MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

Χίλαρι Κλίντον: Έρχεται το πρώτο βιβλίο μυθοπλασίας για την ισχυρή κυρία των ΗΠΑ

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Tο νέο βιβλίο της Χίλαρι Κλίντον, σε συνεργασία με τη συγγραφέα Λουίζ Πένι, θα είναι ένα πολιτικό θρίλερ, με τίτλο «State of Terror», στον απόηχο των πολιτικών αναταραχών των τελευταίων τεσσάρων χρόνων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Χίλαρι Κλίντον
Πηγή: The Economic Times
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η Αμερικανίδα πολιτικός Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με δημοσιεύματα, στον απόηχο των πολιτικών αναταραχών που συντάραξαν τις Ηνωμένες Πολιτείες επί προεδρίας Ντόναλντ Τράμπ, ενώνει τις δυνάμεις της με την βραβευμένη συγγραφέα Λουίζ Πένι για τη συγγραφή ενός «διεθνούς πολιτικού θρίλερ», με τίτλο «State of Terror».

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο θα αφορά μια υπουργό εξωτερικών μέλος του κυβερνητικού σχήματος «ενός νεοεκλεγμένου Προέδρου ο οποίος πήρε τη σκυτάλη από μια ηγεσία που καταβαράθρωσε τις Η.Π.Α. στην παγκόσμια πολιτική σκηνή». Η υπουργός ξεκινάει να συνεργάζεται με έναν Πρόεδρο, με τον οποίον κάποτε υπήρξαν αντίπαλοι, όταν ξεσπάει μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων. «Η παγκόσμια τάξη βρίσκεται σε αποδιοργάνωση και η υπουργός καλείται να δημιουργήσει μια ομάδα για να αποκαλύψει μια θανατηφόρο συνωμοσία».

Οι δύο γυναίκες, τις οποίες συνδέει μια φιλία χρόνων, λέγεται ότι έχουν υπογράψει συμφωνία με τους εκδοτικούς οίκους Simon & Schuster και St Martin’s ώστε το νέο βιβλίο να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο. Η Χίλαρι Κλίντον είχε κυκλοφορήσει και άλλα βιβλία με τους Simon & Schuster. Το 2014 μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, εξέδωσαν τα απομνημονεύματά της «Hard Choices» , μετά από υπογραφή συμβολαίου αξίας 14 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η αυτοβιογραφία της με τίτλο «What Happened» πούλησε τριακόσιες χιλιάδες αντίτυπα μόνο την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας της στις Η.Π.Α. το 2017.

Λουίζ Πένι | Φώτο: Pittsburgh Post-Gazette

Μια δυνατή φιλία και αμοιβαίος θαυμασμός

Σε δήλωσή της η Χίλαρι Κλίντον περιέγραψε τη συνεργασία με την Λουίζ Πένι ως «ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Έχω απολαύσει κάθε της βιβλίο και ήρωα όπως και την ίδια τη φιλία της. Τώρα ενώνουμε τις εμπειρίες μας για να εξερευνήσουμε τον περίπλοκο κόσμο της διπλωματίας και της προδοσίας. Δεν είναι όλα όπως φαίνονται».

Η Καναδή μυθιστοριογράφος Λουίζ Πένι, γνωστή για τα μυθιστορήματα της με κεντρικό χαρακτήρα τον επιθεωρητή Armand Gamache, υπήρξε φίλη της Χίλαρι Κλίντον από το 2016. Κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης στο βιβλιοπωλείο Politics and Prose η Χίλαρι Κλίντον εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για το ντεμπούτο της Πένι με τίτλο «Still Life»: «Γοητεύτηκα από τους χαρακτήρες. Και αυτό συνεχίστηκε και στα επόμενα βιβλία. Ένιωσα ότι το ζούσα και εγώ μαζί τους».

Από τη μεριά της η Λουίζ Πένι δήλωσε ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ το γεγονός «ότι η Χίλαρι Κλίντον της απέστειλε συλλυπητήρια επιστολή για τον θάνατο του συζύγου της, ενώ έπαιρνε μέρος στην «πολιτική μάχη του αιώνα» απευθυνόμενη, μάλιστα, στην ίδια τη Χίλαρι, συμπλήρωσε: «Ήταν μια πράξη αλτρουισμού, γενναιοδωρίας και ευγένειας που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Και αυτό με εμπνέει κάθε μέρα να προσπαθώ να είμαι ευγενική με τους άλλους, όπως ήσουν εσύ μαζί μου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPEN Greece: Νέο μη κερδοσκοπικό σωματείο για τη λογοτεχνία και την ελευθερία του λόγου12.09.2018

Οι λογοτεχνικές απόπειρες της οικογένειας Κλίντον

Η Χίλαρι Κλίντον δεν αποτελεί την πρώτη συγγραφέα θρίλερ στην οικογένεια. Ο σύζυγός της και πρώην Πρόεδρος των Ηνωμένων Μπιλ Κλίντον έχει γράψει ήδη δύο με τον μετρ του είδους Τζέιμς Πάτερσον. Το πρώτο αφορούσε έναν Πρόεδρο ο οποίος αναγκάζεται να κινηθεί υπογείως όταν ανακαλύπτει έναν προδότη στο υπουργικό του συμβούλιο και το δεύτερο την απαγωγή της κόρης ενός πρώην Προέδρου.

Πηγή: Guardian

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Βιβλία
Σχετικά Θέματα
Βιβλία
Αναμοχλεύοντας το σκοτεινό παρελθόν στο 5ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων
Βιβλία
«Φύλα-μορφές και διαμορφώσεις: Ένα νέο βιβλίο φωτίζει τις σύγχρονες συζητήσεις γύρω από το φύλο
Βιβλία
Τα Public τίμησαν το βιβλίο για 13η χρονιά
Βιβλία
Public Book Awards: Στην κορυφή το «Και εγένετο φως» του Στέφανου Αλεξιάδη
Βιβλία
Κόσμοι σε σύγκρουση στο 5ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων
Βιβλία
Eduardo Galeano: Τα εμβληματικά έργα του Ουρουγουανού συγγραφέα επιστρέφουν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο
Βιβλία
«1979, η χρονιά που δεν τελείωσε ποτέ»: Νέο μυθιστόρημα από τον Δημήτρη Σαρρή
Βιβλία
«Βιβλία, παράθυρα ανοιχτά»: Επιστρέφει η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας
Βιβλία
«Το φιλί που δεν δόθηκε ποτέ»: Η Ειρήνη Βαρδάκη παρουσιάζει το νέο της μυθιστόρημα
Βιβλία
Η 2η Έκθεση Ιστορικού Βιβλίου έρχεται στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών
Βιβλία
Ruth Ware: H βασίλισσα του ψυχολογικού θρίλερ για πρώτη φορά στην Αθήνα
Βιβλία
«Το αγκαθάκι της φιλίας»: Το νέο παιδικό βιβλίο του Παναγιώτη Τούμπου από τις εκδόσεις Αγγελάκη