MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
13
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΈΑ

Dune: Νέες αντιδράσεις για την πρεμιέρα της ταινίας του Ντενί Βιλνέβ

Οι παραγωγοί του “Dune” απειλούν την Warner Bros με μήνυση αν η ταινία κάνει πρεμιέρα την ίδια μέρα σε streaming πλατφόρμες και κινηματογράφους.

Dune
Dune
Monopoli Team

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, ο Ντενί Βιλνέβ, σκηνοθέτης της πολυαναμενόμενης ταινίας “Dune”, άσκησε κριτική στην Warner Bros για την συμφωνία που υπέγραψε με την streaming πλατφόρμα HBO Max, που μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στην πλατφόρμα την ίδια ημέρα με τους κινηματογράφους.

Σύμφωνα με το περιοδικό Deadline, όμως, ο Ντενί Βιλνέβ δεν είναι ο μόνος που αντέδρασε, αφού οι παραγωγοί της ταινίας δήλωσαν πρόσφατα “εντελώς αιφνιδιασμένοι” από την απόφαση της Warner Bros.

Συγκεκριμένα, η εταιρία παραγωγής Legendary χρηματοδότησε το 75% της ταινίας και τώρα απειλεί με μηνύσεις, αν το “Dune” δεν κάνει ξεχωριστή πρεμιέρα στους κινηματογράφους.

Όσο για τον Βιλνέβ, ο σκηνοθέτης έχει πάρει επίσης θέση για την απόφαση της Warner Bros να κυκλοφορήσει όλες τις ταινίες της (συμπεριλαμβανομένου και του Dune) στους κινηματογράφους και online. “Αυτή η κίνηση αφορά την επιβίωση ενός γίγαντα των τηλεπικοινωνιών” έγραψε. “Η ξαφνική αλλαγή της Warner Bros από έναν οίκο με κληρονομιά για τους κινηματογραφιστές προς μία νέα εποχή απόλυτης αδιαφορίας τραβά μια διακριτή γραμμή για εμένα”.

Φυσικά, ο σκηνοθέτης παραδέχτηκε ότι οι πλατφόρμες streaming αποτελούν “μία θετική και δυναμική προσθήκη στο οικοσύστημα της τηλεόρασης και του κινηματογράφου”. Πρόσθεσε, όμως, ότι “δεν μπορούν να διατηρήσουν την βιομηχανία του κινηματογράφου όπως την ξέραμε πριν τον κορονοϊό”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤιμοτέ Σαλαμέ: Γιατί το 2021 θα είναι η χρονιά του12.09.2018

Προς το παρόν, έχει ανακοινωθεί πως το “Dune” θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2021, μετά από αναβολές λόγω του κορονοϊου, και απ’ ότι φαίνεται η sci-fi ταινία με πρωταγωνιστές τον Τιμοτέ Σαλαμέ και την Ζεντάγια θα κυκλοφορήσει τόσο στους κινηματογράφους όσο και online.

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Για το 2026, ας βλέπουμε περισσότερο σινεμά στα σινεμά
Cine News
Why Look at Animals? Δυο προβολές και μια συζήτηση δίνουν την απάντηση στο ΕΜΣΤ
Cine News
Χρυσές Σφαίρες 2026: “Η μια μάχη μετά την άλλη” σάρωσε – Ο Timothée Chalamet έγραψε ιστορία
Cine News
Οσκαρικός αέρας και δυνατές επιστροφές – Όσα θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Cine News
Η Μεγάλη Χίμαιρα: Μετά από 1 εκ. θεάσεις έρχεται το 3ο επεισόδιο – Όσα θα δούμε
Cine News
Χρήστος Πολίτης: Έφυγε από την ζωή ο σπουδαίος ηθοποιός
Cine News
Η Diane Morgan ήρθε στη Στέγη χωρίς τη Philomena Cunk (αλλά όχι ακριβώς)
Cine News
«Και ΕΛ και ΑΛ»: Τo βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Ιλίρ Τσούκο στη Μικρή Σκηνή της Στέγης
Cine News
«Οι Αθώοι»: Η μουσική της μεγάλης παραγωγής του MEGA
Cine News
COSMOTE TV: Το 2026 ξεκινά με το «Star Trek: Starfleet Academy» και νέα σεζόν «The Rookie»
Cine News
Από τα Ανεμοδαρμένα Ύψη μέχρι την Οδύσσεια: Οι 10 ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε το 2026
Cine News
Béla Tarr: Έφυγε από τη ζωή ένας από τους σπουδαιότερους Ευρωπαίους σκηνοθέτες