MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Thrive: Ένα γιγάντιο γλυπτό κρύβει ένα καταπράσινο τούνελ και ένα σημαντικό μήνυμα για το 2020

Ένα πολύ ιδιαίτερο γιγάντιο γλυπτό έκανε την εμφάνιση του στους δρόμους της Φλόριντα των ΗΠΑ στις αρχές του μήνα και έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις για το μήνυμα του

Monopoli Team

Ένα πολύ ιδιαίτερο γιγάντιο γλυπτό έκανε την εμφάνιση του στους δρόμους της Φλόριντα των ΗΠΑ στις αρχές του μήνα και έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις. Το γλυπτό, με τίτλο “Thrive”, είναι έργο του γλύπτη Ντάνιελ Πόπερ, ο οποίος δημιουργεί διαδραστικές δημόσιες εγκαταστάσεις τέχνης μεγάλου μεγέθους.

Γνωστός για τις εγκαταστάσεις του, που συνδυάζουν τη γλυπτική με τη σκηνογραφία σε μουσικά φεστιβάλ, τα έργα του Πόπερ έχουν γίνει διάσημα για τον τρόπο που προσκαλούν τον θεατή να “αγκαλιάσουν” την φύση γύρω τους. Το νεότερο γλυπτό του, “Thrive” αποτελεί ένα τέτοιο έργο.

Thrive, Daniel Popper

Thrive, Daniel Popper

Το “Thrive” αποτελεί μόνιμη δημόσια εγκατάσταση σε ένα σύμπλεγμα κατοικιών στο Fort Lauderdale, στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Κατασκευασμένο από τσιμέντο ενισχυμένο από ίνες γυαλιού, η φιγούρα του έργου ζυγίζει περίπου 14 τόνους, ενώ έχει ύψος περίπου 9 μέτρα. Το εντυπωσιακό γλυπτό περιλαμβάνει επίσης ένα καταπράσινο τούνελ από φτέρες, από το οποίο οι πεζοί μπορούν να περάσουν.

Όπως και τα υπόλοιπα έργα του καλλιτέχνη με καταγωγή από το Κέιπ Τάουν, έτσι και αυτό ενθαρρύνει το κοινό να αναλογιστεί περίπλοκα θέματα. Η τεράστια φιγούρα της εγκατάστασης που “ανοίγει” το στήθος της θυμίζει μία γιγάντια νεράιδα που έρχεται στη ζωή. Αυτή η “παραμυθένια” διάσταση, όμως, δεν είναι και η μοναδική του έργου.

Thrive, Daniel Popper

Thrive, Daniel Popper

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης δήλωσε για το μήνυμα του έργου: “Ελπίζω ότι ο κόσμος θα συνεχίσει να αλληλεπιδρά με τα έργα μου και να τα απολαμβάνει, αλλά και ότι το μήνυμα και το συναίσθημα αυτό θα τους μείνει για πολλά χρόνια. Με πολλούς τρόπους, το Thrive είναι ένα σύμβολο ελπίδας και μεταμόρφωσης. Και τα δύο ήταν πολύ σημαντικά για πολλούς ανθρώπους κατά τη διάρκεια του 2020″.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Μέδουσα με το Κεφάλι του Περσέα γινεται σύμβολο του #MeToo και προκαλει αντιδρασεις12.09.2018

Ο Πόπερ δήλωσε επίσης ότι θα συνεχίσει να δημιουργεί μόνιμες δημόσιες εγκαταστάσεις τέχνης, αλλά και ότι περισσότερα έργα σαν το “Thrive” είναι καθ’ οδόν. Δείτε περισσότερα έργα του στην ιστοσελίδα του.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b