MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

Χίλαρι Κλίντον: Έρχεται το πρώτο βιβλίο μυθοπλασίας για την ισχυρή κυρία των ΗΠΑ

Tο νέο βιβλίο της Χίλαρι Κλίντον, σε συνεργασία με τη συγγραφέα Λουίζ Πένι, θα είναι ένα πολιτικό θρίλερ, με τίτλο «State of Terror», στον απόηχο των πολιτικών αναταραχών των τελευταίων τεσσάρων χρόνων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Χίλαρι Κλίντον
Πηγή: The Economic Times
Monopoli Team

Η Αμερικανίδα πολιτικός Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με δημοσιεύματα, στον απόηχο των πολιτικών αναταραχών που συντάραξαν τις Ηνωμένες Πολιτείες επί προεδρίας Ντόναλντ Τράμπ, ενώνει τις δυνάμεις της με την βραβευμένη συγγραφέα Λουίζ Πένι για τη συγγραφή ενός «διεθνούς πολιτικού θρίλερ», με τίτλο «State of Terror».

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο θα αφορά μια υπουργό εξωτερικών μέλος του κυβερνητικού σχήματος «ενός νεοεκλεγμένου Προέδρου ο οποίος πήρε τη σκυτάλη από μια ηγεσία που καταβαράθρωσε τις Η.Π.Α. στην παγκόσμια πολιτική σκηνή». Η υπουργός ξεκινάει να συνεργάζεται με έναν Πρόεδρο, με τον οποίον κάποτε υπήρξαν αντίπαλοι, όταν ξεσπάει μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων. «Η παγκόσμια τάξη βρίσκεται σε αποδιοργάνωση και η υπουργός καλείται να δημιουργήσει μια ομάδα για να αποκαλύψει μια θανατηφόρο συνωμοσία».

Οι δύο γυναίκες, τις οποίες συνδέει μια φιλία χρόνων, λέγεται ότι έχουν υπογράψει συμφωνία με τους εκδοτικούς οίκους Simon & Schuster και St Martin’s ώστε το νέο βιβλίο να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο. Η Χίλαρι Κλίντον είχε κυκλοφορήσει και άλλα βιβλία με τους Simon & Schuster. Το 2014 μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, εξέδωσαν τα απομνημονεύματά της «Hard Choices» , μετά από υπογραφή συμβολαίου αξίας 14 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η αυτοβιογραφία της με τίτλο «What Happened» πούλησε τριακόσιες χιλιάδες αντίτυπα μόνο την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας της στις Η.Π.Α. το 2017.

Λουίζ Πένι | Φώτο: Pittsburgh Post-Gazette

Μια δυνατή φιλία και αμοιβαίος θαυμασμός

Σε δήλωσή της η Χίλαρι Κλίντον περιέγραψε τη συνεργασία με την Λουίζ Πένι ως «ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Έχω απολαύσει κάθε της βιβλίο και ήρωα όπως και την ίδια τη φιλία της. Τώρα ενώνουμε τις εμπειρίες μας για να εξερευνήσουμε τον περίπλοκο κόσμο της διπλωματίας και της προδοσίας. Δεν είναι όλα όπως φαίνονται».

Η Καναδή μυθιστοριογράφος Λουίζ Πένι, γνωστή για τα μυθιστορήματα της με κεντρικό χαρακτήρα τον επιθεωρητή Armand Gamache, υπήρξε φίλη της Χίλαρι Κλίντον από το 2016. Κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης στο βιβλιοπωλείο Politics and Prose η Χίλαρι Κλίντον εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για το ντεμπούτο της Πένι με τίτλο «Still Life»: «Γοητεύτηκα από τους χαρακτήρες. Και αυτό συνεχίστηκε και στα επόμενα βιβλία. Ένιωσα ότι το ζούσα και εγώ μαζί τους».

Από τη μεριά της η Λουίζ Πένι δήλωσε ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ το γεγονός «ότι η Χίλαρι Κλίντον της απέστειλε συλλυπητήρια επιστολή για τον θάνατο του συζύγου της, ενώ έπαιρνε μέρος στην «πολιτική μάχη του αιώνα» απευθυνόμενη, μάλιστα, στην ίδια τη Χίλαρι, συμπλήρωσε: «Ήταν μια πράξη αλτρουισμού, γενναιοδωρίας και ευγένειας που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Και αυτό με εμπνέει κάθε μέρα να προσπαθώ να είμαι ευγενική με τους άλλους, όπως ήσουν εσύ μαζί μου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPEN Greece: Νέο μη κερδοσκοπικό σωματείο για τη λογοτεχνία και την ελευθερία του λόγου12.09.2018

Οι λογοτεχνικές απόπειρες της οικογένειας Κλίντον

Η Χίλαρι Κλίντον δεν αποτελεί την πρώτη συγγραφέα θρίλερ στην οικογένεια. Ο σύζυγός της και πρώην Πρόεδρος των Ηνωμένων Μπιλ Κλίντον έχει γράψει ήδη δύο με τον μετρ του είδους Τζέιμς Πάτερσον. Το πρώτο αφορούσε έναν Πρόεδρο ο οποίος αναγκάζεται να κινηθεί υπογείως όταν ανακαλύπτει έναν προδότη στο υπουργικό του συμβούλιο και το δεύτερο την απαγωγή της κόρης ενός πρώην Προέδρου.

Πηγή: Guardian

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b