MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ζέτα Δούκα: Καλεί Μητσοτάκη – Σακελλαροπούλου να πάρουν θέση για τη βία στον πολιτισμό

Με επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η ηθοποιός Ζέτα Δούκα ζήτα να πάρουν σαφή θέση απέναντι στα φαινόμενα βίας που ταλανίζουν τον χώρο του αθλητισμού και πολιτισμού.

Ζέτα Δούκα
Monopoli Team

Η ηθοποιός Ζέτα Δούκα, η οποία σχεδόν πριν από δύο εβδομάδες, με αφορμή τις τραγικές αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου, αποκάλυψε και η ίδια την λεκτική και σωματική βία που υπέστη από τον Γιώργο Κιμούλη κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους, δίνοντας θάρρος σε μια σειρά από εργαζόμενους στον χώρο του θεάτρου να μιλήσουν για τις δικές τους παρόμοιες εμπειρίες, απέστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ζητώντας τους να πάρουν σαφή θέση ενάντια σε τέτοιου είδους φαινόμενα.

Στην επιστολή της, η Ζέτα Δούκα αναφέρθηκε στη Σοφία Μπεκατώρου, στα περιστατικά βίας και κατάχρησης εξουσίας που ταλανίζουν για χρόνια το καλλιτεχνικό στερέωμα, στα θύματα και τα όσα κουβαλούν μέσα τους τόσα χρόνια, στην ανάγκη να υπάρξει ένα στέρεο νομοθετικό πλαίσιο για κακοποιητικές πράξεις και γρήγορη αντίδραση από την πλευρά της δικαιοσύνης. Επιπλέον, κάλεσε τον Πρωθυπουργό και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τη στάση τους, να αποτελέσουν παράδειγμα, να συμβάλλουν στην ενίσχυση ενός κράτους δικαίου και να προστατέψουν τα θεμελιώδη δικαιώματα όλων μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑH Έρι Κύργια, νέα Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου12.09.2018

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

«Οι αποκαλύψεις της σπουδαίας Σοφίας Μπεκατώρου, που έφεραν στο φως εγκλήματα που ταλανίζουν επί χρόνια τον αθλητικό χώρο, άνοιξαν τον Ασκό του Αιόλου, αποκαλύπτοντας αντίστοιχες πράξεις που βασανίζουν χρόνια το καλλιτεχνικό στερέωμα. Μετράμε πλέον δύο εβδομάδες και οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές.

Τα θύματα βρίσκουν το θάρρος να μιλήσουν για κακοποιητικές πράξεις που τους έχουν συμβεί πολλά χρόνια πριν, με αποκορύφωμα κάποιες από αυτές που υπέστησαν όταν ήταν παιδιά, αντιμετωπίζοντας όχι μόνο τον χρόνιο φόβο τους αλλά και το έλλειμμα του νομοθετικού πλαισίου, καθώς και της δικαιοσύνης, η οποία οφείλει σήμερα να επιδείξει τα αναγκαία αντανακλαστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑναστασοπούλου, Παπαχαραλάμπους, Δροσάκη: Όσα περιέγραψαν στην καταγγελία κατά του Πέτρου Φιλιππίδη12.09.2018

Με όλο το σεβασμό στα αξιώματα και τα πρόσωπά σας, παρακαλούμε θερμά όπως πάρετε σαφή και καταλυτική θέση απέναντι σε αυτά τα γεγονότα, υποδεικνύοντας ένας κράτος δικαίου όπου οι πολίτες έχουμε δικαίωμα στην αλήθεια, την ισότητα και την προστασία των θεμελιωδών μας δικαιωμάτων».

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b