MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Creo Dance Company: Η παράσταση χορού Commun δωρεάν στο διαδίκτυο για τέσσερις ημέρες

Η παράσταση COMMUN της ομάδας Creo Dance Company μετά την πρεμιέρα της στη Δανία, έρχεται για πρώτη φορά στις οθόνες σας ondemand από τη σκηνή του Θέατρου Πόρτα και με ελεύθερη πρόσβαση.

Παναγιώτης Ανδριανός
Παναγιώτης Ανδριανός
author-image Εβίνα Γλώσση

Η παράσταση COMMUN της ομάδας ‘Creo Dance Company’μετά την πρεμιέρα της στη Δανία, έρχεται για πρώτη φορά στις οθόνες σας ondemand από τη σκηνή του Θέατρου Πόρτα, και με ελεύθερη πρόσβαση μέσω της πλατφόρμας www.estage.gr, από αυτή την Παρασκευή 16 Απριλίου έως τη Δευτέρα 19 Απριλίου, ώρες 20.00-23.00.

Καθώς η πανδημία δεν επέτρεψε μέχρι σήμερα την παρουσίαση της παράστασης ζωντανά στην Ελλάδα, αυτή είναι η πρώτη ευκαιρία για το ελληνικό κοινό να παρακολουθήσει τη μοναδική ελληνική πρόταση που συμμετείχε στο Bornholm Culture Week το οποίο διεξήχθη στο διεθνές χορογραφικό κέντρο BIRCA – Bækkelund International Residency Center for Artistsτον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σχετικές πληροφορίες

Η παράσταση χορού “Commun” της ομάδας Creo Dance Company ανεβαίνει ελεύθερα στο διαδίκτυο για 4 ημέρες: Παρασκευή 16 Απριλίου έως Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 και ώρες  20.00-23.00

Σημείωμα της χορογράφου:

“Μέσα στις συνθήκες μονιμοποίησης των καταστάσεων εξαίρεσης και νομιμοποίησης της κρατικής αυθαιρεσίας, εξαπάτησης και βίας, βάλλεται η ίδια η ανθρώπινη φύση, η δημιουργικότητα, η ελευθερία, η κοινή λογική, η συλλογικότητα. Αν κάτι μπορεί να διατηρήσει την ανθρωπιά μας είναι η επιστροφή στην ομορφιά. Το έργο commun φτιάχτηκε με περισσή αγάπη από ανθρώπους που πιστεύουν στη δύναμη της κοινότητας, που πιστεύουν ότι το ποιείν είναι ο προορισμός τους στον κόσμο, που πιστεύουν ότι ένα έργο τέχνης δημιουργείται για να μοιράζεται, για να κοινωνείται…

Μοιραζόμαστε τώρα το σκαλοπάτι στο οποίο ανεβήκαμε εκείνο τον Σεπτέμβρη, δηλαδή μία εκδοχή του έργου. Αναγνωρίζουμε ότι όταν ξανανέβουμε σε αυτή τη σπειροειδή σκάλα, που λέγεται διαδικασία δοκιμών, το έργο θα μετακινηθεί. Κάθε φορά που θα το συναντάμε θα αποκαλύπτεται εκ νέου στα μάτια μας… Ελπίζουμε ότι εκείνη τη φορά, σε εκείνη τη συνάντηση στο μέλλον, αυτό θα συμβεί ενσώματα και θα αντικρίσουμε αλλήλους συν-κινούμενοι.”

Creo Dance Company

Παναγιώτης Ανδριανός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ1821 – η επιθεώρηση: Η παράσταση των Φοίβου Δεληβοριά και Δημήτρη Καραντζά έρχεται στο Βεάκειο12.09.2018

Λίγα λόγια για το έργο

Μια ιδιόμορφη παράσταση τεσσάρων χορευτικών σόλο σε συνύπαρξη. Τέσσερις χορεύτριες και δύο μουσικοί εφορμώντας από έναν κοινό τόπο, διανύουν μια αέναη πορεία προς την προσωπική αφήγηση. Προσπαθούν να ανακαλύψουν την εμφάνιση του υποκειμενικού στοιχείου ως φορέα του κοινού συστατικού που παραμένει, εμφανώς ή όχι, μέσα από μια συλλογική εμπειρία. Μια κυκλική διαδικασία από την συλλογική μνήμη στην ατομική και από την ατομική σε μια από κοινού επανασύνθεση νέας μνήμης. Ένας τόπος αφήγησης μεταβατικός, σαν τόπος παιχνιδιού. Η πρωτοτυπία της παράστασης έγκειται στο γεγονός ότι δημιουργείται από την κοινότητα για την κοινότητα.

CreoDanceCompany

Παναγιώτης Ανδριανός

Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε πρώτη μετάδοση εδώ, εγκαινιάζοντας το νέο site της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Ρέον: http://reon.productions/

Κατά τη διάρκεια του streaming θα δίνεται η δυνατότητα ελεύθερης συνεισφοράς, μέσω Paypal, σε όποιον θεατή επιθυμεί να ενισχύσει την ομάδα.

Η κινηματογράφηση της παράστασης πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Πόρτα.

Παρακολουθήστε το teaser της παράστασης:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣωτηρία με Λένε: Πρεμιέρα για τις ραδιοφωνικές παραστάσεις του Αθήνα 9.84 με το έργο της Σοφίας Αδαμίδου12.09.2018

Περισσότερα από Showtimes
VIMA_WEB3b