MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Φεστιβάλ Καννών: Ταινία έναρξης το “Annette” με Άνταμ Ντράιβερ και Μαριόν Κοτιγιάρ

Το 74ο Φεστιβάλ Καννών θα “ανοίξει” με το πολυαναμενόμενό μιούζικαλ του Λεός Καράξ, στο οποίο πρωταγωνιστούν η Μαριόν Κοτιγιάρ και ο Άνταμ Ντράιβερ.

Annete: Το πολυαναμενόμενο μιούζικαλ του Λεός Καράξ θα είναι η ταινία έναρξης του Φεστιβάλ Καννών
Annete: Το πολυαναμενόμενο μιούζικαλ του Λεός Καράξ θα είναι η ταινία έναρξης του Φεστιβάλ Καννών
Monopoli Team

Το 74ο Φεστιβάλ Καννών θα “ανοίξει” στις 7 Ιουλίου με το πολυαναμενόμενό ρομαντικό μιούζικαλ του Λεός Καράξ στο οποίο πρωταγωνιστούν η Μαριόν Κοτιγιάρ και ο Άνταμ Ντράιβερ. Η ταινία θα συμμετάσχει επίσης και στο διαγωνιστικό τμήμα.

Το “Annette”, που θα κάνει παράλληλα πρεμιέρα στους κινηματογράφους της Γαλλίας, αφηγείται την ιστορία ενός κωμικού, του οποίου η ζωή αλλάζει για πάντα, όταν η σύζυγός του πεθαίνει και πρέπει να μεγαλώσει μόνος του την (ιδιαίτερα χαρισματική) κόρη τους, Annette.

Παράλληλα αποτελεί την πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Καράξ. Το soundtrack θα περιλαμβάνει πρωτότυπα τραγούδια των Sparks, του art-rock συγκροτήματος που ίδρυσαν το 1971 οι Ron και Russell Mael.

Το Φεστιβάλ Καννών περιγράφει ως “οραματιστή και αινιγματικό” τον Καράξ, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του έχει σκηνοθετήσει πολλές cult ταινίες, όπως το “Pola X” το 1999 και το “Holy Motors” το 2012 -και οι δύο είχαν διαγωνιστεί στις Κάννες.

“Κάθε ταινία του Λεός Καράξ αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός. Και η συγκεκριμένη ταινία ξεπερνά τις προσδοκίες! Το Annette είναι το δώρο, για το οποίο προσεύχονταν οι λάτρεις του σινεμά, της μουσικής και της κουλτούρας, μία ταινία που λαχταρούσαμε κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου” δήλωσε ο Pierre Lescure, πρόεδρος του Φεστιβάλ Καννών.

“Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε ονειρευτεί μία πιο όμορφη επανένωση με το σινεμά και το φεστιβάλ. Ο κινηματογράφος του Καράξ είναι μία έκφραση των δυνατών αυτών πράξεων, των μυστηριωδών αλχημειών που συγκροτούν το μυστικό της αιωνιότητας του σινεμά” πρόσθεσε ο διευθυντής των Καννών, Thierry Frémaux.

Το Φεστιβάλ φέτος δεν θα λάβει χώρα τον Μάιο, όπως συνηθιζόταν. Αντιθέτως, θα πραγματοποιηθεί στις 6 με 17 Ιουλίου με πρόεδρο της επιτροπής τον Αμερικανό σκηνοθέτη Σπάικ Λι.

Με πληροφορίες από το Variety

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 ρόλοι του Άνταμ Ντράιβερ που μας έκαναν να τον αγαπήσουμε12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b