MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
03
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

NASA: Δημοσίευσε την πρώτη έγχρωμη φωτογραφία από τον πλανήτη Άρη

Η πρώτη έγχρωμη φωτογραφία από τον γειτονικό «Κόκκινο Πλανήτη» τραβήχτηκε από το ελικόπτερο «Ιngenuity» – ένα γεγονός τεράστιας σημασίας για τη NASA.

Monopoli Team

Στις 25 Απριλίου, το ελικόπτερο «Ingenuity» της NASA ταξίδεψε για τρίτη φορά στον Κόκκινο Πλανήτη. Ανεβαίνοντας σε ύψος 5 μέτρων και προτού επιταχυνθεί, το μικρό ελικόπτερο ενώ βρισκόταν στον αέρα για συνολικά 80 δευτερόλεπτα, κατάφερε να τραβήξει με επιτυχία την πρώτη έγχρωμη φωτογραφία του Άρη. Αν και η ποιότητά της δεν είναι πολύ καλή, το γεγονός ότι αποτελεί την πρώτη έγχρωμη φωτογραφία του γειτονικού πλανήτη έχει μεγάλη σημασία για τη NASA!

Η φωτογραφία απεικονίζει το βραχώδες τοπίο του πλανήτη, το οποίο καλύπτεται από μια έκταση από ερυθρό-πορτοκαλί αμμόλοφους. Σύμφωνα με τη NASA, η φωτογραφία είναι η «πρώτη έγχρωμη εικόνα της επιφάνειας του Άρη που τραβήχτηκε από ένα ιπτάμενο όχημα ενώ ήταν ψηλά». Το ελικόπτερο «Ingenuity» βρισκόταν πάνω στο Perseverance, το βασικό ρομποτικό όχημα της αποστολής, όταν τελικά αποσπάστηκε από αυτό και κατάφερε να «επιβιώσει» παρά τις δύσκολες συνθήκες του πλανήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Έλον Μασκ πιστεύει ότι θα μπορέσουμε να στείλουμε ανθρώπους στον Άρη το 202612.09.2018

Η NASA σχεδιάζει να στείλει το ελικόπτερο «Ingenuity» σε δύο ακόμη πτήσεις πριν το Perseverance ξεκινήσει την κύρια αποστολή του για αναζήτηση ζωής στον κρατήρα Jezero του Άρη. Εάν η αποστολή είναι επιτυχής, αυτό θα σημαίνει ότι είμαστε πολύ κοντά στην οικοδόμηση αποικιών στον πλανήτη. Τα νέα είναι καλά και για τον διευθύνοντα σύμβουλο του SpaceX και της Tesla, Έλον Μασκ, ο οποίος ελπίζει πως μέχρι το 2030 οι πρώτοι άνθρωποι θα έχουν κατοικήσει τον Άρη!

Δείτε το βίντεο από την τρίτη πτήση του «Ingenuity» παρακάτω:

Πηγή: dazeddigital.com

Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Μετρό, λεωφορεία, τραμ: Ξεκινά η δοκιμαστική 24ωρη λειτουργία
Εικαστικά
Ίδρυμα Γουλανδρή: Τιμά τη μνήμη των ιδρυτών του με ένα εντυπωσιακό πορτραίτο στην ταράτσα του Μουσείου στην Αθήνα
Εικαστικά
Το Ίδρυμα Χατζηγάκη στηρίζει το Δημοτικό Σχολείο Τελένδου με μία καλλιτεχνική παρέμβαση-σταθμό
Επίκαιρα
Η υβριδική εργασία ανεβάζει την παραγωγικότητα κατά 11%
Επίκαιρα
Ναυάγιο των Αντικυθήρων: Νέα εντυπωσιακά ευρύματα
Επίκαιρα
Το Ισραήλ συμφώνησε για εκεχειρία 60 ημερών στη Γάζα
Επίκαιρα
Νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Οι πρώτες αντιδράσεις και τα fake news
Επίκαιρα
Μαίνονται οι πυρκαγιές στη Σμύρνη: Συλλήψεις για εμπρησμούς (video)
Επίκαιρα
Στη Μεσόγειο οι θερμοκρασίες αυξάνονται ταχύτερα από κάθε άλλη περιοχή
Επίκαιρα
Διπλασιάστηκαν οι «χαμένες ώρες» στον Κηφισό μέσα σε έξι χρόνια
Επίκαιρα
1.100 οι πυρκαγιές από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου
Επίκαιρα
Πανελλήνιες 2025: Το 50% έγραψε κάτω από τη βάση σε Μαθηματικά, Φυσική, Ιστορία και Αρχαία