MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Πού να πάμε σήμερα; 11 παραστάσεις για την Κυριακή 11 Ιουλίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα Κυριακή 11 Ιουλίου.

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: «Το Δάσος», σε σκηνοθεσία Σοφίας Μαραθάκη στην Πειραιώς 260. Φωτο: Konstantinos Zamanis
Monopoli Team

1. Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου

Φωτογραφία: Γκέλυ Καλαμπάκα

Στην πρώτη της σκηνοθεσία στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, η Αργυρώ Χιώτη παρουσιάζει, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, 9-11 Ιουλίου, μία από τις πιο αγαπημένες αριστοφανικές κωμωδίες, τους «Βατράχους». Η επίκαιρη αυτή κωμωδία αναμένεται να προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία γέλιου και συγκίνησης, πυροδοτώντας παράλληλα τον προβληματισμό μας για τον ρόλο της Ποίησης στη ζωή μας, σε μια εποχή μεγάλης αναταραχής.
Κυριακή 11/7, 21:00
Εισιτήριο: Διακεκριμένη ζώνη 60€ • Ζώνη Α΄ 50€ | Ζώνη Β΄ 30€ • Άνω διάζωμα 20/15/10€ • Φοιτητικό / 65+ / Καλλ. Σωματείων 12/8€ • ΑΜΕΑ / Ανέργων / Σπουδαστικό Καλλ. Σχολών 5€. Προπώληση: ticketservices.gr
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Αρχαιολογικός Χώρος Ασκληπιείου Επιδαύρου. aefestival.gr.

2. Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: «Το Δάσος», σε σκηνοθεσία Σοφίας Μαραθάκη στην Πειραιώς 260

Φώτο: Konstantinos Zamanis

Η παράσταση «Το Δάσος» από την ομάδα θεάτρου ΑΤΟΝΑλ, σε σύλληψη-σκηνοθεσία Σοφίας Μαραθάκη, παρουσιάζεται την Κυριακή 11 και τη Δευτέρα 12 Ιουλίου, στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Με νωπές ακόμα τις αποκαρδιωτικές εικόνες των πυρκαγιών στον Αμαζόνιο και στην Αυστραλία, η Σοφία Μαραθάκη δημιουργεί μια παράσταση με ιδιαίτερη ευαισθησία, εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα «Άνθρωποι του δάσους» της Annie Proulx.
Κυριακή 11/7, 21:00
Εισιτήριο: Διακεκριμένη Ζώνη 25€ | Ζώνη Α΄ 20€ – Φοιτητικά / 65+ / Καλλ. Σωματείων 16€ | Ζώνη Β΄ 15€ – Φοιτητικά / 65+ / Καλλ. Σωματείων 12€ | Αμεα / Ανέργων / Σπουδαστικό Καλλ. Σχολών 5€. Προπώληση: ticketservices.gr
Πειραιώς 260, Καλλιθέα, Πειραιώς, 260, Τηλ. 21 0928 2900. http://aefestival.gr/

3. Φεστιβάλ Πέτρας 2021: «Μήδεια» του Μποστ στο Θέατρο Πέτρας

Η καλλιτεχνική εταιρεία Μυθωδία παρουσιάζει, σε μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, από τις 7 Ιουλίου, την ανατρεπτική σατιρική κωμωδία του Μποστ «Μήδεια», σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη. Την πρωτότυπη μουσική της παράστασης υπογράφει η Monika. Τον κεντρικό ρόλο της παιδοκτόνου μάνας ενσαρκώνει ο Μάκης Παπαδημητρίου.
Κυριακή 9/7, 21:15
Εισιτήριο: 14€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη. https://petroupoli.gov.gr/

4. «Ιστορία Χωρίς Όνομα» στο Faliro Summer Theater παραστάσεις σήμερα

Η «Ιστορία χωρίς όνομα», ο θυελλώδης έρωτας της Πηνελόπης Δέλτα και του Ίωνα Δραγούμη, επιστρέφει, από την 1η έως τις 31 Ιουλίου, κάθε Σάββατο και Κυριακή στο Faliro Summer Theater. Με την ιδιαίτερη σκηνοθετική ματιά του Κώστα Γάκη και τους Τάσο Νούσια, Μπέτυ Λιβανού, Μαρία Παπαφωτίου και Νίκο Ορφανό στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ίων Δραγούμης και Πηνελόπη Δέλτα: Ο εμβληματικός διπλωμάτης και η σπουδαία συγγραφέας σε μια νοερή ζωή επιθυμίας, ονείρων, υψηλών ιδανικών, υψηλών δεσμεύσεων, υψηλών οραμάτων.
Κυριακή 11/7, 21:15
Εισιτήριο: Από 12€ | Προπώληση: viva.gr.
Faliro Summer Theater, Ολυμπιακό Ακίνητο TΑΕ KBO NTO – Μωραϊτίνη 2, Παλαιό Φάληρο. Τηλ: 2109213310. www.falirosummertheater.gr

5. Φεστιβάλ Ηλιούπολης: «Η Παγίδα», του Ρομπέρ Τομά στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δ. Κιντής»

Η «Παγίδα» του Ρομπέρ Τομά σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια και μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Μια αστυνομική κωμωδία που τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Όλα και όλοι είναι διπλά. Οι αθώοι, ένοχοι, το δράμα, κωμωδία, η λογική, τρέλα και φαντασία. Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης Γιώργος Κωνσταντίνου Έφη Μουρίκη Μαρία Αντουλινάκη Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος Τάκης Παπαματθαίου.
Κυριακή 11/7, 21:15
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δ. Κιντής», Γαρδίκη και Σμόλικα, Ηλιούπολη. Τηλ: 21 0992 3840.

6. «The 1821 – Η Επιθεώρηση» στο Βεάκειο Θέατρο

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παρουσιάζει την παράσταση «The 1821 – Η Επιθεώρηση», με την υπογραφή των Φοίβου Δεληβοριά και Δημήτρη Καραντζά, στο  Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή έως τέλος Ιουλίου. Όλοι και όλα θα παρελάσουν σ’ αυτή την σατιρική επανεξέταση της παλαιότερης και σύγχρονης Ιστορίας γεμάτη μουσική, χρυσόσκονη, κριτική και χιούμορ.
Κυριακή 11/7, 21:00
Εισιτήριο: Διακεκριμένη Ζώνη: 30€. (25€ φοιτητικό, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων, ανέργων). Ζώνη Α’: 25€. (20€ φοιτητικό, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων, ανέργων). Ζώνη Β’: 20€ (15€ φοιτητικό, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων, ανέργων). Ζώνη Γ’: 15€. Προπώληση: viva.gr.
https://www.dithepi.gr/ | Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο, Ηρακλείου 13, Πειραιάς. Τηλ: 21 0422 6330.

7. «Ανθισμένες Μανόλιες» του Ρόμπερτ Χάρλινγκ στο Θέατρο Χυτήριο

Το θεατρικό έργο «Ανθισμένες Μανόλιες» του Ρόμπερτ Χάρλινγκ θα ανθίσει στο  καλοκαιρινό Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού από την Κυριακή 27 Ιουνίου και κάθε Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη, σε απόδοση και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κυριακού. Μια κωμική τραγωδία για την φιλία, την μητρότητα, την απώλεια, την οικογένεια και τον έρωτα, όλες οι γυναίκες θα βρούν κάτι από την δική τους ζωή. Οι χαρακτήρες και οι διάλογοι μεταφέρουν μηνύματα, πέρα από οποιαδήποτε στενά κοινωνικά στερεότυπα.
Κυριακή 11/7, 21:00
Εισιτήριο: 15 και 12 ευρώ φοιτητικό, ανέργων και τρίτης ηλικίας. Προπώληση: 10€. Ticketplus.gr
Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού, Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός. Τηλ: 210-341-2313. Email: [email protected]

8. «Η Θηλιά» στο Θερινό Θέατρο Αθηνά παραστάσεις σήμερα

Το ψυχολογικό θρίλερ του Πάτρικ Χάμιλτον, «Θηλιά» ανεβαίνει σε μια καλοκαιρινή εκδοχή γεμάτη σασπένς και μυστήριο στο Θερινό Θέατρο Αθηνά, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν, από τις Θεατρικές Επιχειρήσεις Μαροσούλη. Δύο φίλοι έχουν μόλις δολοφονήσει έναν γνωστό τους χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο. Κρύβουν το πτώμα μες σ’ ένα μπαούλο για να το μεταφέρουν αργότερα, πιστεύοντας πως έχουν κάνει το τέλειο έγκλημα. Παίζουν: Γωγώ Μπρέμπου, Αργύρης Αγγέλου, Βαγγέλης Ψωμάς, Γιάννης Σίντος, Ελένη Κρίτα και Παντελής Καναράκης.
Κυριακή 11/7, 21:30
Εισιτήριο: €16 (γενική είσοδος), €12 (φοιτητικό & ανέργων). Προπώληση: viva.gr
Θερινό Θέατρο Αθηνά, Πατησίων και Δεριγνύ 10, Αθήνα. Τηλέφωνο: 2108237330.

9. Μουσική παράσταση: «Πάμε γι’ άλλα» με τον Τάκη Ζαχαράτο στο Θέατρο Άλσος παραστάσεις σήμερα

Ο performer Τάκης Ζαχαράτος επιστρέφει στο Θέατρο Άλσος, 11 Ιουνίου έως 4 Αυγούστου, με μια ολοκαίνουργια παράσταση και μάς προτρέπει να τραγουδήσουμε όλοι μαζί «Πάμε γι’ άλλα… ολοταχώς»Ένα show με τις περισσότερες μεταμφιέσεις και μιμήσεις από οποιαδήποτε άλλη φορά.
Κυριακή 11/7, στις 21:00
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Κυψέλη – Πεδίον του Άρεως, Τηλέφωνο: 21 0822 7471.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιάννης Κλίνης: Περιμένω να δω κάτι άλλο από τον εαυτό μου12.09.2018

10. Φεστιβάλ Ρεματιάς – «Νύχτες Αλληλεγγύης» – Παιδικό Θέατρο: «Ο Κόσμος Ανάποδα» από την ομάδα Κοπέρνικος στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς παραστάσεις σήμερα

Η καλλιτεχνική ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ βάζει και φέτος τα καλοκαιρινά της και έρχεται να ξορκίσει όλα όσα ζήσαμε τους τελευταίους μήνες με τη μουσική παράσταση για παιδιά «Ο Κόσμος Ανάποδα», σε κείμενο-στίχους Έμης Σίνη, μουσική Άγγελου Αγγέλου. Μια παράσταση γεμάτη χιούμορ, μουσική, τραγούδι και πολλές – πολλές ανατροπές.
Κυριακή 11/7, 20:30
Εισιτήριο: Από 10€. Προπώληση: viva.gr.
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Προφήτου Ηλία 65, Χαλάνδρι.

11. Παιδικό Θέατρο: «Γύρω Γύρω Μήνες» στο Modus Vivendi by Krateros Katsoulis
παραστάσεις σήμερα

Φωτογραφία: Τάσος Βρεττός

«Γύρω γύρω μήνες», μία μουσικοπαιδαγωγική διαδραστική παράσταση για παιδιά από 3 ετών, με παιχνίδια, παραδοσιακά έθιμα και τραγούδια, με αφορμή το παραμύθι «Η κυρά-Καλή και οι 12 μήνες», παρουσιάζεται από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος, σε καλοκαιρινή περιοδεία. Δρόμο παίρνει, δρόμο αφήνει η κυρά Καλή και φτάνει στο παλάτι του γέρο-Χρόνου, όπου γνωρίζει και συστήνει μήνες και εποχές, με παινέματα, με βλέμμα ξύπνιο και ανοιχτή καρδιά, με έμφαση στα ξεχωριστά χαρίσματα.
Κυριακή 11/7, 19:30
Εισιτήριο: 10€ την ημέρα της παράστασης, Προπώληση: 8€. Προπώληση: ticketservices.gr
Modus Vivendi by Krateros Katsoulis, Τροίας 1, Βριλήσσια. Τηλ: 21 0689 2276. facebook.com/ModusVivendiartspace

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b