MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
CREATIVE PEOPLE

Συναντήσεις με δημιουργικούς ανθρώπους: Eλένη Ιωαννίδη, σχεδιάστρια κοσμημάτων

Για περισσότερες από δύο δεκαετίες, η δραστήρια δημιουργός πειραματίζεται στο εργαστήριό της με διάφορα υλικά μεταμορφώνοντάς τα σε μοντέρνα, πολύχρωμα κοσμήματα που μοιάζουν ν’ αφηγούνται αισιόδοξες ιστορίες.

Ευδοκία Βαζούκη | 18.04.2021

Πώς ξεκινήσατε την ενασχόλησή σας με το κόσμημα;

Νομίζω η ενασχόληση μου με το κόσμημα ξεκίνησε πολύ πριν αρχίσω πράγματι να φτιάχνω κοσμήματα, από τότε που μικρή έραβα ρούχα για τις κούκλες μου ή τότε που έβαζα τιμές σε όλα τα αντικείμενα του σαλονιού μας και τα πουλούσα στους φανταστικούς μου πελάτες.

Που μπορεί να βρει κανείς τις δημιουργίες σας;

Έχω περάσει ατελείωτες ώρες στο μαγαζί μου, τυλίγοντας και ξετυλίγοντας τα ασημικά της μητέρας μου, μέχρι και αλλαγές δεχόμουν, τώρα πια όμως τα κοσμήματά μου μπορεί κανείς να τα βρει σε επιλεγμένα μαγαζιά συνεργατών που με τον καιρό έχουν γίνει και φίλοι. Μαγαζιά στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη και στα νησιά μας.

Spring Roses- σκουλαρίκια

Το κόσμημα οφείλει να ακολουθεί τις τάσεις όπως συμβαίνει και στον χώρο της μόδας; Εσείς τις ακολουθείτε με τις δικές σας δημιουργίες;

Δεν οφείλει να ακολουθεί τις τάσεις της μόδας, όμως νομίζω ακόμα και χωρίς απαραίτητα να το επιδιώκεις ως δημιουργός επηρεάζεσαι. Προσωπικά χρησιμοποιώ σχεδόν πάντα μέχρι σήμερα το χρώμα στη δουλειά μου έτσι για παράδειγμα τα χρώματά μου συχνά συμβαδίζουν με τις τάσεις.

Πώς είναι τα πράγματα στην Ελλάδα του 2021 για έναν σχεδιαστή κοσμημάτων;

Το Ελληνικό κόσμημα τα τελευταία χρόνια με την άνοδο του τουρισμού έχει πάει αρκετά καλά, η πανδημία προφανώς έχει φρενάρει τους ρυθμούς μας όμως αυτό είναι παροδικό. Βεβαίως η πανδημία βοήθησε στο να εκπαιδευτούν οι Έλληνες στο διαδικτυακό εμπόριο και αυτό είναι ένα νέο μεγάλο άνοιγμα χωρίς σύνορα.

Lavender – σκουλαρίκια

Τι αποτελεί πηγή έμπνευσης για τα σχέδιά σας;

Τα λουλούδια, τα όμορφα κορίτσια, τα χρώματα, αυτά που μου συμβαίνουν, αυτά που διαβάζω, αυτά που συζητάω, κυρίως όμως αυτά που έχω ζήσει.

Έχετε κάποια αγαπημένα υλικά με τα οποία σας αρέσει να δουλεύετε;

Όχι δεν έχω αγαπημένα υλικά, έχω όμως αγαπήσει κάθε υλικό που έχω δουλέψει. Το αλουμίνιο, το ασήμι, τον ορείχαλκο, το πλαστικό, το σμάλτο. Η μεταμόρφωση των υλικών αυτών είναι που τελικά με συνεπαίρνει περισσότερο από όλα.

Τι επιλέγουν να φορούν οι σημερινές γυναίκες; Τα δικά σας κοσμήματα απευθύνονται σε συγκεκριμένα προφίλ και στυλ γυναικών;

Ευτυχώς οι γυναίκες του σήμερα στα περισσότερα μέρη του κόσμου μπορούν να φορούν ό,τι θέλουν. Βλέπω τα κορίτσια στην εφηβεία που φορούν επίχρυσα κοσμήματα και τα χαίρομαι γιατί η δική μου γενιά θεωρούσε για παράδειγμα οτι χρυσό φορούν μόνο οι μεγάλες γυναίκες. Από το εργαστήριό μου περνούν φίλες όλων των ηλικιών, χωρίς συγκεκριμένο προφίλ και στυλ.

Πώς θα περιγράφατε η ίδια τις δημιουργίες σας;

Xαρούμενες, χρωματιστές, παιχνιδιάρικες.

Water Lilies- σκουλαρίκια

Αν μπορούσατε να δώσετε μία στιλιστική συμβουλή για τα αξεσουάρ ποια θα ήταν αυτή;

Να κάνουν μπαμ, χωρίς να κάνουν μπαμ!

Εκτός από τα κοσμήματα εκφράζετε και με άλλους τρόπους τη δημιουργικότητά σας; Σας αρέσει να δημιουργείτε και άλλα πράγματα;

Ρούχα για τις κούκλες μου!

Ποιο είναι το μότο σας;

Δεν έχω μότο, για το κόσμημα όμως όπως και για τα ρούχα αποτελεσματικό είναι το “Love what you wear”!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τα κοσμήματα της Ελένης Ιωαννίδη μπορείτε να τα βρείτε σε διάφορα καταστήματα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της Ελλάδας. Δείγματα δουλειάς της μπορειτε να δείτε μέσα από τις σελίδες της στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b