MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θέατρο Τέχνης: Πρωτοχρονιά με online παραστάσεις, podcasts και αφιερώματα

Το Θέατρο Τέχνης μας εύχεται «καλή χρονιά» με ένα διαδικτυακό, εορταστικό πρόγραμμα δυο online παραστάσεων, νέων podcasts και βίντεο αφιερωμένων σε μεγάλους Έλληνες ποιητές, έως τις 7 Ιανουαρίου 2021.

Θέατρο Τέχνης
Monopoli Team

Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν υποδέχεται τη νέα χρονιά με δύο διαφορετικές προτάσεις, τις πρώτες που φτιάχτηκαν εξαρχής και αποκλειστικά για το διαδίκτυο.

Μέχρι τις 7/1/2021, 24 ώρες το 24ωρο, συνδεθείτε με το theatro-technis.gr και το «Θέατρο Τέχνης και στο σπίτι» και:

«Πυραμίδες» του Ανδρέα Φλουράκη

Δείτε την web παράσταση «Πυραμίδες» του Ανδρέα Φλουράκη, σε κινηματογραφική σκηνοθεσία-κινηματογράφηση Διαμαντή Καραναστάση με τους: (αλφαβητικά): Ντάνη Γιαννακοπούλου, Διαμαντή Καραναστάση, Λένα Κιτσοπούλου, Ιωάννα Μαυρέα, Μανώλη Μαυροματάκη, Φαίη Ξυλά, Δημήτρη Πασσά, Μιχάλη Σαράντη, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Νίκο Χατζόπουλο.

Όταν ο άνθρωπος κατασκευάζει τις «Πυραμίδες» του, επιδιώκει να φτιάξει συγχρόνως τον τάφο και την αθανασία του, να δεχτεί το φθαρτό και να πιστέψει στο άφθαρτο κομμάτι του. Το έργο μιλάει για τις προσωπικές μας «Πυραμίδες», τι κάναμε στη ζωή μας και τι θέλουμε να μας συνοδεύσει μετά από αυτή στο θάνατο ή στο επόμενο στάδιο.

Οι χαρακτήρες απευθύνονται στο κοινό μουδιασμένοι από την εποχή τους, μια εποχή για γερά νεύρα που τους αποσυντονίζει και συχνά τους οδηγεί σε πράξεις απόλυτες και κωμικά λυτρωτικές. Άλλωστε, το σχήμα της πυραμίδας συμβολίζει μια σκάλα προς τον ουρανό και όλοι θέλουμε στο τέλος κάτι να μείνει από εμάς, που να θυμίζει αυτό που κάποτε ήμασταν.

«Αυτοί που κοιτούν» του Βασίλη Μαυρογεωργίου

Ακούστε την audio παράσταση «Αυτοί που κοιτούν» σε κείμενο-σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου και ραδιοσκηνοθεσία-ηχητική επεξεργασία: Πάρη Μαντόπουλου, με τους (με τη σειρά που ακούγονται) Θανάση Δόβρη, Μιχάλη Πανάδη, Σωτήρη Τσακομίδη, Νίκο Στεργιώτη, Πάρη Μαντόπουλο.

Από ποιους άραγε κινδυνεύει περισσότερο ο κόσμος μας σήμερα; Από τους φανατισμένους που με συνέπεια υπερασπίζονται το συμφέρον τους ή από τους σιωπηλούς, εκείνους που δεν παίρνουν θέση ή για την ακρίβεια παίρνουν τη θέση που τους συμφέρει ανά περίσταση;

«Αυτοί που κοιτούν. Αυτοί που μας προσέχουν. Έχουν τα μάτια ορθάνοιχτα προς κάθε κατεύθυνση και δεν αφήνουν κανέναν να εισβάλει. Κανέναν να εισχωρήσει. Ένας πύργος στημένος στην μέση του πουθενά και δύο άντρες, «οι παρατηρητές» κάνουν το καθήκον τους φροντίζοντας για το καλό της πατρίδας. Για το καλό του έθνους αναχαιτίζουν τον εισβολέα. Ένοπλο ή άοπλο. Σημαδεύουν και σκοτώνουν, ποτέ δεν τραυματίζουν. Υπολογίζουν τις μερίδες του φαγητού, τις μερίδες του νερού, κοιμούνται σε βάρδιες, λένε ιστορίες, τσακώνονται, σκοτώνονται, συνυπάρχουν. Μέχρι την νύχτα που ένας τρίτος εισβάλει. Ένας εχθρός…»

Ο εχθρός θα τους οδηγήσει σε ουσιαστική σύγκρουση και θα φέρει στην επιφάνεια αυτό που στα αλήθεια είναι ο καθένας…

Νέα podcasts και video

Ακόμα, ακούστε τα νέα podcasts του Θεάτρου Τέχνης και ανακαλύψτε τη σειρά μικρών, χειροποίητων videos «Χρόνια πολλά με Έλληνες ποιητές»: κάθε μέρα της εορταστικής περιόδου, ένας καλλιτέχνης-συνεργάτης του Θεάτρου Τέχνης διαβάζει το «εορταστικό» ποίημα ενός μεγάλου Έλληνα ποιητή των τελευταίων 200 χρόνων.

Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν μας εύχεται από καρδιάς καλή χρονιά και καλή αντάμωση στις σκηνές.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b