MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
OSCARS

Ο βασιλιάς των λιονταριών

Η live action ταινία σε σκηνοθεσία του Τζον Φαβρό προβάλλεται μεταγλωττισμένη την Τρίτη 23 Μαρτίου 2021 στις 18.20, στο COSMOTE CINEMA OSCARS HD, το νέο pop-up κανάλι της COSMOTE TV.

Monopoli Team

Πρόκειται για τη live action μεταφορά του κλασικού «Βασιλιά των λιονταριών» 25 χρόνια μετά, η οποία ακολουθεί με ακρίβεια το σενάριο της ταινίας κινουμένων σχεδίων που είχε κατακτήσει 2 βραβεία Όσκαρ το 1994, ενώ είχε ακόμη άλλες δύο υποψηφιότητες.

Υπόθεση

Σε αυτή την ταινία ο μικρός Σίμπα είναι ο διάδοχος του πατέρα του, Μουφάσα. Δεν είναι όλοι, όμως, χαρούμενοι στο βασίλειο με την έλευση του μικρού λιονταριού. Ο Σκαρ, ο αδερφός του Μουφάσα – και μέχρι πρότινος διεκδικητής του θρόνου – έχει άλλα σχέδια. Το μονοπάτι για τον θρόνο χαράζεται με προδοσία, οδηγώντας την κατάσταση σε τραγωδία, με αποτέλεσμα να εξοριστεί ο Σίμπα.

Η πλούσια δράση, το πετυχημένο χιούμορ, τα ψηφιακά εφέ που ζωντανεύουν εντυπωσιακά τους χαρακτήρες των ζώων είναι κάποια μόνο από τα στοιχεία που δένουν άψογα με το πιο συγκινητικό κομμάτι της ιστορίας (πάντα ο θάνατος του Μουφάσα αγγίζει τις πιο τρυφερές χορδές στην καρδιά του θεατή). Την ταινία αγαπούν μικροί και μεγάλοι, καθώς είναι γεμάτη από θετικά μηνύματα γύρω από αξίες όπως η φιλία, η ανοχή στη διαφορετικότητα και ο σεβασμός στον κύκλο της ζωής.

Η ταινία προτάθηκε για Όσκαρ Καλύτερων Οπτικών Εφέ ενώ ήταν ανάμεσα στις κινηματογραφικές παραγωγές που σημείωσαν τις μεγαλύτερες εισπράξεις το 2019.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜπρουμπέικερ, το πιο σκληρό αγκάθι στη ζούγκλα με τα σίδερα12.09.2018

Κατηγορία: Σκηνοθεσία: Τζον Φαβρό
Διαρκεια: 115′
Μεταγλωττισμένη
Παραγωγή: ΗΠΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Στο νέο popup κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD οι συνδρομητές θα παρακολουθήσουν μεταξύ άλλων καθημερινές προβολές αγαπημένων οσκαρικών τίτλων. Το κανάλι, το οποίο θα παραμείνει στον αέρα μέχρι και τη Δευτέρα 26/4, θα μεταδώσει συνολικά 130 ταινίες, που έχουν προταθεί ή κερδίσει το χρυσό αγαλματίδιο.

Περισσότερα από TV Calendar
VIMA_WEB3b