γιορτάσει την επανέναρξη του Θεάτρου μετά την πανδημία, μαζί με τους φίλους του Θεάτρου.

  • Βύρωνας | Τρίτη 13/7 και Τετάρτη 14/7, 21:00
  • Παπάγου | Τρίτη 20/7 και Τετάρτη 21/7, 21:00

Ο Ιούλιος είναι ο μήνας των guests. Κάθε εβδομάδα ο θίασος υποδέχεται στη σκηνή και από έναν καλεσμένο. Ο Θάνος Λέκκας ετοιμάζεται να δώσει τον δικό του χαρακτήρα στη μία και μοναδική Γιάννα στις παραστάσεις στον Βύρωνα 13-14 Ιουλίου, στο Βεάκειο 16-18 Ιουλίου και στο Παπάγου στις 20 Ιουλίου.

Μια επιθεώρηση με την υπογραφή των Φ. Δεληβοριά και Δ. Καραντζά

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παρουσιάζει στο  Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά, μια επιθεώρηση με την υπογραφή των Φοίβου Δεληβοριά και Δημήτρη Καραντζά γεμάτη μουσική, χρυσόσκονη, κριτική, χιούμορ και Ιστορία.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Ο Φοίβος Δεληβοριάς και ο Δημήτρης Καραντζάς εξετάζουν εκ νέου τη σχέση μας με την εθνική ταυτότητα,  την επανάσταση, τα κατορθώματα και τα ατυχήματα των διακοσίων ετών, τη σχέση μας με την παράδοση και προσκαλούν μια ομάδα σημαντικών συγγραφέων και ένα θίασο πρωταγωνιστών να γιορτάσουν, να χορέψουν να σατιρίσουν και να αναρωτηθούν. Όλοι μαζί φιλοδοξούν να ξανατραγουδήσουν το «χαίρε, ω χαίρε», χωρίς να εμποδίζονται από τα «περασμένα μεγαλεία» και το «διηγώντας τα να κλαις».

Μορφές από την επανάσταση, οι γιορτές της «πολεμικής αρετής των Ελλήνων» στο Καλλιμάρμαρο, καθημερινοί άνθρωποι που προσπαθούν να επιζήσουν εν μέσω πανδημίας, επικοινωνιολόγοι που προσπαθούν να επανεφεύρουν και να «πουλήσουν» την Ελλάδα, θύματα έμφυλης βίας, τηλεοπτικές φιγούρες που έχουν αφήσει τη δική τους εποχή, οι ταινίες που γυρίστηκαν για την επανάσταση, μια γυναίκα εξαπατημένη  απ’όλους και απ’όλα, οι κομμένες σκηνές απο την τελετή έναρξης του 2004, οι απόγονοι των ηρώων, η αρχαιολατρεία, ο εθνικός διχασμός, ο φανατισμός… και η Γιάννα – όλοι και όλα θα παρελάσουν σ’ αυτή την σατιρική επανεξέταση της παλαιότερης και σύγχρονης Ιστορίας.

Μαζί με ζωντανή μουσική από 4μελή ορχήστρα, μπαλέτα και χρυσόσκονη. Όλοι μαζί σ’ αυτή τη γιορτή, να ξανακοιτάξουμε μαζί τα καλώς και τα κακώς κείμενα των 200 ετών και να ξανατραγουδήσουμε μαζί, με ελπίδα για την ελευθερία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ1821 – η επιθεώρηση, των Φοίβου Δεληβοριά και Δημήτρη Καραντζά σε ανοιχτά θέατρα της Αττικής12.09.2018

Μια εκ νέου επίσκεψη στον θαυμαστό κόσμο της Επιθεώρησης.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Συντελεστές:

Σύνθεση: Φοίβος Δεληβοριάς – Δημήτρης Καραντζάς
Κείμενα: Λένα Κιτσοπούλου, Γλυκερία Μπασδέκη, Κώστας Μανιάτης, Κώστας Κωστάκος, Κέλλυ Παπαδοπούλου και Φοίβος Δεληβοριάς
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς
Πρωτότυπη μουσική: Φοίβος Δεληβοριάς
Σκηνικά: Μαρία Πανουργιά – Μυρτώ Λάμπρου
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Χορογραφία: Ζωή Χατζηαντωνίου
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Βοηθός σκηνοθέτη: Ευδοξία Ανδρουλιδάκη
Βοηθός ενδυματολόγου: Ιφιγένεια Νταουντάκη
Κομμώσεις: Κωνσταντίνος Σαββάκης
Β’ Βοηθός σκηνοθέτη -Video social: Δημήτρης Μακρής
Φωτογραφίες-Video-Artwork: Γκέλυ Καλαμπάκα

Παραγωγή: ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

Πρωταγωνιστούν: Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Eλένη Κοκκίδου, Νίκος Καραθάνος, Γιώργος Γάλλος, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Γιάννης Νιάρρος, Μιχάλης Οικονόμου, Γιάννης Κουκουράκης, Γιάννης Κλίνης, Βάσω Καβαλιεράτου, Πάνος Παπαδόπουλος, Ηλίας Μουλάς, Ιωάννα Πιατά.

Παίζουν οι μουσικοί:  Ανδρέας Γυφτάκης – πλήκτρα, Σταμάτης Σταματάκης – ηλεκτρικό μπάσο, Δημήτρης Κλωνής – τύμπανα, Βασίλης Παναγιωτόπουλος – τρομπόνι.

Τιμές: Διακεκριμένη Ζώνη: 30€ (25€ φοιτητικό, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων, ανέργων) | Ζώνη Α’: 25€ (20€ φοιτητικό, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων, ανέργων) | Ζώνη Β’: 20€
(15€ φοιτητικό, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων, ανέργων) | Ζώνη Γ’: 15€.

Προπώληση: viva.gr. 

 

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Κάθε Τρίτη με τον Μόρι: Η βραβευμένη παράσταση με τον Γρηγόρη Βαλτινό και τον Γιάννη Σαρακατσάνη ξανά στο Θέατρο Ιλίσια
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Ολυμπίων: Ένας νέος πυρήνας πολιτισμού “ανθίζει” στους Κήπους του Ζαππείου
Θεατρικά Νέα
Γιώργος Κιμούλης και Δημήτρης Γκοτσόπουλος συναντιούνται στο «Κόκκινο» του Τζον Λόγκαν
Θεατρικά Νέα
Τα «Ηλιοβασιλέματα» του Μανώλη Χιώτη αλλιώς: Το ανατρεπτικό μπλουζ της παράστασης «Manolis»
Εκδηλώσεις
«Άδειος Χώρος»: Το 2ο Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών και Ομάδων διευρύνει τον θεατρικό του χάρτη στην Κυψέλη
Εκδηλώσεις
Μικρή Αυλαία: Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στο 1ο Φεστιβάλ Σύγχρονων Παραστατικών Τεχνών
Εκδηλώσεις
8ο Φεστιβάλ «Πάμε Πειραιά! Πάμε Δημοτικό!»: Η μεγάλη γιορτή του πολιτισμού επιστρέφει με ελεύθερη είσοδο
Θεατρικά Νέα
Ο «Ίων» του Ευριπίδη ζωντανεύει στους Δελφούς από τρεις ηθοποιούς
Θεατρικά Νέα
Τα κορίτσια δεν πρέπει να παίζουν ποδόσφαιρο, της Μάρτα Μπουτσάκα στον Μικρό Κεραμεικό
Art & Culture
Το θέατρο της Δευτέρας: «Τζένη Τζένη»
Θεατρικά Νέα
Μανώλης Χιώτης: Πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση για τη ζωή του στον «Ελληνικό Κόσμο»
Εκδηλώσεις
attracted to trees: Η ΑΣΚΤ στην Πειραιώς 260 με μια βραδιά νέων περφορμανς