MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
24
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ

Δημήτρης Λιγνάδης: Δηλώνει θύμα του ΣΕΗ

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Θύμα κατασκευασμένης υπόθεσης από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών δηλώνει ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου.

author-image Στέλλα Χαραμή

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Ολομέτωπη επίθεση κατά του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών ανοίγει ο Δημήτρης Λιγνάδης. Μέσα από το απολογητικό του υπόμνημα, το οποίο δημοσιοποιήθηκε πριν από μία ώρα, κατηγορεί το ΣΕΗ για την κατασκευή ολόκληρης της υπόθεσης και των κατηγοριών παιδεραστίας σε βάρος του.

Ισχυρίζεται κατασκευή της υπόθεσης από το ΣΕΗ

Για δεύτερη φορά, σε μόλις μερικά εικοσιτετράωρα, η υπερασπιστική γραμμή Λιγνάδη αλλάζει πλεύση και πλέον αντικρούει τις κατηγορίες όχι στηριζόμενη στο αφήγημα Μενδώνη – Ελληνικό, αλλά ισχυριζόμενη πως ο πρώην διευθυντής του Εθνικού έχει πέσει θύμα πρακτικών του θεσμικού οργάνου των ηθοποιών!

Συγκεκριμένα στο σχετικό υπόμνημα αναφέρει πως πίσω από την υπόθεση στοχοποίησης κα σύλληψης του βρίσκονται δικηγόροι «που είναι νομικοί σύμβουλοι του ΔΣ του ΣΕΗ και ως υποδομή έχει την ευθεία αντιπαράθεση μου εδώ και χρόνια με τα πρόσωπα που συγκροτούν το ΔΣ για τον τρόπο που διαχειρίζονται την ένωση Ελλήνων Ηθοποιών και τα χρήματα που έρχονται στην κατοχή τους και εξαιτίας αυτής της αντιπαραθέσεως υπάρχει χρόνια εχθρότητα μεταξύ εμού και αυτών και ιδίως με τον πρόεδρο αυτής και μέτριο ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος συμπτωματικά και όχι αξιοκρατικά βρίσκεται σε αυτή τη θέση». Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δημήτρης Λιγνάδης αιτιολογεί αυτή την τακτική ως αποτέλεσμα φθόνου στο πρόσωπό του, ο οποίος κορυφώθηκε όταν ανέλαβε καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου.

Καταγγέλει εν χορώ υποκίνηση

Την ίδια ώρα, εμπλέκει υποκινούμενα sites και ονοματίζει δημοσιογράφους που συλλειτούργησαν διαδοχικά με το ΣΕΗ προκειμένου να κλιμακώσουν το κλίμα το οποίο διαμορφωνόταν εναντίον του. «Στην πορεία, όμως, άλλαξε το σχέδιό τους και με την προσδοκία ότι από αυτή την υπόθεση θα μπορούσαν να έχουν και οικονομικό κέρδος λόγω του κλίματος που είχαν πετύχει να δημιουργηθεί για το πρόσωπο μου, βρήκαν δύο αδίστακτους και ανήθικους ανθρώπους και έφτιαξαν δύο ιστορίες, μια τον Αύγουστο του 2010 και μία τον Αύγουστο του 2015, πιθανολογώντας ότι τον Αύγουστο που είναι ο μήνας των παραστάσεων στην Επίδαυρο και στα άλλα θερινά θέατρα, θα ήμουν στην Αθήνα, χωρίς καν να φροντίσουν να ελέγξουν τα προγράμματα των παραστάσεων και να έχουν μια στοιχειώδη αξιοπιστία» συνεχίζει – σε μια, εκ νέου, προσπάθεια αποδόμησης των θυμάτων και των καταγγελιών για βιασμό που του αποδίδονται.

Δηλώνει αθώος

Κι ενώ ο Δημήτρης Λιγνάδης αρνείται κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες που τον βαραίνουν, λέγοντας πως «ουδέποτε στην ζωή μου εκδήλωσα ερωτικό σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα, ουδέποτε ήρθα σε ερωτική – σεξουαλική επαφή με οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο, με ή χωρίς την συναίνεση του, ουδέποτε έχω κάνει χρήση ναρκωτικών και ουδέποτε κατείχα ούτε διέθεσα σε οποιοδήποτε τρίτο οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία», το αίτημα ακυρότητας της προδικασίας απορρίπτεται με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου.

Την ίδια ώρα, το ΣΕΗ μελετάει το σύνολο του 27σέλιδου υπομνήματος και ετοιμάζει την απάντηση του στους ισχυρισμούς Λιγνάδη.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Art & Culture
Σχετικά Θέματα
Art & Culture
Οι «Τρωάδες» ετοιμάζονται να γράψουν ιστορία στην Επίδαυρο
Art & Culture
«Του αιθέρα και της θάλασσας»: Γλυπτική από τη Βένια Δημητρακοπούλου στην Ύδρα
Αφιέρωμα
Βάγνκερ Μόουρα: Από τα Όσκαρ στην Πειραιώς 260
Art & Culture
32o Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: O αποκλεισμός των χορευτών με αναπηρία
Αφιέρωμα
Μαίρη Λίντα (1935-2026): Η φωνή που “έντυσε” τις πιο όμορφες στιγμές του ελληνικού κινηματογράφου
Αφιέρωμα
Αλέξης Σταμάτης (1960-2026): Κατευόδιο στον μικρό πρίγκιπα της γραφής
Art & Culture
32ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Εκεί όπου ο χορός μας κάνει καλύτερους (ανθρώπους)
Art & Culture
Η «Ζαΐρα» επιστρέφει: Το ιστορικό θερινό σινεμά ξαναγράφει την ιστορία του
Αφιέρωμα
Μάρω Κοντού (1934-2026): Αποχαιρετισμός στην τελευταία πρωταγωνίστρια
Art & Culture
À Paris tous les deux: Η νέα κινηματογραφική όπερα της ΕΛΣ ταξιδεύει στην Ελλάδα
Art & Culture
Φεστιβάλ Ρεματιάς: Η δύναμη ενός πολιτισμού για όλους
Art & Culture
Η, κατά Καραθάνο, αριστοφανική «Ειρήνη» θα φτάσει έως το Διάστημα