MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΉ

Οι μεγαλύτερες επιτυχίες του 2020 ανήκουν στο TikTok

Αυτή είναι μια λίστα με μερικές από τις μεγαλύτερες μουσικές επιτυχίες που μας χάρισε το Tiktok φέτος και μας κράτησαν συντροφιά στην καραντίνα

Monopoli Team

Έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια από τότε που το Tiktok ήρθε στις ζωές μας με viral βίντεο και challenges, αλλάζοντας για πάντα τον τρόπο που βλέπουμε τα social media.

Αν και η εφαρμογή έγινε αμέσως δημοφιλής ιδιαίτερα ανάμεσα στους έφηβους, ήταν φέτος, κατά την περίοδο της καραντίνας, που έσπασε κάθε ρεκόρ επιτυχίας, καθώς ξεπέρασε τους 2 δισεκατομμύρια χρήστες μέσα στο πρώτο μόλις εξάμηνο του 2020.

Μέσα από σύντομα βιντεάκια ποικίλου περιεχομένου, οι χρήστες της εφαρμογής μπόρεσαν να απασχοληθούν δημιουργικά στην καραντίνα, είτε γελώντας με αστεία βίντεο, είτε χορεύοντας και διασκεδάζοντας με γνωστά παλιά και καινούρια τραγούδια είτε συμμετέχοντας σε διασκεδαστικά challenges.

Αυτή όμως δεν ήταν η μόνη χρήση του TikTok, που φέτος απέδειξε άλλη μία δύναμή του, αυτή τη φορά στη μουσική βιομηχανία. Με τους χρήστες της εφαρμογής να αποτελούν κατά ένα μεγάλο ποσοστό και δημιουργούς περιεχομένου, πολλοί ήταν οι TikTokers που είτε έγραψαν οι ίδιοι τραγούδια που έγιναν επιτυχίες λόγω της πλατφόρμας, είτε βοήθησαν να γίνουν hits κάποια ήδη υπάρχοντα τραγούδια.

Καθώς, λοιπόν, αυτή η περιπετειώδης χρονιά τελειώνει, εμείς θυμόμαστε τα τραγούδια που ανέδειξε το Tiktok και τους χάρισε μια θέση στα charts.

1. “Supalonely” – BENEE feat. Gus Dapperton

H χορεύτρια @zoifishh ανέβασε στον λογαριασμό της μία ενδιαφέρουσα χορογραφία για το κομμάτι και έτσι ξαφνικά η Νεοζηλανδή τραγουδίστρια BENEE είδε κορυφαίες TikToker, όπως οι Charli D’Amelio, Addison Rae και Emma Chamberlain να χορεύουν το τραγούδι της.

@charlidamelio@zoifishh♬ Supalonely (feat. Gus Dapperton) – BENEE

Το “Supalonely” είχε κυκλοφορήσει από τον Μάρτιο του 2019, χάρη όμως στο TikTok έγινε το πρώτο διεθνές hit των BENEE και Gus Dapperton. Και είναι λογικό: Ποιο άλλο τραγούδι θα μπορούσε να είναι πιο ταιριαστό για το 2020;

2. “Boss Bitch” – Doja Cat

Η Doja Cat αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα διάσημης τραγουδίστριας που χρωστά την επιτυχία της στα social media και ιδιαίτερα στο TikTok. Αφού έγινε γνωστή με το viral χιουμοριστικό τραγούδι “Mooo!”, η Doja Cat κυκλοφόρησε μια σειρά από τεράστιες επιτυχίες, όπως το “Say So”, που αγαπήθηκαν από τους χρήστες της πλατφόρμας και έγιναν αμέσως hit.

@tri.niteyquarantine day 3. which one are you???? ##ButterGlossPop ##fliptheswitch ##artistsoftiktok ##bosschallenge ##catsoftiktok♬ Boss Bitch – Doja Cat

Η τελευταία επιτυχία της Doja Cat, “Boss Bitch”, έγινε hit μέσα από το TikTok και μια σειρά από χορευτικά -και όχι μόνο- βίντεο, ενώ μάλιστα χρησιμοποιήθηκε στην ταινία «Harley Quinn: Birds of Prey».

3. “Bored in the House” – Curtis Roach

Αν δε σας έπεισε το «Supalonely» ως τραγούδι του 2020, το «Bored in the House» του Curtis Roach σίγουρα θα σας φέρει κάποιες γλυκόπικρες αναμνήσεις από την καραντίνα. Στο τραγούδι ο Curtis τραγουδά για το πόσο… βαριέται στο σπίτι (συναίσθημα με το οποίο όλοι ταυτιστήκαμε φέτος).

Έτσι, οι χρήστες του Tiktok χρησιμοποίησαν το τραγούδι για να δείξουν όλα τα περίεργα πράγματα που έκαναν κατά τη διάρκεια της καραντίνας, για να «σκοτώσουν» την ώρα και κάπως έτσι το τραγούδι έγινε επιτυχία.

4. “Love Story” – Taylor Swift

Ανάμεσα στα τραγούδια που ακούστηκαν πολύ αυτή τη χρονιά ήταν και ένα remix του «Love Story» της Taylor Swift. Μπορεί το τραγούδι να κυκλοφόρησε το μακρινό 2009, όταν οι περισσότεροι χρήστες του TikTok ήταν πολύ μικροί, αλλά αυτό δεν τους σταμάτησε από το να αγαπήσουν το συγκεκριμένο remix του κομματιού και να το επαναφέρουν στα charts 11 χρόνια μετά την κυκλοφορία του.

5. LAXED (SIREN BEAT) – Jawsh 685

Ένα τραγούδι, που αρχικά χρησιμοποιήθηκε σε διάφορα viral βίντεο, όπου χρήστες του TikTok παρουσίαζαν παραδοσιακές στολές από τις χώρες καταγωγής τους και τελικά εξελίχθηκε σε χορευτικό trend.

@jazlynebaybeeEmbracing our cultures #fyp #foryou #foryoupage #cookislands #korean #petlife #bestfandom #workdistractions #siblingcheck #OpenForDelivery #couple♬ Laxed – Siren Beat – Jawsh 685

Οι περισσότεροι μάλλον το αναγνωρίζετε ως «Savage Love» από τον Jason Derulo, αφού ο Αμερικανός τραγουδιστής πρόσεξε τη δημοφιλία του τραγουδιού και αποφάσισε να το κάνει remix και να κατακτήσει τα charts.

6. Savage Remix – Megan Thee Stallion ft. Beyonce

Άλλο ένα τραγούδι που αγαπήθηκε πολύ από τους χρήστες του TikTok και τελικά έγινε τεράστιο hit μέσα από ένα remix, είναι το “Savage” της ράπερ Megan Thee Stallion με την Beyonce.

@keke.janajahNEW DANCE ALERT! ? if u use my dance tag me so i can see? @theestallion #writethelyrics #PlayWithLife #foyou #fyp #foryoupage #newdance #savage♬ Savage – Megan Thee Stallion

Το τραγούδι χρησιμοποιήθηκε σε μια από τις πιο διάσημες χορογραφίες στο Tiktok, την οποία επιμελήθηκε η Keke Janajah και έγινε αμέσως viral.

7. Studio Killers- Jenny (I wanna ruin our friendship)

Αν και το τραγούδι αυτό κυκλοφόρησε πριν από πέντε χρόνια, κάποιοι χρήστες του Tiktok ανακάλυψαν τους πολύ ενδιαφέροντες στίχους του φέτος και κάπως έτσι το τραγούδι έγινε ξαφνικά επιτυχία!

@bbrookebbentleydidn’t expect that??? ##fyp ##InkDrawing ##PajamaJam ##boyfriend ##blowup ##GraphicDesign @jack.mowery♬ Jenny (I Wanna Ruin Our Friendship) – Studio Killers

Συγκεκριμένα, TikTokers άρχισαν να χρησιμοποιούν τους στίχους του τραγουδιού για να… ομολογήσουν κρυφά συναισθήματα που τρέφουν για κάποιον φίλο τους, στη συνέχεια ανέβαζαν το βίντεο στην πλατφόρμα και όπως είναι λογικό συγκέντρωσαν εκατομμύρια views. Κάπως έτσι, το τραγούδι έγινε viral και αυτή τη στιγμή μετρά 72 εκατομμύρια προβολές στο YouTube.

8. “Prom Queen” – Beach Bunny

Άλλο ένα τραγούδι που μπορεί να μην κυκλοφόρησε το 2020, έγινε όμως επιτυχία φέτος, λόγω του TikTok. Σε αντίθεση με τα περισσότερα τραγούδια αυτής της λίστας, το “Prom Queen” του indie συγκροτήματος Beach Bunny είναι πιο σοβαρό, αφού μιλάει για θέματα που βασανίζουν πολλούς έφηβους και ενήλικες, όπως είναι η αυτοεικόνα, οι διατροφικές διαταραχές και άλλα.

@lily_kaleai hate it here♬ Prom Queen – Beach Bunny

Βέβαια αυτό δεν σταμάτησε TikTokers, όπως η Addison Rae να ανεβάσουν χορευτικά βίντεο με το τραγούδι και να προκαλέσουν αντιδράσεις. Τουλάχιστον, όμως, αυτή η διαμάχη έγινε αφορμή να μάθουμε ένα πολύ όμορφο τραγούδι.

9. “Roxanne” – Arizona Zervas

Το “Roxanne” του Ελληνοαμερικανού ράπερ Arizona Zervas είναι από εκείνα τα τραγούδια που έγιναν επιτυχία αποκλειστικά και μόνο λόγω του TikTok. Το τραγούδι αρχικά χρησιμοποιήθηκε για ένα viral χορευτικό, στη συνέχεια όμως έγινε τόσο διάσημο που “έντυνε” βίντεο κάθε μορφής, από χιουμοριστικά βιντεάκια μέχρι και tutorial μακιγιάζ.

Τελικά, το “Roxanne” έγινε τόσο διάσημο που κατέκτησε την έκτη θέση στα 100 κορυφαία τραγούδια του περιοδικού Rolling Stone, ενώ αυτή τη στιγμή το βίντεο κλιπ έχει 122 εκατομμύρια views στο YouTube.

10. “Roses (Imanbek Remix)” by SAINt JHN & Imanbek

Κι όμως αυτό το τραγούδι που έφτασε μέχρι και στα ελληνικά ραδιόφωνα έγινε διάσημο μέσα από το TikTok και συγκεκριμένα από μία χαρακτηριστική χορογραφία που δεν άργησε να γίνει trend στην εφαρμογή.

@avivasofiaquarantine isn’t stopping the drip @caleb.finn♬ Roses – Imanbek Remix – SAINt JHN

Το remix του τραγουδιού κυκλοφόρησε πέρσι τον Σεπτέμβριο και αυτή τη στιγμή έχει 200 εκατομμύρια views στο YouTube. Για ακόμη μια φορά, το TikTok έγινε το μέσο για να αναδειχθεί ένα τραγούδι δύο λιγότερο γνωστών καλλιτεχνών, που διαφορετικά μπορεί να μην είχαμε ακούσει ποτέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠώς το TikTok καθόρισε το 2020 και άλλαξε για πάντα τη μουσική βιομηχανία12.09.2018

Περισσότερα από TOP 10
VIMA_WEB3b