MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Γιαγιόι Κουσάμα: Σε δημοπρασία τα πρώτα, σπάνια έργα της διάσημης «γιαγιάς» της τέχνης

Η πώληση θα περιλαμβάνει σπάνια έργα ζωγραφικής που χαρίστηκαν στον επί χρόνια φίλο και γιατρό της, Teruo Hirose, ως «ευχαριστώ» για την παροχή ιατρικής βοήθειας όταν μετακόμισε στη Νέα Υόρκη.

Monopoli Team

Μερικά από τα πρώτα έργα τέχνης της Γιαγιόι Κουσάμα θα βγουν σύντομα σε δημοπρασία, σε μια πώληση σπάνιων έργων ζωγραφικής και σχεδίων από τη συλλογή του επί χρόνια φίλου και γιατρού της, του αείμνηστου Δρ Teruo Hirose.

Τόσο η Κουσάμα όσο και ο Hirose έφτασαν στη Νέα Υόρκη στα τέλη της δεκαετίας του 1950 και οι δρόμοι τους συναντήθηκαν όταν ο γιατρός (ένας από τους λίγους γιατρούς που μιλούσαν ιαπωνικά στο Μανχάταν εκείνη την εποχή) παρείχε στην Κουσάμα ιατρική περίθαλψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHere to Stay Online: Μία πρώτη ματιά στη νέα έκθεση του μουσείου Van Gogh12.09.2018

Πολλά από τα έργα τέχνης, που δημιουργήθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1950 και του 60, είχαν δοθεί στον Δρ Hirose ως «ευχαριστώ» για την καλοσύνη του και την παροχή προσιτής ιατρικής περίθαλψης σε Ιάπωνες ασθενείς και ιδιαίτερα σε καλλιτέχνες, τους οποίους συχνά φρόντιζε χωρίς να δέχεται χρήματα από εκείνους. Τα συγκεκριμένα έργα δεν έχουν εκτεθεί ποτέ στο κοινό έως τώρα – αυτή θα είναι η πρώτη φορά. Συγκεκριμένα θα εκτίθενται στη Νέα Υόρκη από τις 30 Απριλίου έως τις 12 Μαΐου, που θα πραγματοποιηθεί και η δημοπρασία τους.

Ανάμεσα στα έργα τέχνης περιλαμβάνονται και δύο από τους πίνακες “River” της καλλιτέχνιδος  –  οι “Mississippi River” (1960) και “Hudson River” (1960) – με το καθένα να εκτιμάται ότι θα φθάσει μεταξύ 3 και 5 εκατομμυρίων δολαρίων. Επιπλέον οκτώ έργα σε χαρτί, που δημιουργήθηκαν πριν από την άφιξή της στις ΗΠΑ, αποτυπώνουν το άπειρο και τις εμβληματικές εικόνες πουά, για τις οποίες είναι διάσημη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑEd Sheeran: Δώρισε πίνακά του και συγκέντρωσε 59 χιλιάδες ευρώ για φιλανθρωπικό σκοπό12.09.2018

«Αυτή είναι μια συλλογή εξαιρετικά σπάνιων πρώιμων έργων της Γιαγιόι Κουσάμα», αναφέρεται σε μια δήλωση του οίκου Bonhams, ο οποίος θα πραγματοποιήσει τη δημοπρασία. «Αυτά τα έργα έχουν απίστευτη προέλευση, αλλά είναι επίσης χαρακτηριστικά του έργου της, εκφράζοντας πολλά πρώιμα στοιχεία και θέματα που η ίδια θα συνέχιζε να εξερευνά και να αναπτύσσει καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας της».

Δείτε τα σπάνια έργα τέχνης της Γιαγιόι Κουσάμα που πρόκειται να δημοπρατηθούν από τον οίκο Bonhams εδώ.

Πηγή: dazeddigital.com

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b