MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΈΑ

Η Κρίστεν Στιούαρτ απαντά: Οι queer ρόλοι θα έπρεπε να δίνονται μόνο σε ομοφυλόφιλους ηθοποιούς;

Με αφορμή την νέα της χριστουγεννιάτικη ταινία “Happiest Season”, η ηθοποιός μίλησε για τον queer πρωταγωνιστικό της ρόλο και για ένα φλέγον ζήτημα.

Η Κρίστεν Στιούαρτ πρωταγωνιστεί στην ταινία "Happiest Season"
Η Κρίστεν Στιούαρτ πρωταγωνιστεί στην ταινία "Happiest Season"
Monopoli Team

Η Κρίστεν Στιούαρτ πρωταγωνιστεί στο “Happiest Season”, την πρώτη χριστουγεννιάτικη ταινία της Κλία ΝτιΒαλ με queer πρωταγωνίστριες.

Συγκεκριμένα, η Κρίστεν Στιούαρτ υποδύεται την Άμπι, μια φοιτήτρια της οποίας η κοπέλα, Χάρπερ (Μακένζι Ντέιβις), την κάλεσε στο σπίτι της για τα Χριστούγεννα. Στην αρχή είναι διστακτική, αλλά τελικά αποφασίζει να πάει και να κάνει πρόταση γάμου στην Χάρπερ, αν η συνάντηση με τους γονείς της πάει καλά. Η Χάρπερ, όμως, αποκαλύπτει στην Άμπι ότι δεν έχει κάνει come out στους γονείς της και πρέπει να υποκριθούν.

Πρόκειται για μία συνηθισμένη χριστουγεννιάτικη κομεντί, με τη διαφορά ότι επικεντρώνεται σε ένα ομόφυλο ζευγάρι. Έκανε πρεμιέρα στην πλατφόρμα Hulu στις 25 Νοεμβρίου και απέσπασε σχετικά θετικές κριτικές.

Έτσι, με αφορμή τον ρόλο της, η Κρίστεν Στιούαρτ μίλησε στο περιοδικό Variety τόσο για την πολυαναμενόμενη ταινία όσο και για την queer ταυτότητά της. Φυσικά, προέκυψε και το φλέγον ερώτημα του αν πρέπει οι ρόλοι γκέι ατόμων να δίνονται μόνο σε γκέι ηθοποιούς -και η απάντηση της Στιούαρτ ήταν πολύ ενδιαφέρουσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι νέες ταινίες του Netflix που μας βάζουν σε χριστουγεννιάτικο mood12.09.2018

Θα έπρεπε μόνο γκέι ηθοποιοί να επιλέγονται για queer ρόλους;

Η ηθοποιός αρχικά απάντησε ότι πρόκειται για ένα θέμα που την απασχολεί συχνά, ενώ αναγνώρισε τα προνόμια της, που δεν την εμπόδισαν ποτέ από το να δουλέψει, σε αντίθεση με άλλους queer ηθοποιούς. “Ως κάποια που είχε πρόσβαση σε πολλές δουλειές, έχω κάνει τόσα δημιουργικά πράγματα. Ξέρεις, είμαι μία νεαρή, λευκή κοπέλα που ήταν straight και συνειδητοποίησε την ομοφυλοφιλία της πιο μετά, είμαι λεπτή κτλ. Αναγνωρίζω ότι έτσι μπόρεσα να δουλέψω” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η ηθοποιός συνέχισε: “Δεν θα ήθελα ποτέ να πω μια ιστορία που θα έπρεπε να πει κάποιος άλλος που έχει ζήσει αυτή την εμπειρία. Πρόκειται όμως για μία συζήτηση με πολλές παγίδες, γιατί αυτό σημαίνει ότι εγώ για παράδειγμα δεν θα μπορούσα να παίξω κάποιον straight χαρακτήρα, αν πάρω τοις μετρητοίς αυτόν τον κανόνα. Πρόκειται για γκρι ζώνη. Νομίζω το πιο σημαντικό είναι απλά να νοιάζεσαι. Ξέρεις πότε σου επιτρέπεται να κάνεις κάτι. Για παράδειγμα, αν μια κοινότητα δεν σε θέλει, τότε φύγε. Αν είσαι σύμμαχος και υπάρχει κάτι το οποίο σε οδήγησε σε αυτή την κοινότητα και σου δίνει μια οπτική που αξίζει, δεν είναι λάθος το να μαθαίνεις τον άλλον”.

Η Κρίστεν Στιούαρτ αναφέρθηκε φυσικά και στην συμπρωταγωνίστρια της, Μακένζι Ντέιβις. Η Ντέιβις υποδύεται μία ομοφυλόφιλη γυναίκα στην ταινία, ενώ είναι straight. “Η Μακένζι ήταν το μόνο άτομο στο μυαλό μου που θα μπορούσε να παίξει στην ταινία μαζί μου. Κάποιες φορές, μιλώντας για το καλλιτεχνικό κομμάτι, σε τραβούν κάποιοι άνθρωποι. Θα μπορούσα να μιλήσω παραπάνω γι’ αυτό, αλλά είμαι σίγουρη ότι κάποιος με διαφορετική οπτική θα με κάνει να νιώσω άσχημα και να πάρω πίσω όσα είπα. Αναγνωρίζω τον κόσμο στον οποίο ζούμε. Ποτέ δε θα ήθελα να κλέψω την ευκαιρία κάποιου να κάνει αυτό που θέλει”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Christmas House: Η Hallmark παρουσιάζει την πρώτη χριστουγεννιάτικη ταινία με ομοφυλόφιλο ζευγάρι12.09.2018

Επομένως, ποια είναι η τελική απάντηση της ηθοποιού πάνω σε αυτό το θέμα; “Η απάντηση μου λοιπόν είναι να σκέφτεσαι τι κάνεις! Και μην είσαι βλάκας” κατέληξε η Στιούαρτ.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b