MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Νεαρή influencer μετατρέπει τη συλλογή βιβλίων της σε έργα τέχνης

H νεαρή influencer, ονόματι Ελίζαμπεθ Σάγκαν, αποτίει φόρο τιμής στην αγάπη της για τη λογοτεχνία, δημιουργώντας έργα τέχνης εμπνευσμένα από τη συλλογή βιβλίων της.

© Elizabeth Sagan
© Elizabeth Sagan
author-image Νίκη Αλεξοπούλου

Μπορεί οι λάτρεις της ανάγνωσης να χάνονται με τις ώρες στους φανταστικούς κόσμους των αγαπημένων τους βιβλίων, παρ’ όλα αυτά η φαντασία της νεαρής βιβλιοφάγου, Ελίζαμπεθ Σάγκαν, δεν περιορίζεται στις σελίδες των βιβλίων της.

Εδώ και αρκετά χρόνια, η αυτοαποκαλούμενη “bookstagrammer” έχει διαλέξει να μοιράζεται την αγάπη της για τα βιβλία με τους ακολούθους της, τους οποίους δεν σταματά να εκπλήσσει με τα δημιουργικά της σενάρια.

Μια από τις αγαπημένες της σειρές βιβλίων είναι «Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου» του Τζώρτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν, πάνω στα οποία βασίστηκε η δημοφιλής τηλεοπτική σειρά, «Το Παιχνίδι του Στέμματος». © Elizabeth Sagan

Μια από τις αγαπημένες της σειρές βιβλίων είναι «Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου» του Τζώρτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν, πάνω στην οποία βασίστηκε η δημοφιλής τηλεοπτική σειρά, «Το Παιχνίδι του Στέμματος». © Elizabeth Sagan

Ο λογαριασμός της Ελίζαμπεθ

Όλα ξεκίνησαν το 2016, όταν η Ελίζαμπεθ έφτιαξε έναν λογαριασμό Instagram με σκοπό να δημοσιεύει τα αγαπημένα της βιβλία. Όταν έναν χρόνο μετά άρχισε να αναρτά πιο περίπλοκες, δημιουργικές φωτογραφίες στις οποίες τοποθετούσε τον εαυτό της ανάμεσα στα βιβλία της, είδε τον αριθμό των ακολούθων της να εκτοξεύεται.

Καθώς ασχολήθηκε όλο και περισσότερο με την ιδέα, οι φωτογραφίες έφτασαν να αποτελούν περίπλοκα έργα τέχνης. Κάθε χρωματιστό εξώφυλλο βιβλίου λειτουργεί σαν πινελιά, την οποία η Ελίζαμπεθ έχει μάθει να συνδυάζει έξυπνα, δημιουργώντας φανταστικές λογοτεχνικές σκηνές.

Η Ελίζαμπεθ Σάγκαν ως Χέλα από το "Thor: Ragnarok". © Elizabeth Sagan

Η Ελίζαμπεθ Σάγκαν ως Χέλα από το “Thor: Ragnarok”. Οι μυθολογικές μορφές είναι ένα μοτίβο που επαναφέρει συχνά, αναπαριστώντας Γοργόνες, Κένταυρους και Νεράιδες. © Elizabeth Sagan

Η έμπνευση της

Η Ελίζαμπεθ εμπνέεται όχι μόνο από τα βιβλία που διαβάζει και οι ταινίες που παρακολουθεί, αλλά και από την ίδια τη ζωή. Για τον λόγο αυτό, η ίδια έχει δηλώσει πώς συχνά στις φωτογραφίες ενσωματώνει απλά, καθημερινά σύμβολα (ένα λουλούδι, μια καρδιά, ένα αστέρι κλπ.), με τα οποία κάθε άνθρωπος μπορεί να σχετιστεί.

Μεγάλη της αγάπη αποτελούν επίσης οι γυναικείοι χαρακτήρες του λογοτεχνικού κόσμου. Μάλιστα, θέλοντας να εξάρει τη γυναικεία δύναμη προχώρησε σε μία σειρά αναρτήσεων με hashtag, «#womenofbooks».

Η Ελίζαμπεθ Σάγκαν ως Wonder Woman. © Elizabeth Sagan

Η Ελίζαμπεθ Σάγκαν ως Wonder Woman. © Elizabeth Sagan

«Σκεφτείτε την Ερμιόνη, τη Μαύρη Χήρα, την Έογουιν, την Κάτνις, την Πριγκίπισσα Λεία. Έπειτα έχουμε τις πριγκίπισσες της Disney, τη Φελίσιτυ Σμόακ, τη Μιράντα Πρίστλεϊ, τη Σάνσα Στάρκ και την Άρυα».

Απώτερος σκοπός της Ελίζαμπεθ είναι να αποτελεί η ίδια έμπνευση για τους ανθρώπους, ώστε να συνεχίζουν να διαβάζουν. Από γοργόνα, λοιπόν, μέχρι θηλυκή πολεμιστής που παλεύει με έναν δράκο, δείτε παρακάτω τις συναρπαστικές φωτογραφίες της Ελίζαμπεθ.

#1

#2

#3
Συλλογή βιβλίων σε έργα τέχνης. © Elizabeth Sagan

© Elizabeth Sagan

#4

#5
Συλλογή βιβλίων σε έργα τέχνης. © Elizabeth Sagan

© Elizabeth Sagan

#6

#7
Συλλογή βιβλίων σε έργα τέχνης. © Elizabeth Sagan

© Elizabeth Sagan

#8

#9

#10

#11

#12

#13

#14
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο #bookface συνδυάζει εξώφυλλα βιβλίων με τον πραγματικό κόσμο12.09.2018

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b