MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Στην υγειά του πότη σινεφίλ!

Οι νέες ταινίες και οι επανεκδόσεις που προβάλλονται στους κινηματογράφους από την Πέμπτη 1η Ιουλίου με μια ματιά.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Άσπρο Πάτο (4/5*)

Μια σπουδαία ταινία ξεκινά την καριέρα της στις ελληνικές θερινές και χειμερινές αίθουσες (μην ξεχνάτε ότι από την 1η Ιουλίου ανοίγουν οι πόρτες σε όλα τα σινεμά) και προβλέπεται να φέρει πολύ κόσμο στα ταμεία. Ο λόγος για το θαυμάσιο φιλμ με τίτλο «Άσπρο Πάτο» του δανού σκηνθέτη Τόμας Βίντερμπεργκ που αναζητά στις ευεργετικές ιδιότητες του αλκοόλ το μυστικό της ευτυχίας. Κι ως γνωστόν οι δανοί κάτι ξέρουν από ευτυχία καθώς εδώ και μερικά χρόνια συγκαταλέγονται στους πιο ευτυχισμένους λαούς του πλανήτη.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Λούκα

Η άλλη νέα ταινία που λογικά θα έχει αρκετό σουξέ είναι το animation «Λούκα» σε μια από τις πιο ευτυχείς συνεργασίες της Disney και της Pixar, που έχει ως θέμα την τρυφερή φιλία δύο αγοριών τα οποία ονειρεύονται να γυρίσουν τον κόσμο πάνω σε μια βέσπα!
Κριτική και αίθουσες προβολής

Κάλεσμα 3- Ο διάβολος με έβαλε να το κάνω

Το θρίλερ «Κάλεσμα 3- Ο διάβολος με έβαλε να το κάνω» έρχεται να παρουσιάσει μια ακόμη τρομακτική εμπειρία από την πραγματική ζωή των ερευνητών μεταφυσικών φαινομένων.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Το Νησί των Ψεμάτων (2,5/5*)

Το ισπανικό δράμα μυστηρίου «Το Νησί των Ψεμάτων», πρώτη ταινία μιας νέας σκηνοθέτριας ονόματι Πάουλα Κονς, βασίζεται σε ένα αυθεντικό συμβάν που συνέβη στις ακτές της Γαλικίας πριν από ακριβώς έναν αιώνα.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Πώς να σκοτώσεις τον πρωταγωνιστή σου

Η ταινία που σκοπεύει να μας κάνουμε να γελάσουμε είναι το «Πώς να σκοτώσεις τον πρωταγωνιστή σου» με τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μόργκαν Φρίμαν, Τόμι Λι Τζόουνς να αυτοσαρκάζονται, ενώ στον «Προστάτη» του Ρόμπερτ Λόρενζ ο Λίαμ Νίσον υποδύεται τον… εαυτό του!
Κριτική και αίθουσες προβολής

Επανεκδόσεις

Στις επανεκδόσεις της εβδομάδας το «2046» του Γουόνγκ Καρ Βάι είναι ένα ακόμη μεγαλοπρεπές οπτικό ποίημα, ενώ ο «Τρελός Πιερό» του Γκοντάρ έχει την δική του αναρχική άποψη περί έρωτος. Λεπτή ψιλοβελονιά το κομψοτέχνημα του Τζέιμς Άιβορι «Επιστροφή στο Χάουαρντς Εντ» ενισχύεται από τις άρτιες ερμηνείες των Έμα Τόμσον, Βανέσα Ρεντγκρέιβ και Άντονι Χόπκινς.

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας
VIMA_WEB3b