MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
28
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

CODA: Η ταινία που σάρωσε τα φετινά βραβεία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η νέα ταινία της Σιάν Χέντερ για μία νεαρή κοπέλα με κωφούς γονείς σάρωσε τα φετινά βραβεία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance και παράλληλα έσπασε δύο ρεκόρ του φεστιβάλ.

author-image
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η νέα ταινία της Σιάν Χέντερ, με τίτλο “CODA”, σάρωσε τα φετινά βραβεία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance και παράλληλα έσπασε δύο ρεκόρ.

Το συγκινητικό και παράλληλα κωμικό δράμα για μία νεαρή κοπέλα, που βρίσκεται σε σύγκρουση με τους κωφούς γονείς της όταν προσπαθεί να επιδιώξει μια καριέρα στο τραγούδι, κέρδισε τα κορυφαία βραβεία του φεστιβάλ. Συγκεκριμένα, απέσπασε το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής για Αμερικανικό Δράμα, το Βραβείο Κοινού, Βραβείο Σκηνοθεσίας για την Σιάν Χέντερ, αλλά και ένα ειδικό βραβείο της επιτροπής για το καστ, που περιλαμβάνει την Εμίλια Τζόουνς, την Μαρλί Μάτλιν, τον Τρόι Κότσιρ, τον Ντάνιελ Ντουράντ, τον Ευγένιο Ντερμπέθ και την Φέρντια Γουόλς-Πίλο.

Πρόκειται για την πρώτη ταινία στην ιστορία του Σάνταντς που κερδίζει και τα τρία κορυφαία βραβεία στην κατηγορία αμερικανικού δράματος.

Την προηγούμενη εβδομάδα, το “CODA”, που αποτελεί το ακρωνύμιο για “Παιδί Κωφών Ενηλίκων” (“Child Of Deaf Adults”), έσπασε άλλο ένα ρεκόρ, όταν πωλήθηκε από την Apple Studios για 25 εκατομμύρια δολάρια -το μεγαλύτερο ποσό που έχει λάβει ποτέ ταινία που έκανε πρεμιέρα στο Σάντανς.

Για την μεγάλη της επιτυχία η σκηνοθέτις, Σιάν Χέντερ, δήλωσε ότι ελπίζει “έτσι να ανοίξουν οι πόρτες” για τέτοιου είδους ιστορίες, αλλά και για κωφούς πρωταγωνιστές και πρωταγωνιστές με αναπηρίες, αφού “το κοινό προφανώς ανταποκρίθηκε θετικά”.

Η ταινία αποτελεί την αγγλόφωνη μεταφορά της γαλλικής ταινίας “Οικογένεια Μπελιέ” που κυκλοφόρησε το 2014.

To “CODA” αφηγείται την ιστορία μίας οικογένειας κωφών, που είναι ψαράδες. Η Ρούμπι, που είναι 17 χρονών και το μόνο μέλος της οικογένειας της με ακοή, βοηθά τους κωφούς γονείς της και τον αδερφό της με την επιχείρηση τους. Στο σχολείο συμμετέχει στην χορωδία και ανακαλύπτει το πάθος της για το τραγούδι. Η δασκάλα μουσικής την προτρέπει να σκεφτεί το μουσικό σχολείο και έτσι βρίσκεται ανάμεσα στην οικογένειά της και το πάθος της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι 10 ταινίες που ξεχωρίζουμε στο φετινό online Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Sundance12.09.2018

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Ξανασταυρώνεται: Η τολμηρή κινηματογραφική αλληγορία του Θοδωρή Παπαδουλάκη απέκτησε trailer και αφίσα
Cine News
Το Magenta History τιμά την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με ολοήμερο αφιέρωμα
Cine News
Afterimages: Ελληνοπολωνικές προβολές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ανασύρουν ιστορίες από τα αρχεία
Cine News
Children of the Sun: Μια ουτοπία ελευθερίας στη σκιά των πυρκαγιών της Εύβοιας
Cine News
ΕΜΣΤ: Το χειμερινό CineFIX βλέπει ντοκιμαντέρ
Cine News
Το “Dexter: Resurrection” επιστρέφει με νέα σεζόν – Ο αγαπημένος μας serial killer σε νέες περιπέτειες
Cine News
Yaga: Η πιο hot σειρά μυστηρίου φτάνει πάνω στην ώρα για το Halloween
Cine News
Το Λάθος: Παγκόσμια πρεμιέρα στο Ταλίν για την ταινία του Θεόφιλου Παπαστυλιανού
Cine News
67ο ΦΚΘ: Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ambassador της Αγοράς
Cine News
Σύγκρουση: Στον αέρα το καθηλωτικό trailer του νέου δικαστικού θρίλερ του MEGA
Cine News
«Nobody Wants This» αλλά όλοι το θέλουμε: Η 3η σεζόν της σειράς που όλοι περιμέναμε έρχεται στο Netflix
Cine News
Crystal Lake: Το Halloween φέτος ξεκινά με binge-watching α λα “Παρασκευή και 13”