MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

The Queen’s Gambit: Η σκηνογραφία στη σειρά “φαινόμενο” του Netflix είναι μια ωδή στο ρετρό

Η πρωτότυπη σειρά του Netflix έχει προκαλέσει μεγάλο χαμό από τις πρώτες κιόλας μέρες της κυκλοφορίας της και η εκπληκτική ερμηνεία της πρωταγωνίστριας Άνια Τέιλορ-Τζόι είναι ένας μόνο από τους λόγους για τους οποίους πρέπει να την ξεκινήσετε άμεσα.

Monopoli Team

Όλοι όσοι αγαπάτε τη ρετρό αισθητική, τότε το «The Queen’s Gambit» είναι η must watch σειρά για εσάς! Η σειρά μίας σεζόν, μέσα σε μόλις επτά επεισόδια, ακολουθεί τη ζωή μίας ορφανής κοπέλας, της Μπεθ – μιας νεαρής ιδιοφυΐας – και της πορείας της στον κόσμο του σκακιού, αλλά κατά τη γνώμη μας οι εσωτερικοί χώροι και η διακόσμησή τους, που είναι ο ορισμός του vintage και της ρετρό αισθητικής, είναι αυτοί που πραγματικά κλέβουν την παράσταση!

Ξεκινώντας από το επιβλητικό σπίτι της Μπεθ, μέχρι και τους υπόλοιπους εσωτερικούς χώρους που εμφανίζονται στη σειρά, η όλη αισθητική της διακόσμησης είναι μια ωδή στη δεκαετία του ’60: αφθονία χρώματος, εμπριμέ patterns στις ταπετσαρίες, vintage έπιπλα και βελούδινα στοιχεία μάς ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο!

Η κύρια κατοικία της πρωταγωνίστριας, Μπεθ Χάρμον, υιοθετεί το απόλυτο ρετρό στυλ της δεκαετίας του ’60, εσωτερικά αλλά και εξωτερικά, με την απόχρωση του teal, έναν συνδυασμό μπλε, πράσινου και γκρι – που θα είναι και trend μέσα στην επόμενη χρονιά -, να κυριαρχεί παντού.

Ένας από τους πιο όμορφους εσωτερικούς χώρους της σειράς, με έντονη, μαξιμαλιστική διάθεση, είναι το υπνοδωμάτιο της Μπεθ, με τις αποχρώσεις του ροζ από το πάτωμα μέχρι και τους τοίχους και έντονο το φλοράλ στοιχείο στα έπιπλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Queen’s Gambit: Γιατί όλοι μιλούν γι’ αυτή τη νέα μίνι σειρά του Netflix;12.09.2018

Οι τάσεις εκείνη την εποχή που διαδραματίζονται  τα γεγονότα της σειράς, αγαπούσαν το «φορτωμένο» στυλ, που ήθελε τις εμπριμέ ταπετσαρίες να ταιριάζουν απόλυτα με τα εξίσου εμπριμέ έπιπλα.

Ο σατέν καναπές, σε μια από τις σκηνές που η Μπεθ εξασκείται στο σκάκι, κλέβει την παράσταση και δημιουργεί ένα κομψό σκηνικό, με τους λάτρεις της ρετρό αισθητικής να ψάχνουν ήδη να αντικαταστήσουν τον καναπέ τους!

Τέλος, στη σειρά, έχουμε την ευκαιρία να δούμε ορισμένα πανέμορφα ξενοδοχεία. Η πρωταγωνίστρια μένει σε διάφορα πολυτελή ξενοδοχεία που φέρουν τον αέρα της δεκαετίας του 1960 και του Ψυχρού Πολέμου!

Πηγή: houseandhome.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤhe Queen’s Gambit: Υπάρχουν στ’ αλήθεια αυτά τα τρία ξενοδοχεία;12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b