MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
07
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Άζια Αρτζέντο: Ακόμα μία γυναίκα κατηγορεί τον σκηνοθέτη του “Fast and Furious” Ρομπ Κοέν για σεξουαλική κακοποίηση

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η Ιταλίδα ηθοποιός και σκηνοθέτις Άζια Αρτζέντο κατηγόρησε τον σκηνοθέτη Ρομπ Κοέν για σεξουαλική κακοποίηση, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων για ταινία του το 2002.

author-image
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η Άζια Αρτζέντο κατηγόρησε τον Ρομπ Κοέν, που είναι γνωστός ως σκηνοθέτης του “Fast and Furious”, για σεξουαλική κακοποίηση -και αυτή δεν είναι η πρώτη κατηγορία κατά του σκηνοθέτη.

Η Ιταλίδα ηθοποιός και σκηνοθέτις, που αποτέλεσε μία από τους πρωτοστάτες του κινήματος #MeToo ως μία από τις πρώτες γυναίκες που μίλησαν για τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, επιβεβαίωσε την Κυριακή 24 Ιανουαρίου στο περιοδικό Variety το ρεπορτάζ που έκανε το Σάββατο η ιταλική εφημερίδα Il Corriere della Sera.

“Είναι η πρώτη φορά που μιλάω για τον Κόεν” είπε η Αρτζέντο στην  εφημερίδα. “Με κακοποίησε, με έκανε να πιώ GHB, από το οποίο είχε ολόκληρο μπουκάλι” ανέφερε για το αναισθητικό, γνωστό και ως “το ναρκωτικό του βιασμού”.

“Τότε δεν ήξερα τι ήταν. Ξύπνησα το πρωί γυμνή στο κρεβάτι του” δήλωσε η Αρτζέντο, η οποία ισχυρίζεται ότι ο βιασμός έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων για την ταινία “xXx” το 2002. Την ταινία σκηνοθέτησε ο Κόεν, ενώ συμπρωταγωνιστούσαν οι Βιν Ντίζελ και Σάμιουελ Λ. Τζάκσον.

Η Άζια Αρτζέντο με τον Βιν Ντίζελ στην αφίσα της ταινίας "XXX"

Η Άζια Αρτζέντο με τον Βιν Ντίζελ στην αφίσα της ταινίας “XXX”

“Επιβεβαιώνω όλα όσα ανέφερε το ρεπορτάζ της Corriere” δήλωσε η Αρτζέντο στο Variety. “Μιλάω για αυτό στην αυτοβιογραφία μου” πρόσθεσε, μιλώντας για το ανερχόμενο βιβλίο για τη ζωή της, με τίτλο “Anatomy of a Wild Heart”, που θα κυκλοφορήσει στις 26 Ιανουαρίου στην Ιταλία.

Σε συνέντευξή της στην ιταλική εκπομπή “Verissimo” για το βιβλίο της, η Αρτζέντο ανέφερε ότι δεν μίλησε νωρίτερα για τον βιασμό της για πολλούς λόγους. “Δεν ήμουν σίγουρη τι μου είχε συμβεί. Το συνειδητοποίησα αργότερα, όταν μίλησα με ένα φιλικό μου πρόσωπο, που μου άνοιξε τα μάτια για το GHB” ανέφερε.

Οι γυναίκες που κατηγόρησαν τον Κόεν για σεξουαλική κακοποίηση

Παράλληλα, όταν το κατάλαβε, η Αρτζέντο είπε ότι δεν “ήθελε να δημιουργήσει μία ακόμα θύελλα αντιδράσεων”. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι “όταν ακόμα δύο γυναίκες κατηγόρησαν τον Κόεν, μεταξύ αυτών και η κόρη του” αποφάσισε να μιλήσει.

Το 2019, μία γυναίκα, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, μίλησε στην Huffington Post και ανέφερε ότι ο Κοέν την κακοποίησε σεξουαλικά, ενώ ήταν αναίσθητη . Σύμφωνα με την γυναίκα, το 2015 ο Κόεν την προσκάλεσε σε ένα επαγγελματικό ραντεβού στο Μανχάταν για να μιλήσουν για μία νέα τηλεοπτική σειρά.

Νωρίτερα το 2019, ο Κόεν είχε αντιμετωπίσει ακόμα μια σοβαρή κατηγορία από την transgender κόρη του, Valkyrie Weather. Η κόρη του δήλωσε ότι την παρενοχλούσε σεξουαλικά όταν ήταν παιδί, αλλά και ότι την είχε πάει σε οίκο ανοχής στο εξωτερικό, “για να την κάνει ετεροφυλόφιλη”. Ο Κόεν αρνήθηκε κατηγορηματικά τις δηλώσεις της, ενώ η μητέρα της και πρώην γυναίκα του επιβεβαίωσε τις κατηγορίες της κόρης της.

Όσο για τις κατηγορίες της Αρτζέντο, οι εκπρόσωποι του Κόεν δήλωσαν: “Ο κύριος Κόεν αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες της Άζια Αρτζέντο ως απολύτως εσφαλμένες”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Μέδουσα με το Κεφάλι του Περσέα γινεται σύμβολο του #MeToo και προκαλει αντιδρασεις12.09.2018

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Αυτό το ΠΣΚ στην Αθήνα: 14 προτάσεις για θέατρο, μουσική και σινεμά
Cine News
Ο Δήμος Αβδελιώδης επιστρέφει στο σινεμά – “Ο Μεγαλέξανδρος και ο Καταραμένος Δράκος” στο 67ο ΦΚΘ
Cine News
Η Telekom Μεγάλος Χορηγός του 67ου ΦΚΘ – Ειδική, δωρεάν προβολή της πολυαναμενόμενης σειράς “Σχέδιο Οδυσσέας”
Cine News
Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 2026 powered by ΔΕΗ
Cine News
Tenzing: Είδαμε την ταινία για την αληθινή ιστορία πίσω από την κατάκτηση του Έβερεστ
Cine News
Elena’s Shift: Η βραβευμένη ταινία του Στέφανου Τσιβόπουλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Cine News
MagentaTV: Νοέμβριος με την τελευταία σεζόν του «Yellowjackets» και το «The Accountant 2» με τον Μπεν Άφλεκ
Cine News
Σύγκρουση: Η νέα σειρά του MEGA που θα βλέπουμε φανατικά τον χειμώνα
Cine News
«Οι ταξιτζήδες είναι η λυρική φωνή της πόλης»: Η Ειρήνη Βουρλούμη μιλά για το ντοκιμαντέρ “Αλλού ο Δρόμος”
Cine News
The Gilded Age: Η υψηλή κοινωνία της Νέας Υόρκης επιστρέφει με νέα σεζόν και περισσότερες ίντριγκες
Cine News
«Made in Greece»: Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ της MagentaTV για τη βιομηχανική ιστορία της Ελλάδας
Cine News
ArteKino Festival: Τρεις ημέρες ευρωπαϊκού σινεμά, νέων φωνών και συναντήσεων στη Στέγη