MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
15
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ONLINE ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

  Ελλάδα 2021: Online μαθητικός διαγωνισμός προγραμματισμού και εκπαιδευτικής ρομποτικής από τη WRO Hellas

  Ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas, στο πλαίσιο των εορτασμών για την 200η επέτειο της Επανάστασης, διοργάνωσε διαδικτυακό διαγωνισμό προγραμματισμού και εκπαιδευτικής ρομποτικής, για μαθητές 5-16 ετών.

  Monopoli Team

  Ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas συμμετέχοντας στον εορτασμό των 200 ετών (1821-2021) κατόρθωσε να «παντρέψει» την ιστορία της Ελλάδας με την τεχνολογία, οργανώνοντας Διαδικτυακό Διαγωνισμό Προγραμματισμού & Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές 5-16 ετών, ο οποίος διεξάγεται έως τις 25 Απριλίου.

  Δεξιότητες Προγραμματισμού

  Έτσι λοιπόν οι μαθητές φιλοτέχνησαν τη σύγχρονη προσωπογραφία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη https://youtu.be/fhASxedzSL8. Αποτελείται από 2079 πολύγωνα τα οποία αναπαράγονται καθώς οι μαθητές  χρησιμοποιούν τη γλώσσα προγραμματισμού Python. Σκοπός είναι οι μαθητές να αποκτήσουν  δεξιότητες προγραμματισμού. Ανάλογες παρουσιάσεις έγιναν για την Μπουμπουλίνα, τον Μπότσαρη τον Καποδίστρια και άλλους ήρωες.

  Η πλήρης λίστα που ανανεώνεται για έναν μήνα από 25/3/2021, βρίσκεται στο σύνδεσμο https://www.youtube.com/playlist?list=PLJQlUrCWOlJ6rbpzngpBZLNGydAVsiIzm.

  Σύνθεση ψηφιακής παράστασης με φιγούρες της Ελληνικής Επανάστασης

  Επίσης, στην κατηγορία «Οι μεγάλες στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης» μαθητές 8-12 ετών δημιουργούν  ομάδες των 2-6 ατόμων με σκοπό να απεικονίσουν με animation μεγάλες στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης χρησιμοποιώντας τη γλώσσα προγραμματισμού Scratch. Με σεβασμό στην ιστορία, οδηγό τη φαντασία τους και βοηθό τον Καραγκιόζη, οι μαθητές σχεδιάζουν φιγούρες της Ελληνικής Επανάστασης και τις προγραμματίζουν με τηλεχειρισμό, ώστε να κινούνται ταυτόχρονα και να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους αλλά και με το περιβάλλον, συνθέτοντας έτσι μία διασκεδαστική ψηφιακή παράσταση!

  Επισκεφθείτε και θαυμάστε τα έργα των παιδιών στη λίστα: https://www.youtube.com/playlist?list=PLJQlUrCWOlJ4zga5bqt2t8GN5VGXbOjzz ενώ μπορείτε να δείτε χαρακτηριστικά ένα βίντεο από τα πολλά https://youtu.be/OOK9X45eDBQ.

  Εξιστόρηση ιστορικών γεγονότων με τεχνολογία επιδαπέδιων ρομπότ

  Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα λοιπόν γιορτάζει και τιμά τα 200 χρόνια της επανάστασης από το 1821. Τα νηπιαγωγεία της χώρας δεν θα μπορούσαν να μείνουν εκτός και εξιστορούν τα ιστορικά γεγονότα, τι έγινε δηλαδή στους τόπους τους. Χρησιμοποιώντας τεχνολογία επιδαπέδιων ρομπότ που διαθέτουν, εξηγούν με σύγχρονο τρόπο τι έγινε πριν 200 χρόνια, τιμώντας με τη σειρά τους την Ελλάδα του 2021.

  Δείτε χαρακτηριστικά την Άλωση της Τριπολιτσάς: https://youtu.be/jgP_DNAFODo H πλήρης λίστα με τη συμμετοχή των νηπιαγωγείων, η οποία ανανεώνεται διαρκώς, βρίσκεται στο σύνδεσμο https://www.youtube.com/playlist?list=PLJQlUrCWOlJ6StP-dd2JeNb0Dam9UkROy.

  Προγραμματισμός και σκηνοθεσία για παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού

  H κατηγορία Scratch για αρχαρίους απευθύνεται σε παιδιά των τριών πρώτων τάξεων του Δημοτικού και τους δίνει την ευκαιρία να παρουσιάσουν σε ομάδες των 2-4 μαθητών τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους στα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό και στη σκηνοθεσία. Έχοντας ως πηγή έμπνευσης τις καλοκαιρινές διακοπές, οι ομάδες μπορούν να σχεδιάσουν τους δικούς τους χαρακτήρες και να τους βοηθήσουν να φέρουν εις πέρας απίθανες αποστολές!

  Ως μικροί επιστήμονες, οι μαθητές μπορούν να αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους πάνω στις απλές μηχανές και να δώσουν λύσεις στα προβλήματα και τις προκλήσεις των ηρώων τους! Δείτε ενδεικτικά το βίντεο https://youtu.be/V2kVmLXiITc ενώ η πλήρης λίστα βρίσκεται στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/playlist?list=PLJQlUrCWOlJ6fVDKgVRC6ZXz6rtseI0hZ.

  Ο Μεγάλος Τελικός «Robo Marathon»

  Την  Κυριακή 28 Μαρτίου ολοκληρώθηκε επιτυχώς ο Μεγάλος Τελικός του «Robo Marathon»(κατηγορία με πίστα) για μαθητές 12-16 ετών. Η διαδρομή του μοναδικού μαραθώνιου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής έγινε με μεγάλη συμμετοχή 250+ ομάδων από την ελληνική επικράτεια καθώς και τη Ρωσία! Το γεγονός αυτό καταδεικνύει το υψηλό επίπεδο της χώρας μας και η προσπάθεια μας είναι μαθητές από όλη την ευρύτερη περιοχή και τη Βαλκανική χερσόνησο να συμμετάσχουν στους εθνικούς διαγωνισμούς μας.

  Ο WRO Hellas με αφορμή τον εορτασμό των 200 ετών 1821-2021 κάλεσε τα παιδιά να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη και με πολεμοφόδιο την τεχνολογία να δημιουργήσουν ρομποτικές κατασκευές και βίντεο, αναδεικνύοντας ιστορικές στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης. Τα παιδιά μαζί με τους γονείς και τους προπονητές εκπαιδευτικούς τους το έπραξαν με μεγάλη συνέπεια και υψηλό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα!

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΊδρυμα Θεοχαράκη: Νέα σειρά online διαλέξεων για την τέχνη, το βιβλίο και άλλα12.09.2018

  Ψηφήστε τα αγαπημένα σας βίντεο

  «Συνεχίζουμε από κοινού να τιμούμε τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης δείχνοντας το δρόμο  της δημιουργίας με το βλέμμα στο μέλλον! Προσκαλούμε λοιπόν όλους εσάς να ψηφίσετε τα αγαπημένα σας βίντεο στις προαναφερόμενες λίστες και να συμπορευτείτε με το όραμά μας. Με όχημα τη δημιουργικότητα προδιαγράφουμε από κοινού το μέλλον της πατρίδας μας».

  Ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης με διακριτικό τίτλο WRO Hellas είναι ο κύριος φορέας διεξαγωγής διαγωνισμών εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Με όχημά τους διαγωνισμούς, επιδιώκει την εισαγωγή της εκπαιδευτικής ρομποτικής, καθώς και της ευρύτερης μεθοδολογίας STEM (Science – Technology – Engineering-Mathematics), στο επίσημο εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας. Το ακρωνύμιο WRO σημαίνει World Robot Olympiad. Αποτελεί τον επίσημο φορέα διοργάνωσης της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad – W.R.O.) στην Ελλάδα.\

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBios: Ανοιχτή πρόσκληση σε νέους δημιουργούς για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Post Social Media Club»12.09.2018

  «Βλέπετε τοῦτο τὸν ὀντᾶ; Εἶναι ἀστόλιστος. Καθίσματα δὲν ἔχει, οἱ τοῖχοι ξεροί· τούτη εἶναι ἡ Ἑλλάδα καθὼς ἐμεῖς σᾶς τὴν παραδώσαμε, ἐμεῖς οἱ γέροι εἰς τοὺς νέους. Ἐμεῖς εἰς τὰ 1821 ἐκαθαρίσαμε τὸν τόπο, ἐκουβαλήσαμε τὰ λιθάρια, ἐκτίσαμε τὴν οἰκοδομή, ἐσεῖς θὰ ἐντύσετε τὰ γυμνὰ τείχη, θὰ φέρετε τὶς πολύτιμες ζωγραφιές, θὰ στήσετε τὰ εὔμορφα τραπέζια καὶ τοὺς καθρέφτες. Τοῦτο θὰ κάμῃ ἡ προκοπή σας καὶ τὰ γράμματα. Ὁ Κολοκοτρώνης σὲ κάποιον νέο ποὺ τὸν ἐπισκέφθηκε τὴν πρωτοχρονιὰ τοῦ 1843» (Βλ. Τσερτσέτη Ἅπαντα, ἔκδ. Γ. Βαλέτα, Ἀθῆναι 1953, τόμ. Γ´ σ. 25).

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  Περισσότερες πληροφορίες:

  https://wrohellas.gr

  https://youtube.com/WROHellas

  https://www.facebook.com/WROHellas/

   

  Περισσότερα από Δραστηριότητες
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  Αλλαγή μεγέθους γραμμάτων
  Επιλογή contrast