MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

NASA: Δημοσίευσε την πρώτη έγχρωμη φωτογραφία από τον πλανήτη Άρη

Η πρώτη έγχρωμη φωτογραφία από τον γειτονικό «Κόκκινο Πλανήτη» τραβήχτηκε από το ελικόπτερο «Ιngenuity» – ένα γεγονός τεράστιας σημασίας για τη NASA.

Monopoli Team

Στις 25 Απριλίου, το ελικόπτερο «Ingenuity» της NASA ταξίδεψε για τρίτη φορά στον Κόκκινο Πλανήτη. Ανεβαίνοντας σε ύψος 5 μέτρων και προτού επιταχυνθεί, το μικρό ελικόπτερο ενώ βρισκόταν στον αέρα για συνολικά 80 δευτερόλεπτα, κατάφερε να τραβήξει με επιτυχία την πρώτη έγχρωμη φωτογραφία του Άρη. Αν και η ποιότητά της δεν είναι πολύ καλή, το γεγονός ότι αποτελεί την πρώτη έγχρωμη φωτογραφία του γειτονικού πλανήτη έχει μεγάλη σημασία για τη NASA!

Η φωτογραφία απεικονίζει το βραχώδες τοπίο του πλανήτη, το οποίο καλύπτεται από μια έκταση από ερυθρό-πορτοκαλί αμμόλοφους. Σύμφωνα με τη NASA, η φωτογραφία είναι η «πρώτη έγχρωμη εικόνα της επιφάνειας του Άρη που τραβήχτηκε από ένα ιπτάμενο όχημα ενώ ήταν ψηλά». Το ελικόπτερο «Ingenuity» βρισκόταν πάνω στο Perseverance, το βασικό ρομποτικό όχημα της αποστολής, όταν τελικά αποσπάστηκε από αυτό και κατάφερε να «επιβιώσει» παρά τις δύσκολες συνθήκες του πλανήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Έλον Μασκ πιστεύει ότι θα μπορέσουμε να στείλουμε ανθρώπους στον Άρη το 202612.09.2018

Η NASA σχεδιάζει να στείλει το ελικόπτερο «Ingenuity» σε δύο ακόμη πτήσεις πριν το Perseverance ξεκινήσει την κύρια αποστολή του για αναζήτηση ζωής στον κρατήρα Jezero του Άρη. Εάν η αποστολή είναι επιτυχής, αυτό θα σημαίνει ότι είμαστε πολύ κοντά στην οικοδόμηση αποικιών στον πλανήτη. Τα νέα είναι καλά και για τον διευθύνοντα σύμβουλο του SpaceX και της Tesla, Έλον Μασκ, ο οποίος ελπίζει πως μέχρι το 2030 οι πρώτοι άνθρωποι θα έχουν κατοικήσει τον Άρη!

Δείτε το βίντεο από την τρίτη πτήση του «Ingenuity» παρακάτω:

Πηγή: dazeddigital.com

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b