MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΈΑ

Η βασίλισσα Ελισάβετ αφαίρεσε τον τιμητικό βασιλικό τίτλο του Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν

Η βασίλισσα της Αγγλίας αφαίρεσε τον τίτλο του παραγωγού Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν, που πρόσφατα καταδικάστηκε σε 23 χρόνια κάθειρξης για βιασμό και σεξουαλική παρενόχληση, μετά από πολυάριθμες κατηγορίες.

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β' αφαίρεσε απο τον παραγωγό Harvey Weinstein την τιμητική CBE που του είχε απονεμηθεί το 2004.
Η βασίλισσα Ελισάβετ Β' αφαίρεσε απο τον παραγωγό Harvey Weinstein την τιμητική CBE που του είχε απονεμηθεί το 2004.
Monopoli Team

Μετά από πολλές εκκλήσεις του κόσμου προς την βασιλική οικογένεια, η βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ Β’, αφαίρεσε από τον παραγωγό Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν τον τιμητικό τίτλο “CBE” που του είχε απονεμηθεί το 2004.

Σύμφωνα με την επίσημη δημόσια εφημερίδα του Ηνωμένου Βασιλείου η Βασίλισσα έχει δηλώσει ότι ο διορισμός του Χάρβεϊ Γουαινστάιν ως Επίτιμου Διοικητή της Πολιτικής Διεύθυνσης του Άριστου Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, που είχε πραγματοποιηθεί στις 29 Ιανουαρίου 2004, ακυρώνεται και το όνομά του θα διαγραφεί από το Μητρώο του εν λόγω Τάγματος.

Ο Χάρβεϊ Γουάινσταιν χαιρετά την Βασίλισα Ελισάβετ στην τελετή που πραγματοποιήθηκε το 2004

Ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν χαιρετά την Βασίλισσα Ελισάβετ στην τελετή που πραγματοποιήθηκε το 2004

Οι κανονισμοί του βραβείου

Το βραβείο απονέμεται από τον Βρετανό μονάρχη σε όσους έχουν κάνει “διακεκριμένη, καινοτόμο συμβολή σε οποιαδήποτε τομέα”.

Οι οδηγίες της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για τους αποδέκτες τιμής αναφέρει ότι «αναμένεται να είναι, και να παραμείνουν, καλοί πολίτες και πρότυπα.»

Ωστόσο οι κανονισμοί ορίζουν ότι οι τιμές μπορούν επίσης να αποσυρθούν για διάφορους λόγους και η απόφαση λαμβάνεται από μια Επιτροπή Απαλλοτρίωσης.

Η απόσυρση της τιμής περιλαμβάνει τις περιπτώσεις ο αποδέκτης να κριθεί ένοχος για ποινικό αδίκημα, συμπεριφορά που οδηγεί σε μομφή από ρυθμιστικό ή επαγγελματικό σώμα ή οποιαδήποτε άλλη συμπεριφορά που θεωρείται ότι φέρνει το σύστημα τιμής σε αναίρεση.

Η περίπτωση του Χάρβει Γουαϊνστάιν
Ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν δεν μπορεί να είναι πλέον Επίτιμος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας καθώς τιμωρείται με ποινή 23 ετών για βιασμό και σεξουαλική επίθεση

Ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν δεν μπορεί να είναι πλέον Επίτιμος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας καθώς τιμωρείται με ποινή 23 ετών για βιασμό και σεξουαλική επίθεση

Ο Γουαϊνστάιν και ο αδελφός του Μπομπ ήταν συμπαραγωγοί μέσω του Miramax, στην βρετανική και αμερικάνικη συμπαραγωγή “Shakespeare in Love” (1998) που κέρδισε 7 Όσκαρ στα βραβεία εκείνης της χρονιάς.

Αυτό το γεγονός ήταν που έδωσε στον Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν το 2004 την τιμητίκη διάκριση που διατηρούσε μέχρι και σήμερα.

Ωστόσο εφόσον δεν επιτρέπεται ένας κάτοχος βασιλικής τιμής να έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης έως 3 μήνες, ο Χάρβεϊ Γουάινσταιν δεν μπορεί να είναι πλέον “Επίτιμος Διοικητής της Πολιτικής Διεύθυνσης του Άριστου Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας”, καθώς καταδικάστηκε σε κάθειρξη 23 ετών για βιασμό και σεξουαλική επίθεση σε φυλακή στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔύο άντρες μηνύουν τον Κέβιν Σπέισι για σεξουαλική κακοποίηση12.09.2018

Ο παραγωγός και σκηνοθέτης έχει βρεθεί στο επίκεντρο του κινήματος κατά της σεξουαλικής εκμετάλλευσης στο Χόλιγουντ, ενώ οι επανειλημμένες επιθέσεις του εναντίον σε γυναίκες, που γνωστοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια, αποτέλεσαν την αρχή του κινήματος Me Too. Για σεξουαλική παρενόχληση έχει κατηγορηθεί από τις ηθοποιούς Ρόουζ ΜακΓκόουαν, Κέιτ Μπλάνσετ, Κέιτ Μπέκινσειλ, Χέλενα Μπόναμ Κάρτερ, Κάρα Ντελεβιν, Εύα Γκριν, Γκουίνεθ Πάλτροου και πολλές άλλες, ενώ τουλάχιστον 19 γυναίκες τον κατηγόρησαν για βιασμό επώνυμα ή ανώνυμα.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b