MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Σε δημοπρασία το διάσημο μπλε «ποδήλατο της ντροπής»

Το διάσημο μπλε ποδήλατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, το οποίο είχε πουλήσει πριν από τον γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο, αναμένεται να βγει σε δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Απριλίου.

Tim Graham / Getty Images
Monopoli Team

Ένα ποδήλατο που κάποτε ανήκε στην πριγκίπισσα της Ουαλίας, Νταϊάνα, αναμένεται να πουληθεί σε δημοπρασία του Burstow & Hewett, που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Απριλίου.

Το χαρακτηριστικό μπλε Raleigh ποδήλατο της δεκαετίας του 1970, το οποίο η νεαρή πριγκίπισσα χρησιμοποιούσε συχνά για να πηγαίνει στη δουλειά της πριν από τον γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο το 1981, αναμένεται να πουληθεί πάνω από 10 χιλιάδες βρετανικές λίρες στη δημοπρασία.

Λέγεται πως το συγκεκριμένο ποδήλατο αποτελεί ένα είδος «αναμνηστικού» από τη ζωή της αδικοχαμένης πριγκίπισσας όταν αυτή ήταν ακόμα νέα και ελεύθερη και το οποίο αποτυπωνόταν συχνά σε φωτογραφίες όταν εκείνη το χρησιμοποιούσε για να πηγαίνει καθημερινά στη δουλειά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑDiana: Πρεμιέρα στο Netflix το νέο, αμφιλεγόμενο μιούζικαλ του Broadway για την πριγκίπισσα Νταϊάνα12.09.2018

Γιατί έχει χαρακτηριστεί ως «ποδήλατο της ντροπής»;

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της δημοπρασίας, την ίδια στιγμή αποτελεί ένα «σύμβολο της καταπίεσης» που βίωνε η Νταϊάνα ως μέλος της βασιλικής οικογένειας και γι’ αυτό είχε χαρακτηριστεί από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης εκείνης της εποχής, ως το «ποδήλατο της ντροπής». Αυτό ήταν κάτι που προκαλούσε αμηχανία στη βασιλική οικογένεια, η οποία έκρινε πως ήταν «ακατάλληλο για μια πριγκίπισσα». Έτσι η Νταϊάνα αναγκάστηκε να πουλήσει το ποδήλατο στον πατέρα ενός φίλου της το 1981, ο οποίος το κρατούσε κλειδωμένο στο γκαράζ του για 27 χρόνια πριν το πουλήσει το 2008 για 211 λίρες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Crown: Όσα ξέρουμε για το πολλά υποσχόμενο καστ της πέμπτης σεζόν12.09.2018

Τελευταία φορά που πουλήθηκε το ποδήλατο ήταν το 2018 για 9.200 λίρες, και αναμένεται τώρα να πουληθεί εκ νέου στις 28 Απριλίου για πολύ περισσότερα. Όπως αναφέρουν και οι υπεύθυνοι της δημοπρασίας «της πήραν κάτι που αγαπούσε πολύ και έλεγχαν το δημόσιο προφίλ της για μια φήμη του τι σημαίνει να είσαι μια κυρία της βασιλικής οικογένειας», εξηγώντας ότι λόγω των τελευταίων αποκαλύψεων της Μέγκαν Μαρκλ, όσο και λόγω της δημοφιλίας της σειράς του Netflix, «The Crown», η τιμή πώλησης αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά!

Πηγή: tatler.com

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b