MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Πού να πάμε σήμερα; 14 παραστάσεις για την Παρασκευή 9 Ιουλίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα Παρασκευή 9 Ιουλίου.

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Φώτο: Γκέλυ Καλαμπάκα
Monopoli Team

1. Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου

Στην πρώτη της σκηνοθεσία στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, η Αργυρώ Χιώτη παρουσιάζει, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, 9-11 Ιουλίου, μία από τις πιο αγαπημένες αριστοφανικές κωμωδίες, τους «Βατράχους». Η επίκαιρη αυτή κωμωδία αναμένεται να προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία γέλιου και συγκίνησης, πυροδοτώντας παράλληλα τον προβληματισμό μας για τον ρόλο της Ποίησης στη ζωή μας, σε μια εποχή μεγάλης αναταραχής.
Παρασκευή 9/7, 21:00
Εισιτήριο: Διακεκριμένη ζώνη 60€ • Ζώνη Α΄ 50€ | Ζώνη Β΄ 30€ • Άνω διάζωμα 20/15/10€ • Φοιτητικό / 65+ / Καλλ. Σωματείων 12/8€ • ΑΜΕΑ / Ανέργων / Σπουδαστικό Καλλ. Σχολών 5€. Προπώληση: ticketservices.gr
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Αρχαιολογικός Χώρος Ασκληπιείου Επιδαύρου. aefestival.gr.

2. Performance: Kaspar Machine, σε σκηνοθεσία Νίκου Χατζηπαπά στον Πολυχώρο Λιπασμάτων Δραπετσώνας

Το «Kaspar Machine», σε σύλληψη – σκηνοθεσία Νίκου Χατζηπαπά, που συνδυάζει το θέατρο του δρόμου, το χοροθέατρο, την performance και την τεχνολογία, επιστρέφει για δύο μοναδικές παραστάσεις την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Ιουλίου 2021 στον Πολυχώρο Λιπασμάτων (Σιλό) στη Δραπετσώνα. Μία εικαστική προσομοίωση με καμβά τα κείμενα του Αυστριακού Νομπελίστα συγγραφέα Πέτερ Χάντκε που αποτελεί διακρατική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας, Ιταλίας, Πολωνίας και Ρουμανίας με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Παρασκευή 9/7, 21:00
Εισιτήριο: Δωρεάν. Η διάθεση εισιτηρίων γίνεται αποκλειστικά μέσω του viva,gr
Πολυχώρος Λιπασμάτων (Σιλό), Δραπετσώνα. Πρόσβαση: Σταθμός Η.Σ.Α.Π. Στάση Πειραιά & Τρόλεϊ 20.

3. Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: «Το σπίτι με τα φίδια», του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

«Το σπίτι με τα φίδια», του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Ιουλίου, στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2021. Ο τραγικός μύθος του φριχτού θανάτου του Ηρακλή, όπως παρουσιάστηκε στις «Τραχίνιες»  του Σοφοκλή, αποτελεί τη βάση του έργου που ανοίγει τον Κύκλο Contemporary Ancients. Η δράση τοποθετείται και πάλι στην Τραχίνα, που τώρα είναι μια μικρή επαρχιακή πόλη της Φθιώτιδας, στα τέλη της δεκαετίας του 1970.
Παρασκευή 9/7, 21:30
Εισιτήριο: Κανονικό 15€ • Φοιτητικό / 65+ / Καλλ. Σωματείων 12€ • ΑΜΕΑ / Ανέργων / Σπουδαστικό Καλλ. Σχολών 5€. Προπώληση: ticketservices.gr
Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, Παλαιά Επίδαυρος, Αργολίδα. http://aefestival.gr/

4. Φεστιβάλ Πέτρας 2021: «Η Παγίδα», του Ρομπέρ Τομά στο Θέατρο Πέτρας

Η «Παγίδα» του Ρομπέρ Τομά σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια και μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Μια αστυνομική κωμωδία που τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Όλα και όλοι είναι διπλά. Οι αθώοι, ένοχοι, το δράμα, κωμωδία, η λογική, τρέλα και φαντασία. Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης Γιώργος Κωνσταντίνου Έφη Μουρίκη Μαρία Αντουλινάκη Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος Τάκης Παπαματθαίου.
Παρασκευή 9/7, 21:15
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη. https://petroupoli.gov.gr/

5. «The 1821 – Η Επιθεώρηση» στο Βεάκειο Θέατρο

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παρουσιάζει την παράσταση «The 1821 – Η Επιθεώρηση», με την υπογραφή των Φοίβου Δεληβοριά και Δημήτρη Καραντζά, στο  Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή έως τέλος Ιουλίου. Όλοι και όλα θα παρελάσουν σ’ αυτή την σατιρική επανεξέταση της παλαιότερης και σύγχρονης Ιστορίας γεμάτη μουσική, χρυσόσκονη, κριτική και χιούμορ.
Παρασκευή 9/7, 21:00
Εισιτήριο: Διακεκριμένη Ζώνη: 30€. (25€ φοιτητικό, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων, ανέργων). Ζώνη Α’: 25€. (20€ φοιτητικό, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων, ανέργων). Ζώνη Β’: 20€ (15€ φοιτητικό, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων, ανέργων). Ζώνη Γ’: 15€. Προπώληση: viva.gr.
https://www.dithepi.gr/ | Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο, Ηρακλείου 13, Πειραιάς. Τηλ: 21 0422 6330.

6. «Η Σιωπή δεν είναι Χρυσός» στο Θέατρο Χυτήριο (Προαύλιο)

Η παράσταση του Μαυρίκιου Μαυρικίου, «Η σιωπή δεν είναι Χρυσός», ένα έργο για το bullying, τον ρατσισμό, την οικογένεια και τη διαφορετικότητα ερμηνευμένο από νέα παιδιά – ηθοποιούς, έρχεται την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Ιουλίου, Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού.
Παρασκευή 9/7, 21:00
Εισιτήριο: 10€. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού, Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός. Τηλ: 210-341-2313. Email: [email protected].

7. «Κωστής Παλαμάς… Οι Μούσες που Αγάπησα» σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Βαλτινού στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας

Η παράσταση «Κωστής Παλαμάς: Οι μούσες που αγάπησα», σε κείμενο Μαρίας Παναγιωτακοπούλου και σκηνοθεσία Γρηγόρη Βαλτινού, ξεκινάει καλοκαιρινή περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο Γρηγόρης Βαλτινός ενσαρκώνει τον Κωστή Παλαμά και μας «διηγείται» σημαντικές στιγμές της ποιητικής διαδρομής καθώς και την άγνωστη προσωπική και ερωτική ζωή του μεγάλου ποιητή.
Παρασκευή 9/7, 21:00
Είσοδος Ελεύθερη. Κρατήσεις: https://penteli.intelliserv.gr/
Μέγαρο Δουκίσης Πλακεντίας, Λόρδου Βύρωνος 1 & Δουκίσσης Πλακεντίας, Πεντέλη,Πεντέλη. Τηλ.: 2106133893.

8. «Η Θηλιά» στο Θερινό Θέατρο Αθηνά

Το ψυχολογικό θρίλερ του Πάτρικ Χάμιλτον, «Θηλιά» ανεβαίνει σε μια καλοκαιρινή εκδοχή γεμάτη σασπένς και μυστήριο στο Θερινό Θέατρο Αθηνά, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν, από τις Θεατρικές Επιχειρήσεις Μαροσούλη. Δύο φίλοι έχουν μόλις δολοφονήσει έναν γνωστό τους χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο. Κρύβουν το πτώμα μες σ’ ένα μπαούλο για να το μεταφέρουν αργότερα, πιστεύοντας πως έχουν κάνει το τέλειο έγκλημα. Παίζουν: Γωγώ Μπρέμπου, Αργύρης Αγγέλου, Βαγγέλης Ψωμάς, Γιάννης Σίντος, Ελένη Κρίτα και Παντελής Καναράκης.
Παρασκευή 9/7, 21:30
Εισιτήριο: €16 (γενική είσοδος), €12 (φοιτητικό & ανέργων). Προπώληση: viva.gr
Θερινό Θέατρο Αθηνά, Πατησίων και Δεριγνύ 10, Αθήνα. Τηλέφωνο: 2108237330.

9. 7ο Φεστιβάλ Δάσους: «Ελένη» του Ευριπίδη από το ΚΘΒΕ στο Θέατρο Δάσους

Την «Ελένη» του Ευριπίδη, σε μετάφραση Παντελή Μπουκάλα, και σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου, παρουσιάζει, στα πλαίσια του 7ου Φεστιβάλ Δάσους, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, 7-9 Ιουλίου, στο Θέατρο Δάσους (Θεσσαλονίκη). Η παράσταση καταδεικνύει τη ματαιότητα του πολέμου, αφού τόσο για τους νικητές όσο και για τους νικημένους οι συνέπειές του διαχρονικά είναι εξίσου ολέθριες.
Παρασκευή 9/7, 21:15
Εισιτήριο: Από 10€. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Δάσους, Δάσος Σέιχ Σου, Θεσσαλονίκη. Τηλ: 231 520 0200.

10. Φεστιβάλ Ρεματιάς – «Νύχτες Αλληλεγγύης»: «Μήδεια» του Μποστ στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Η καλλιτεχνική εταιρεία Μυθωδία παρουσιάζει, σε μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, από τις 7 Ιουλίου, την ανατρεπτική σατιρική κωμωδία του Μποστ «Μήδεια», σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη. Την πρωτότυπη μουσική της παράστασης υπογράφει η Monika. Τον κεντρικό ρόλο της παιδοκτόνου μάνας ενσαρκώνει ο Μάκης Παπαδημητρίου.
Πέμπτη 9/7, 21:15
Εισιτήριο: 14€. Προπώληση: viva.gr.
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Προφήτου Ηλία 65, Χαλάνδρι.

11. «Οθέλλος», σε σκηνοθεσία Αι. Χειλάκη και Μ. Δούνια στο Θέατρο Κήπου (Θεσσαλονίκη)
παραστάσεις σήμερα

Φώτο: Patroklos Skafidas

O «Οθέλλος», του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια, παρουσιάζεται σε καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Μια τραγωδία για τη ζήλια, την προδομένη εμπιστοσύνη και το φόβο για οτιδήποτε ξένο και διαφορετικό, με τον Γιάννη Μπέζο στον ομώνυμο ρόλο.
Πέμπτη 9/7, 21:30
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο Κήπου, Τσιμισκή 153, Θεσσαλονίκη. Τηλ: 231 025 6775.

12. Μουσική παράσταση: «Πάμε γι’ άλλα» με τον Τάκη Ζαχαράτο στο Θέατρο Άλσος

Ο performer Τάκης Ζαχαράτος επιστρέφει στο Θέατρο Άλσος, 11 Ιουνίου έως 4 Αυγούστου, με μια ολοκαίνουργια παράσταση και μάς προτρέπει να τραγουδήσουμε όλοι μαζί «Πάμε γι’ άλλα… ολοταχώς»Ένα show με τις περισσότερες μεταμφιέσεις και μιμήσεις από οποιαδήποτε άλλη φορά.
Παρασκευή 9/7, στις 21:00
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Κυψέλη – Πεδίον του Άρεως, Τηλέφωνο: 21 0822 7471.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤέσσερις συγγραφείς στα χνάρια των αρχαίων τραγικών12.09.2018

13. «Mind the Gap» από την ομάδα σύγχρονου χορού Dagipoli Dance Co στο Δημοτικό θέατρο πλ. Δεξαμενής

Την Παρασκευή 9 Ιουλίου, στο ανοιχτό Δημοτικό θέατρο πλ. Δεξαμενής, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε, στο πλαίσιο των «Σφηττείων 2021», την παράσταση της ομάδας σύγχρονου χορού Dagipoli Dance Co -σε σύλληψη-χορογραφία του Γιώργου Χρηστάκη, με τίτλο «Mind the Gap». Μουσική σύνθεση-εκτέλεση: Κώστας Λειβαδάς. Μια συνδιοργάνωση του Δήμου Κορωπίου και της Περιφέρειας Αττικής.
Παρασκευή 9/9, 21:00
Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας από τις 20:00 και έως 10΄λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης.
Ανοιχτό θέατρο Πλατείας Δεξαμενής, Κορωπί.

14. Παιδικό Θέατρο: «Ο Ραφτάκος των Λέξεων» στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού

«Ο Ραφτάκος των λέξεων» του Αντώνη Παπαθεοδούλου ζωντανεύει ξανά από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος σε υπαίθριους χώρους της Αττικής, έως τις 31 Ιουλίου. Ένα σύγχρονο παραμύθι, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα, που μιλά για τη δύναμη των λέξεων, για την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, για την αγάπη, την παρηγοριά και τη ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος.
Παρασκευή 9/7, στις 19:00
Εισιτήριο: Προπώληση: 10 ευρώ / Εισιτήριο στο ταμείο 12 ευρώ. Σημείο προπώλησης: ticketservices.gr. 
Αισθητικό Δάσος Υμηττού (Δίπλα Στη Μονή Καισαριανής)

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b