MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
04
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
  ΗΘΟΠΟΙΟ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
  ΘΕΑΤΡΟ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
  ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
  Χορός

  Hip Hop, street dance και… χορευτικές μάχες στο Φεστιβάλ Αθηνών

  Ο γνωστός χορογράφος Kader Attou ανοίγει τον κύκλο «Layers of Street» με παραστάσεις χορού από τη hip hop και τη street dance κουλτούρα με την παράσταση “The Roots – Transmission / Οι ρίζες – Μετάδοση” στην Πειραιώς 260, στις 4 και 5 Ιουνίου (21:00).

  Monopoli Team

  Kader Attou: The Roots – Transmission / Οι ρίζες – Μετάδοση

  Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ανοίγει τις πόρτες του στο hip hop και τη street dance κουλτούρα, με τον κύκλο «Layers of Street», μία πρωτότυπη ενότητα δράσεων που θα περιλαμβάνει χορευτικά Battles, live street events, γνωριμία με διακεκριμένους χορευτές από διαφορετικές όψεις της hip hop χορευτικής κουλτούρας, αλλά και σύγχρονες παραστάσεις στην Πειραιώς 260.

  Δεν θα μπορούσε να υπάρχει ιδανικότερος τρόπος να ξεκινήσει ο κύκλος αυτός, παρά με τον γνωστό χορογράφο Kader Attou και την παράσταση The Roots – Transmission / Οι ρίζες – Μετάδοση.

  Ποιος είναι ο χορογράφος Kader Attou

  O Attou είναι ο πρώτος χορογράφος που προέρχεται από τη hip hop και έγινε διευθυντής του Εθνικού Χορογραφικού Κέντρου, συγκεκριμένα του La Rochelle στη Γαλλία. Πρωτοπόρος καλλιτέχνης στην προώθηση της hip hop σκηνής στη χώρα του και σε όλο τον κόσμο, ο Kader Attou χορογραφεί ένα μοναδικό σύμπαν σε διαρκή κίνηση ανάμεσα στον σύγχρονο χορό, το hip hop και τις τέχνες του τσίρκου. Εκπροσωπεί τη γενιά Γάλλων καλλιτεχνών που έδωσαν στον hip hop χορό αισθητική διάσταση, συνδέοντάς τον με τη σύγχρονη σκηνή από το ξεκίνημά του, το 1989.

  Η παράσταση στο Φεστιβάλ Αθηνών

  Στις 4 και 5 Ιουνίου η Πειραιώς 260 φιλοξενεί την παράσταση του Kader Attou και της ομάδας του Accrorap. Η παράσταση ζωντανεύει τη μακρά προσωπική ιστορία του δημιουργού με το hip hop – μια ιστορία που συνθέτουν παιδικές ανα¬μνήσεις, χορευτικές αναζητήσεις και πολιτισμικές ανταλλαγές.

  Στην ελληνική εκδοχή της παράστασης, που θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Αθηνών, ο Αττού θα δουλέψει με επαγγελματίες Έλληνες *ίδες street χορευτές *τριες, δίνοντάς μας την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με τη συναρπαστική αυτή σκηνή. Το έργο πρω¬τοπαρουσιάστηκε στη Γαλλία από την ομάδα του Καντέρ Αττού, Αccrorap, και ενθουσίασε το κοινό στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (2019).

  Οι επόμενες παραστάσεις του κύκλου Layers of Street

  Μετά την παράσταση, οι δράσεις του Layers of Street θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του φετινού Φεστιβάλ. Θα ακολουθήσει η παράσταση “Οικοδομή” από τον Άντι Τζούμα και την Ομάδα ΙΜΑ (Πειραιώς 260– Προαύλιο, 4-5, 7- 8, 10- 11, 15-16 και 24-25/6), το D-Construction/Aπο-δόμηση από την ομάδα DYPTIK (Πειραιως 260 – Προαύλιο, 19-20/6) και τα Athens Festival Urban Dance Contest (Πειραιώς 260 – Χώρος Ε, Breakdance Battle στις 9/6 και All Style Battle στις 20/6).

  Το φθινόπωρο, τη σκυτάλη θα πάρει ο Marcos Morau με την ομάδα του La Veronal και την παράσταση Pasionaria/Το λουλούδι του πάθους (Πειραιώς 260 – Χώρος Η, 20-21/9).

  Με το Layers of Street, το Φεστιβάλ καλωσορίζει τους street χορευτές ώστε να έχουν πρόσβαση και χώρο στη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, αλλά ταυτόχρονα προσκαλεί το νεανικό και όχι μόνο κοινό, να γίνει ενεργό κομμάτι του Φεστιβάλ.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Πρόδρομος Τσινικόρης “επιστρέφει” στον Βυσσινόκηπο του Τσέχοφ12.09.2018

  Συνδιοργάνωση Compagnie DK-BEL

  Συμπαραγωγή Εθνικό Χορογραφικό Κέντρο της Ροσέλ / Poitou-Charentes, La Coursive – Εθνική Σκηνή της Ροσέλ, MA Scène Nationale – Pays de Montbéliard

  Υποστήριξη από το Châteauvallon – Εθνικό Κέντρο Δημιουργίας και Προώθησης Πολιτισμού, στο πλαίσιο ενός προγράμματος φιλοξενίας δημιουργού

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  Σκηνικά: Olivier Borne
  Κοστούμια: Nadia Genez
  Φωτισμοί: Fabrice Crouzet
  Χορογραφία: Kader Attou

  Παίζουν: Ράνια Αϊνίτη, Άγγελος Αποστολίδης, Ειρήνη Δαμιανίδου, Klodison Doci, Μαντώ Νόστη, Γιάννης Οικονομίδης, Aidi Ormeni, Αντωνία Πιτουλίδου, Nina-Noutsa Poulouzasvili, Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, Nadia Tomazenko, Κατερίνα Χάιδα, Χάρης Χατζηανδρέου, Σπύρος Χριστάκης, Cheer Yang

  Τιμές Εισιτηρίων: Διακεκριμένη ζώνη 20€ / Ζώνη Α΄ 15€ / Ζώνη Β' 10€/ Φοιτητικό / 65+ / Καλλ. Σωματείων 12€ / ΑΜΕΑ / Ανέργων / Σπουδαστικό καλλ. σχολών 5€
  Διάρκεια Παραστάσεων: 4-5 Ιουνίου
  Πληροφορίες: Πειραιώς 260 – Χώρος Δ
  Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
  VIMA_WEB3b