MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΠΣΚΗ: Online εκδήλωση-αφιέρωμα για την Ημέρα της Γυναίκας με τις Σοφία Δερμιτζάκη και Λίλυ Δάκα

Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου διοργανώνει, τη Δευτέρα 8 Μαρτίου, την εκδήλωση «Γραφής Γεννήματα», με έργα Ελληνίδων συγγραφέων και ποιητριών υπό τη συνοδεία μουσικής και τη συμμετοχή της Σοφίας Δερμιτζάκη και Λίλυς Δάκα.

Γραφής Γεννήματα
Monopoli Team

Με μια εκδήλωση – αφιέρωμα στη γυναίκα της φετινής χρονιάς, «Ημέρα Γυναίκας: Γραφής Γεννήματα», το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου αναδεικνύει το έργο σπουδαίων Ελληνίδων συγγραφέων και ποιητριών, με αφορμή τον εορτασμό της ομώνυμης Παγκόσμιας Ημέρας, τη Δευτέρα 8 Μαρτίου, στις 21:00, μέσα από μια ακόμα Live Streaming προβολή από την επίσημη ιστοσελίδα του, https://www.cccc.gr/gr/live-streaming.

Αποσπάσματα από επιλεγμένα έργα, χρονολογημένα από την Επανάσταση του Ελληνικού Έθνους μέχρι και τις μέρες μας, συνοδεία μουσικών έργων γυναικών δημιουργών από την περίοδο του Ρομαντισμού, συνθέτουν αυτό το μοναδικό αφιέρωμα που αποδίδουν από τη σκηνή της Αίθουσας «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» του ΠΣΚΗ, η ηθοποιός Σοφία Δερμιτζάκη και η πιανίστα Λίλυ Δάκα.

*Αξίζει να τονιστεί ότι η προβολή της παράστασης συνοδεύεται από συγχρονισμένη γραπτή απόδοση των κειμένων (υποτιτλισμός), έτσι ώστε να καθίσταται άνετη η παρακολούθησή της από άτομα με προβλήματα ακοής.

Γραφής Γεννήματα

«Ημέρα Γυναίκας: Γραφής Γεννήματα»: Λίγα λόγια για την εκδήλωση

Οι δύο καλλιτέχνιδες, ερμηνεύουν οργανικά και αλληλένδετα μία αδιάσπαστη ροή λόγου – μουσικής, μία αναφορά στα λογοτεχνικά γεννήματα του γυναικείου πνεύματος, τελώντας ταυτόχρονα μια αναδρομή στην νεότερη ιστορία της Ελλάδας. Η κοινωνική θέση της γυναίκας παρουσιάζεται έτσι διαχρονικά μέσα από τα μάτια και την γραφή επιλεγμένων Ελληνίδων δημιουργών, το έργο των οποίων σημάδεψε και πλούτισε τον ελληνικό λόγο.

Στο αφιέρωμα «Γραφής Γεννήματα» θα ακουστούν αποσπάσματα από έργα που έγραψε η Ρίκα Δεληγιαννάκη, η Ελισάβετ Μαρτινέγκου, η Μαρία Ιορδανίδου, η Διδώ Σωτηρίου, η Έλλη Αλεξίου, η Ζωρζ Σαρή, η Ευγενία Φακίνου, η Λιλή Ζωγράφου, η Μαρία Τσιμά και η Μαρία Κουλούρη, καθώς και επιλεγμένα μουσικά έργα των Cecile Chaminade, Clara Schumann, Fanny Mendelssohn και Ρίκας Δεληγιαννάκη.

Σοφία Δερμιτζάκη

Βιογραφικά ερμηνευτών

Σοφία Δερμιτζάκη | ηθοποιός

Η Σοφία Δερμιτζάκη είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Δραματικής σχολής του Ωδείου Αθηνών με άριστα και του Πανεπιστημίου του Surrey της Αγγλίας (Τμήμα Μοριακής Μικροβιολογίας).

Την περίοδο 2002-2005, παρακολούθησε τα σεμινάρια υποκριτικής του Αντρέα Μανωλικάκη πάνω στη Μέθοδο Actors’ Studio. Από το 2002-2007 έκανε μαθήματα τραγουδιού με την υψίφωνο Μυρτώ Δουλή. Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο και το ΚΘΒΕ, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, καθώς και με διάφορες ομάδες στην Αθήνα και στην Κρήτη ως ηθοποιός και ως σκηνοθέτις.

Επίσης, η Σοφία Δερμιτζάκη έχει λάβει μέρος σε παιδικές παραστάσεις στην Αθήνα και στο Ηράκλειο.  Έχει διδάξει θεατρικό παιχνίδι στο Λύκειο Ελληνίδων και στο Ιστορικό Μουσείο της Κρήτης. Είναι ιδρυτικό μέλος του πολιτιστικού συλλόγου ΘΕ.Σ.Η. και της θεατρικής ομάδας «Stravaganti Nuovi».

Λίλυ Δάκα

Λίλυ Δάκα | πιάνο

Η Λίλυ Δάκα γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Ξεκίνησε τις σπουδές της στο πιάνο στην πόλη όπου γεννήθηκε με την Ρίκα Δεληγιαννάκη, λαμβάνοντας Δίπλωμα Πιάνου από Ωδείο Athenaeum με καθηγήτρια την Δώρα Μπακοπούλου. Εμπλούτισε τις σπουδές της στο Παρίσι, παρακολουθώντας τα masterclasses των Marie-Christine Calvet, Levente Kente και Dalton Baldwin (Paris, Centre International de Piano, Nice International Summer Academy).

Έχει εμφανιστεί σε ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ευρώπη (Γαλλία, Αυστρία, Γερμανία), στην Ελλάδα και στην Κύπρο, καθώς και σε φεστιβάλ στο Ηράκλειο, στη Σύμη, στην Πάτρα και στην Λευκωσία. Δραστηριοποιείται κυρίως στον τομέα της μουσικής δωματίου και της συνοδείας τραγουδιού και συνεργάζεται συχνά με διακεκριμένους μουσικούς. Συμμετέχει συχνά σε εκδηλώσεις λόγου και μουσικής  στο Ηράκλειο, προσκεκλημένη από διάφορους φορείς.

Η πιανίστα Λίλυ Δάκα διδάσκει πιάνο στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου και ήταν καθηγήτρια πιάνου της Άννας Γρυπάρη στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο. Είναι κάτοχος του Διπλώματος Ελληνικής Φιλολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και του Diplôme d’ Études Approfondies στη Σύγχρονη Ελληνική Φιλολογία από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (University of Sorbonne – Paris IV).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘΡΑΞ ΠΑΝΚC: Live από την σκηνή του WE στη Θεσσαλονίκη στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση12.09.2018

Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου | ΠΣΚΗ

Ο Δήμος Ηρακλείου και η ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. παρουσιάζουν το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, ένα σύγχρονο κέντρο πολιτισμού και τεχνών, καρπό μιας πολύχρονης και πολυπρόσωπης προσπάθειας, που φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Κρήτης – και όχι μόνο! Περιηγηθείτε ηλεκτρονικά και δείτε όλους τους χώρους του ΠΣΚΣΗ, ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://www.cccc.gr/gr/360.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Δευτέρα, 8 Μαρτίου, ώρα 21:00

Προπώληση εισιτηρίων: 5€ | Αγοράστε εισιτήρια εδώ.

Δείτε την Εκδήλωση εδώ: https://www.cccc.gr/gr/live-streaming

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b