MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Σολωμός +: 20 σύγχρονοι ποιητές και ποιήτριες συνομιλούν με το έργο του εθνικού ποιητή

H Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι ποιητικές συναντήσεις «Με τα λόγια (γίνεται)» συνεχίζουν τον εορτασμό των 10 χρόνων τους και παρουσιάζουν διαδικτυακή εκδήλωση αφιερωμένη στο ποιητικό και πεζό έργο του Διονυσίου Σολωμού.

Σολωμός +
Διονύσιος Σολωμός
Monopoli Team

Αυτή η εκδήλωση, όπως και η προηγούμενή της, συνδυάζει την επέτειο του «Με τα λόγια (γίνεται)» με έναν κάπως «λοξό», δια της ποίησης, εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Το αφιέρωμα «Σολωμός +» προβάλλεται τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020 στις 19:30, στα Youtube κανάλια της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και του Με τα λόγια (γίνεται) και στο Facebook της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Η καθιερωμένη εκδήλωση του Δεκεμβρίου του «Με τα λόγια (γίνεται)» – επανεπίσκεψης και αναψηλάφησης του νεοελληνικού ποιητικού κανόνα – είναι φέτος αφιερωμένη στον Διονύσιο Σολωμό. Σε αυτό, 20 σύγχρονες/οι Έλλην(ιδ)ες ποιητ(ρι)ές απαγγέλλουν ειδικά γραμμένα ποιήματά τους «σε διάλογο» με το ποιητικό και πεζογραφικό έργο του Διονυσίου Σολωμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜουσείο Μπενάκη: Online περιηγήσεις και εκδηλώσεις12.09.2018

Συμμετέχοντες:

Βασίλης Αμανατίδης, Ορφέας Απέργης, Μαίρη Γιόση, Άννα Γρίβα, Γιάννης Δούκας, Λένια Ζαφειροπούλου, Παναγιώτης Ιωαννίδης, Ακριβή Κακλαμάνη, Κωνσταντίνα Κορρυβάντη, Θεώνη Κοτίνη, Δήμητρα Κωτούλα, Παυλίνα Μάρβιν, Στέργιος Μήτας, Γιάννα Μπούκοβα, Iφιγένεια Ντούμη, Όλγα Παπακώστα, Αλεξάνδρα Πλαστήρα, Θοδωρής Ρακόπουλος, Χρήστος Σιορίκης και Μάριος Χατζηπροκοπίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑOnline εκδηλώσεις, σεμινάρια, διαλέξεις: 15 προτάσεις για την εβδομάδα 30/11 – 6/1212.09.2018

Αντίστοιχες εκδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί από το «Με τα λόγια (γίνεται)» τα προηγούμενα χρόνια, όπου παρουσιάστηκαν αφιερώματα στον Κάλβο, στον Καβάφη πέρα από τα «Αναγνωρισμένα» 154 ποιήματά του, στον Καρυωτάκη με τους συγχρόνους του, στην «τετράδα» Πολυδούρη Αξιώτη-Χατζηλαζάρου-Αραβαντινού, στον Παπατσώνη, στον Ελύτη με τους ποιητικούς «συνομιλητές» του, στον Εγγονόπουλο, στην Καρέλλη και στην Βακαλό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑUnder construction: Ψηφιακό φεστιβάλ, με περισσότερες από 30 εκδηλώσεις από το Κέντρο Πίνα Μπάους12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημερομηνία: Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020, 19:30
Διεύθυνση: YouTube-Ελληνοαμερικανική Ένωση, YouTube-Με τα λόγια (γίνεται),  Facebook-Ελληνοαμερικανική Ένωση
Παρακολούθηση: Ελεύθερη online

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b