MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

CODA: Η ταινία που σάρωσε τα φετινά βραβεία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance

Η νέα ταινία της Σιάν Χέντερ για μία νεαρή κοπέλα με κωφούς γονείς σάρωσε τα φετινά βραβεία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance και παράλληλα έσπασε δύο ρεκόρ του φεστιβάλ.

Monopoli Team

Η νέα ταινία της Σιάν Χέντερ, με τίτλο “CODA”, σάρωσε τα φετινά βραβεία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance και παράλληλα έσπασε δύο ρεκόρ.

Το συγκινητικό και παράλληλα κωμικό δράμα για μία νεαρή κοπέλα, που βρίσκεται σε σύγκρουση με τους κωφούς γονείς της όταν προσπαθεί να επιδιώξει μια καριέρα στο τραγούδι, κέρδισε τα κορυφαία βραβεία του φεστιβάλ. Συγκεκριμένα, απέσπασε το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής για Αμερικανικό Δράμα, το Βραβείο Κοινού, Βραβείο Σκηνοθεσίας για την Σιάν Χέντερ, αλλά και ένα ειδικό βραβείο της επιτροπής για το καστ, που περιλαμβάνει την Εμίλια Τζόουνς, την Μαρλί Μάτλιν, τον Τρόι Κότσιρ, τον Ντάνιελ Ντουράντ, τον Ευγένιο Ντερμπέθ και την Φέρντια Γουόλς-Πίλο.

Πρόκειται για την πρώτη ταινία στην ιστορία του Σάνταντς που κερδίζει και τα τρία κορυφαία βραβεία στην κατηγορία αμερικανικού δράματος.

Την προηγούμενη εβδομάδα, το “CODA”, που αποτελεί το ακρωνύμιο για “Παιδί Κωφών Ενηλίκων” (“Child Of Deaf Adults”), έσπασε άλλο ένα ρεκόρ, όταν πωλήθηκε από την Apple Studios για 25 εκατομμύρια δολάρια -το μεγαλύτερο ποσό που έχει λάβει ποτέ ταινία που έκανε πρεμιέρα στο Σάντανς.

Για την μεγάλη της επιτυχία η σκηνοθέτις, Σιάν Χέντερ, δήλωσε ότι ελπίζει “έτσι να ανοίξουν οι πόρτες” για τέτοιου είδους ιστορίες, αλλά και για κωφούς πρωταγωνιστές και πρωταγωνιστές με αναπηρίες, αφού “το κοινό προφανώς ανταποκρίθηκε θετικά”.

Η ταινία αποτελεί την αγγλόφωνη μεταφορά της γαλλικής ταινίας “Οικογένεια Μπελιέ” που κυκλοφόρησε το 2014.

To “CODA” αφηγείται την ιστορία μίας οικογένειας κωφών, που είναι ψαράδες. Η Ρούμπι, που είναι 17 χρονών και το μόνο μέλος της οικογένειας της με ακοή, βοηθά τους κωφούς γονείς της και τον αδερφό της με την επιχείρηση τους. Στο σχολείο συμμετέχει στην χορωδία και ανακαλύπτει το πάθος της για το τραγούδι. Η δασκάλα μουσικής την προτρέπει να σκεφτεί το μουσικό σχολείο και έτσι βρίσκεται ανάμεσα στην οικογένειά της και το πάθος της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι 10 ταινίες που ξεχωρίζουμε στο φετινό online Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Sundance12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b