MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΔΑ

Χριστιάνα Σούλου: Η Ελληνίδα καλλιτέχνις μιλά για τη συνεργασία της με τον οίκο Dior (βίντεο)

Η Χριστιάνα Σούλου είναι η Ελληνίδα καλλιτέχνης που επέλεξε η Μαρία Γκράτσια Κιουρί για να αποτυπώσει το όραμά της για την συλλογή Cruise 2022 του οίκου Dior.

Photo credits: Sophie Carre
Photo credits: Sophie Carre
Monopoli Team

Πριν από την εντυπωσιακή επίδειξη του οίκου Dior στο Καλλιμάρμαρο, η Μαρία Γκράτσια Κιουρί, η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου, είχε ταξιδέψει στην Κνωσσό, τη Σαντορίνη και τους Δελφούς, για να αντλήσει έμπνευση από την ιστορία και τα τοπία της χώρας μας. Παράλληλα, επέλεξε την Χριστιάνα Σούλου, μία Ελληνίδα καλλιτέχνη, για να αποτυπώσει το όραμα της για το γυναικείο σώμα και έτσι οι δύο ταλαντούχες γυναίκες μάς χάρισαν μερικά πανέμορφα έργα μέσα από τη συλλογή Cruise 2022.

Συγκεκριμένα, η Χριστιάνα Σούλου δημιούργησε εφτά σχέδια με μονόχρωμες φιγούρες της μυθολογίας που τελικά “μεταφράστηκαν” μέσα από ζακάρ υφάνσεις. Στόχος τους ήταν να ερμηνεύσουν τα γυναικεία σώματα στην κίνηση.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dior Official (@dior)

Εφόσον η συλλογή έχει να κάνει με την ελευθερία της κίνησης, η μεταμόρφωση και η προσαρμογή ήταν τα δύο βασικά συστατικά της δημιουργίας. Και φυσικά με επτά μυθολογικές φιγούρες ως πηγή έμπνευσης, το αποτέλεσμα ήταν αιθέριες, αλλά και λαμπερές σιλουέτες.

Μάθετε περισσότερα για το έργο της Χριστιάνας Σούλου από την ίδια, μέσα από αυτό το βίντεο σε σκηνοθεσία της Μαριάννας Οικονόμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFashion Stories#5: Tα αναγεννησιακά tableau vivant του Οίκου Dior12.09.2018

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b