MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΕΧΝΗ

10 φορές που η τέχνη του δρόμου έδωσε ζωντάνια στην πόλη του Παρισιού

Ο Γάλλος καλλιτέχνης Charles Leval, γνωστός ως Levalet, «δίνει ζωή» στο γκρίζο αστικό τοπίο του Παρισιού, δημιουργώντας σχέδια που εναρμονίζονται και αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον.

Monopoli Team

Η τέχνη του δρόμου συναντάται συχνά σε πολλές πόλεις και κωμοπόλεις. Πολλές φορές όμως το αποτέλεσμα που βλέπουμε στους δρόμους – τυχαία σχέδια που δεν συμβολίζουν κάτι ή επιγραφές που δεν διαβάζονται εύκολα – δεν είναι τόσο εντυπωσιακό.

Ωστόσο, έχει τύχει να δούμε έργα τέχνης σε δρόμους στην πόλη και να εντυπωσιαστούμε από το σχέδιο, τα χρώματα και την ζωντάνια που δίνουν στους μουντούς τοίχους της. Και παρόλο που πολλοί άνθρωποι δεν συμπαθούν ιδιαίτερα την τέχνη του δρόμου, τα έργα του καλλιτέχνη Charles Leval, παρακάτω, μπορεί να τους αλλάξουν τη γνώμη…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑKατεστραμμένα έργα τέχνης από την έκρηξη στη Βηρυτό παρουσιάζονται σε έκθεση12.09.2018

Ο Γάλλος καλλιτέχνης Charles Leval, γνωστός ως Levalet, δημιουργεί αυτό το είδος της τέχνης που σκοπό έχει να δώσει «ζωντάνια» τις πόλεις! Δημιουργεί σχέδια που αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον τους, ενώ συχνά επιλέγει κάποιο χιουμοριστικό θέμα. Η τέχνη του είναι παιχνιδιάρικη, αστεία, αλλά και πολύ όμορφη. «Δεν ξεκίνησα να δουλεύω στους δρόμους επειδή με ενδιέφερε πρωτίστως ο ίδιος ο δρόμος. Αυτό που ήθελα – και αυτό που συνεχίζει να είναι ο στόχος μου – ήταν να δουλέψω με την πραγματικότητα και να δημιουργήσω μια τέχνη με ευαισθησία ως προς το περιεχόμενο. Όχι απλώς για την απόλαυση αυτού που βλέπει το έργο τέχνης, αλλά να δημιουργήσω μια τέχνη που λειτουργεί ως μέσο παρέμβασης, που γίνεται μέρος της εξωτερικής πραγματικότητας, με στόχο να την αλλάξει.», αναφέρει ο ίδιος.

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

#8

#9

#10

Πηγή: Bored Panda

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΙσπανία: Άγνωστός πίνακας που απεικονίζει τον Ιησού αποδεικνύεται “αυθεντικός Ελ Γκρέκο”12.09.2018

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b