MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
TV SERIES

Bridgerton: 10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τη δημοφιλή σειρά του Netflix

Η νεανική σειρά εποχής του Netflix σημείωσε ρεκόρ τηλεθέασης στη πλατφόρμα και έχει ήδη ανανεωθεί για 2η σεζόν. Ας μάθουμε λοιπόν, λίγα περισσότερα πράγματα για τη δημοφιλή σειρά που βλέπουν όλοι μέσα στη καραντίνα.

author-image Ευθυμία Πουλάδη

Η σειρά εποχής του Netflix, «Bridgerton», είναι το τηλεοπτικό κόλλημα της νέας χρονιάς, που φαίνεται ότι βλέπουν όλοι μέσα στην καραντίνα. Η ρομαντική σειρά σημείωσε ρεκόρ τηλεθέασης στη πλατφόρμα, με πάνω από 63 εκατομμύρια προβολές της μέσα σε 28 μέρες από την πρεμιέρα της. Πέτυχε δηλαδή, το πέμπτο μεγαλύτερο άνοιγμα αυθεντικών παραγωγών της πλατφόρμας, ενώ έφτασε στην κορυφή του «Τοπ 10» της πλατφόρμας σε 76 χώρες παγκοσμίως.

Το μυστικό της επιτυχίας της είναι πως συνδυάζει το ρομάντζο εποχής με σύγχρονες πινελιές στη σκηνοθεσία, την μουσική και τα κοστούμια.

Η υπόθεση της σειράς περιστρέφεται γύρω από την μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας «Bridgerton», Δάφνη, καθώς αναζητά τον ιδανικό σύζυγο στην υψηλή κοινωνία του Λονδίνου, καθώς και τον έρωτά της με τον αμετανόητο εργένη, Δούκα του Χέιστινγκς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Crown: Όσα ξέρουμε για το πολλά υποσχόμενο καστ της πέμπτης σεζόν12.09.2018

Ας γνωρίσουμε όμως λίγο καλύτερα τη δημοφιλή νέα σειρά που σαρώνει στο Netflix, μέσα από 10 ενδιαφέροντα facts:

1.Η σειρά αποτελεί μεταφορά του πρώτου από τα έντεκα διάσημα μυθιστορήματα της Αμερικανίδας συγγραφέως Τζούλια Κουίν, με τίτλο «The Duke and I: Bridgerton». Τα έργα της είναι κορυφαία σε πωλήσεις και έχουν καταταχτεί πολλές φορές στη λίστα με τα μπεστ-σέλερ των New York Times.

2. Παραγωγός της σειράς είναι η Σόντα Ράιμς, δημιουργός των τηλεοπτικών επιτυχιών «How to Get Away with Murder», «Scandal» και «Grey’s Anatomy».

3. Αφηγητής της σειράς είναι η σπουδαία ηθοποιός Τζούλι Άντριους, ως Lady Whistledown, που γνωρίσαμε όλοι μέσα από τα εμβληματικά μιούζικαλ «Μαίρη Πόπινς» και «Η Μελωδία της Ευτυχίας».

4. Βρίσκεται στην τέταρτη θέση της λίστας με τις πιο δημοφιλείς original σειρές και ταινίες του Netflix, μετά τις σειρές «The Witcher», «La Casa de Papel» και «Tiger King».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Crown: Όσα ξέρουμε για το πολλά υποσχόμενο καστ της πέμπτης σεζόν12.09.2018

5. Στις σκηνές χορού της μεγάλης αίθουσας εκδηλώσεων του παλατιού, ακούμε μοντέρνα τραγούδια σε κλασική μεταφορά με βιολί και πιάνο. Τέτοια τραγούδια αποτελούν για παράδειγμα, το «Bad Guy» της Μπίλι Άιλις και το «Girls like You» των Μaroon 5.

6. Δυο από τις πρωταγωνίστριες της σειράς, η Phoebe Dynevor (Δάφνη) και η Nicola Coughlan (Πηνελόπη), αν και ερμηνεύουν εφηβικούς ρόλους, είναι στη πραγματικότητα, πάνω από 30 ετών.

7. Οι ερωτικές σκηνές της έχουν προκαλέσει πανικό στα social media. Συγκεκριμένα, η επίμαχη ερωτική σκηνή ανάμεσα στην Δάφνη και τον Δούκα του Χέιστινγκς χαρακτηρίστηκε ως «ανδρικός βιασμός» που δεν θα έπρεπε να προβληθεί.

8. Aν και αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας και έχει αρκετές ιστορικές ανακρίβειες (κοστούμια, μουσική, χαρακτήρες, σενάριο), καθώς απευθύνεται σε μοντέρνο κοινό, η Βασίλισσα Σάρλοτ αποτελεί υπαρκτό ιστορικό πρόσωπο. Μάλιστα, υποστηρίζεται πως ήταν η πρώτη έγχρωμη μονάρχης της Αγγλίας, τον 19ο αιώνα.

9. Ο σκηνοθέτης της σειράς εμπνεύστηκε για τις ερωτικές σκηνές, από μια σκηνή της τηλεοπτικής μεταφοράς του μυθιστορήματος «Περηφάνια και Προκατάληψη» της Τζέιν Όστεν. Η σκανδαλώδης σκηνή, όπου ο κύριος Ντάρσι (Κόλιν Φερθ) αποκαλύπτεται στην Ελίζαμπεθ Μπένετ με βρεγμένη μπλούζα, γυρίστηκε το 1995 και προβλήθηκε στο BBC.

10. Η σειρά θα έχει και 2η σεζόν, που θα βασιστεί στο δεύτερο βιβλίο «The Viscount Who Loved Me» της συγγραφέως και θα ακολουθεί τον αδερφό της Δάφνης, Άντονι, στις δικές του ερωτικές περιπέτειες. Αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε το 202112.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b