MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
TV SERIES

10 χαρακτήρες σε σειρές που λατρεύουμε…να μισούμε

Πολλές φορές, οι «κακοί» χαρακτήρες μιας σειράς είναι τόσο καλοί στον ρόλο που υποδύονται που εμείς απολαμβάνουμε να τους “μισούμε”. Εμείς επιλέξαμε 10 από αυτούς και σας τους παρουσιάζουμε.

author-image Ευθυμία Πουλάδη

Δεν χρειάζεται πάντα ένας χαρακτήρας να είναι τέρας ή ο κύριος ανταγωνιστής του ήρωα για να μας εκνευρίσει ή να μας κάνει να θέλουμε να σπάσουμε τη τηλεόραση. Στην πραγματικότητα, ορισμένοι περιθωριοποιημένοι ή επαναλαμβανόμενοι χαρακτήρες μπορούν να μας ενοχλήσουν τόσο πολύ, ώστε πραγματικά να μας αρέσει να τους μισούμε.

Ακολουθεί μια λίστα με τηλεοπτικούς χαρακτήρες που ανήκουν σε αυτή τη κατηγορία και αξίζουν τη σχέση αγάπης-μίσους. Με πόσους από αυτούς συμφωνείτε;

1. Τζόφρι Μπαράθεον (Game of Thrones)

Ένας χαρακτήρας που οι fans δεν αγαπούν μόνο να μισούν, αλλά και να απεχθάνονται. Κακομαθημένος, πλούσιος πρίγκιπας, με σαδιστικές ορέξεις, που κάνει τη ζωή φρικτή για τους γύρω του, ειδικά για την πριγκίπισσα Σάνσα, που αναγκάζεται να τον παντρευτεί. Ίσως ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο οι θεατές δεν μπορούν να αντέξουν τον Τζόφρι είναι επειδή τον ενσαρκώνει υπέροχα ο Ιρλανδός ηθοποιός Τζακ Γκλίσον. Στην ίδια θέση, θα μπορούσαμε να βάλουμε και την Βασίλισσα Σέρσεϊ, μητέρα του Τζόφρι και απαίσιο άνθρωπο, που ερμηνεύει επίσης εξαιρετικά, η Λίνα Χίντεϊ.

2. Σέλντον Κούπερ (The Big Bang Theory)

Στην αρχή ήταν ένας χαριτωμένος nerd και αρκετά αστείος. Αλλά καθώς εξελίσσεται αυτή η δημοφιλής κωμική σειρά, υπάρχουν πολλοί που ένιωθαν ότι ο Σέλντον (τον οποίο ερμηνεύει ο βραβευμένος με Emmy, Τζιμ Πάρσονς) απλώς ενοχλούσε, ειδικά όταν επρόκειτο για την ανάγκη του να ενημερώνει συνεχώς όλους ότι είναι πιο έξυπνος από αυτούς. Φυσικά, η κοινωνική αμηχανία του τείνει να εξισορροπεί την αλαζονεία του, οπότε αυτό αρκεί για να τον αντέχουμε για λίγο.

3. Ρος Γκέλερ (Tα Φιλαράκια)

Χωρίς αμφιβολία, ο nerdy παλαιοντολόγος είναι ο λιγότερο αστείος από τους έξι βασικούς χαρακτήρες της σειράς και μακράν ο πιο ενοχλητικός. Διαμαρτύρεται για όλα και δεν είναι καθόλου σταθερός στις σχέσεις του. Να θυμίσουμε ότι έχει παντρευτεί τρεις φορές και έχει έχει χωρίσει με την Ρέϊτσελ άπειρες φορές, γιατί είναι ανώριμος, ανασφαλής και δεν ξέρει τι θέλει.

4. Αλέξις Κάρινγκτον (Δυναστεία)

Η απόλυτη τηλεοπτική κακιά. Δεν υπάρχει άλλη λέξη για να περιγράψουμε την διαβολικά πονηρή και όμορφη Αλέξις, της θρυλικής Τζόαν Κόλλινς, που δεν ήθελε παρά να καταστρέψει τη ζωή του πρώην συζύγου της Μπλέικ και της νέας συζύγου του Κριστλ, και ταυτόχρονα να ελέγχει τα πάντα γύρω της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι νέες ταινίες του Netflix που μας βάζουν σε χριστουγεννιάτικο mood12.09.2018

5. Έμιλι Γκίλμορ (The Gilmore Girls)

Ενώ η Έμιλι (Κέλι Μπίσοπ) εναντιώνεται αδιάκοπα στη κόρη της Λόρελαϊ καθ’ όλη τη διάρκεια της σειράς, ήταν πραγματικά διασκεδαστικό να την παρακολουθείς- και ακόμη πιο διασκεδαστικό να την μισείς. Ο μόνος συνεπής ανταγωνιστής της σειράς, η Έμιλι νοιάζεται μόνο για το στάτους της και ποτέ δεν μπορεί πραγματικά να συγχωρήσει την κόρη της που την έκανε να φαίνεται κακή μητέρα με την εφηβική εγκυμοσύνη και τη φυγή της. Είναι ένα αναγκαίο κομμάτι που έκανε τη σειρά επιτυχημένη.

6. Χάνα Χόρβαθ (Girls)

Οι θεατές έμοιαζαν να έχουν σχέση αγάπης/μίσους με το «Girls», και η Χάνα (που υποδύεται η δημιουργός της σειράς και πρωταγωνίστρια Λίνα Ντάναμ) είναι ένας σημαντικός λόγος γι’ αυτό. Από τη μία πλευρά, υπήρχε σεβασμός για τον τρόπο που ο χαρακτήρας της δεν είχε καμία ντροπή, με μια άκρως ειλικρινή και φεμινιστική απεικόνιση μιας νέας γυναίκας που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα μόνη της. Από την άλλη, η Χάνα Χόρβαθ γενικά δεν φαίνεται να είναι ένας αγαπητός χαρακτήρας, ανεξάρτητα με το τι συμβαίνει μέσα στο ανώριμο κεφάλι της.

7. Ντουάϊτ Σρουτ (The Office)

Θα μπορούσε να θεωρηθεί ο πιο ιδιαίτερος χαρακτήρας στη sitcom που άφησε εποχή στη τηλεόραση. Ωστόσο, οι συνεχείς κολακείες του προς το αφεντικό του είναι μεν χιουμοριστικές, αλλά καταλήγουν ενοχλητικές και βαρετές μετά από λίγο καιρό. Ο χαρακτήρας του προκαλεί μια αντιπαράθεση, ίσως επειδή είναι ευκολότερο και πιο διασκεδαστικό να τον κοροϊδεύεις, παρά να μισείς εντελώς τον χαρακτήρα του. Μερικές φορές η φιλοδοξία του είναι λανθασμένη, αλλά τείνει σε πρόοδο επειδή είναι απλώς λιγότερο απαθής από οποιονδήποτε άλλον στην εταιρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈτερος Εγώ – Κάθαρσις: Με κορυφαίο καστ ξεκινά η νέα παραγωγή της COSMOTE TV (trailer)12.09.2018

8. Τζόναθαν «Μπλακ Τζακ» Ράνταλ (Outlander)

Ο λοχαγός «Μπλακ Τζακ» ήταν το κακό προσωποποιημένο, αφού τιμωρούσε όποιον Σκωτσέζο βρεθεί στο δρόμο του. Σαδιστής που λατρεύει να πραγματοποιεί βασανιστήρια, ειδικά στον πρωταγωνιστή της σειράς, Τζέιμι Φρέιζερ. Ενώ οι fans των βιβλίων και της σειράς σίγουρα τον μισούν για αυτό, το ταλέντο του ηθοποιού Τομπάϊας Μένζις, μας έκανε πιο εύκολο να δούμε με συμπάθεια τους προσωπικούς δαίμονες του Ράνταλ. Πήρε αυτό που του άξιζε στο τέλος, ωστόσο, όταν πολέμησε απέναντι στον Τζέιμι.

9. Λιβία Σοπράνο (The Sopranos)

Η μητριάρχης της εγκληματικής οικογένειας Σοπράνο, η Λιβία (η υπέροχη Νάνσυ Μάρκετ) ήταν παθητικά επιθετική και παράλληλα αδίστακτη στην οικογένειά της και σε οποιονδήποτε συγγενή της που μπήκε στον δρόμο της. Ίσως έτσι ο Τόνι να έγινε ο άνθρωπος που ήταν. Αν και αδίστακτος από μόνος του, ο Τόνι σίγουρα ήξερε ποιος ήταν ο αληθινός αρχηγός στην οικογενειακή επιχείρηση. 

10. Σκάιλερ Γουάιτ (Breaking Bad)

Σημαντικός ρόλος σε μια από τις καλύτερες σειρές όλων των εποχών. Η Άννα Γκαν βραβεύτηκε με Emmy για την ερμηνεία της ως σύζυγος του καθηγητή χημείας Γουόλτερ, ο οποίος, αφού ανακάλυψε ότι έχει καρκίνο τελικού σταδίου, αποφάσισε να φτιάξει και να πουλήσει ναρκωτικά για να εξασφαλίσει οικονομικά την οικογένειά του. Οι fans την μίσησαν γιατί πήγαινε ενάντια στα σχέδια του άνδρα της μέχρι το τέλος. Όμως, κατά βάθος, απλά ήθελε να προστατεύσει την οικογένειά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Κρίστεν Στιούαρτ απαντά: Οι queer ρόλοι θα έπρεπε να δίνονται μόνο σε ομοφυλόφιλους ηθοποιούς;12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b