MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μπορεί μία εφαρμογή να σώσει το clubbing το 2021;

Η εφαρμογή Liberty Pass για smarthphones επιτρέπει στους χρήστες να απολαμβάνουν ασφαλές clubbing για 72 ώρες, ανοίγοντας ενδεχομένως τον δρόμο για την επιστροφή στα… covid-free πάρτι.

Monopoli Team

Η πανδημία του κορονοϊού ανάγκασε τα κλαμπ και τους χώρους ζωντανών συναυλιών σε όλο τον κόσμο σε προσωρινό λουκέτο, ενώ τα φεστιβάλ και άλλες αντίστοιχες συγκεντρώσεις με πολύ κόσμο ακυρώθηκαν ή αναβλήθηκαν επ ‘αόριστον.

Ωστόσο, η νέα εφαρμογή «Liberty Pass» έρχεται για να δώσει ελπίδα για μία ενδεχόμενη επιστροφή στα κλαμπ λίγο νωρίτερα μέσα στον επόμενο χρόνο!

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή;

Η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε συγκεκριμένους χώρους και εκδηλώσεις και λειτουργεί ως εξής: Συλλέγει επίσημες πληροφορίες από ιατρικά κέντρα σχετικά με τα αποτελέσματα του χρήστη που έχει πραγματοποιήσει τεστ ελέγχου για τον κορονοϊό ή αργότερα αν έχει κάνει το εμβόλιο κατά του Covid-19. Στη συνέχεια, ο χρήστης, μέσω της εφαρμογής λαμβάνει έναν κωδικό QR με πράσινο τικ εάν ο έλεγχος εμφανίζει αρνητικά αποτελέσματα, επιτρέποντάς του να έχει ελεύθερη πρόσβαση σε πάρτι, κλαμπ και εκδηλώσεις.

Τα αποτελέσματα θα παραμένουν ενεργά για 72 ώρες, για κάθε άτομο, επιτρέποντάς τους να έχουν πρόσβαση σε κλαμπ και εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου. Μόλις λήξει ο κωδικός QR, θα χρειαστεί να πραγματοποιήσουν ξανά έλεγχο. Εάν αργότερα ο χρήστης εμβολιαστεί, τότε η διάρκεια θα είναι αντίστοιχη του επίσημου χρόνου διασφάλισης της ανοσίας. Παράλληλα, η εφαρμογή θα επιτρέπει στους επαγγελματίες του χώρου να ιχνηλατούν πιθανά κρούσματα κορονοϊού, ενώ θα συμπληρώνεται και από άλλα μέσα προστασίας (αντισηπτικά, μάσκες, κλπ). Επιπλέον, για την αποφυγή απάτης, μαζί με το QR κάθε άτομο που θα μπαίνει στο κλαμπ ή σε χώρο πάρτι, θα πρέπει να έχει μαζί του και την ταυτότητά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣε αυτή την τηλεφωνική γραμμή μπορείτε να καλέσετε για να…ουρλιάξετε12.09.2018

Τα δημοφιλή κλαμπ στην Ibiza, ίσως να είναι και τα πρώτα που θα υιοθετήσουν τη χρήση της εφαρμογής, καθώς επλήγησαν σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που αυτή έχει επιφέρει, ωστόσο δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη κάποια ημερομηνία έναρξης της συνεργασίας αυτής.

Ο Γενικός Γραμματέας της ένωσης των Ισπανικών και Διεθνών Κέντρων Νυχτερινής Διασκέδασης Joaquim Boadas, δήλωσε σε σχετική ανακοίνωσή του, ότι η εφαρμογή Liberty Pass σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας, μπορούν να κάνουν το clubbing ασφαλές για το κοινό, τους εργαζόμενους και τους DJs, έτσι ώστε να επιτρέψουν με ασφάλεια στο νησί και στην κανονικότητα σύντομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιατί είναι πιο θλιβερά και δυσάρεστα τα όνειρά μας κατά τη διάρκεια της πανδημίας;12.09.2018

Ακόμα δεν είναι σίγουρο εάν τελικά η ισπανική κυβέρνηση θα δεχθεί την εφαρμογή ως μέσο διασφάλισης της δημόσιας υγείας σε χώρους διασκέδασης, ενώ την ίδια στιγμή σε άλλες χώρες, όπως στη Βρετανία, δεν υπάρχουν σχέδια για την υιοθέτηση της χρήσης αντίστοιχης τεχνολογίας, όσο ο κλαδος της νυχτερινής διασκέδασης προσπαθεί με δυσκολία να αντεπεξέλθει στις νέες συνθήκες.

Πηγή: Dazed

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Μουσείο του Λονδίνου συλλέγει τα… όνειρα που κάναμε κατά τη διάρκεια της καραντίνας12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b