MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
MOVIE NIGHT

Νetflix: 10 ταινίες τρόμου ιδανικές για μια… Halloween βραδιά

Η μέρα του Halloween έφτασε, οπότε τι καλύτερο από το να δείτε μια… spooky ταινία στο Netflix για να μπείτε εξ ολοκλήρου στο κλίμα της γιορτής;

author-image Ευθυμία Πουλάδη

Ναι και στην Ελλάδα μπορείς να γιορτάσεις το Halloween. Με ποιον τρόπο; Πολύ απλά, φτιάχνεις ποπ κορν, αγοράζεις τα αγαπημένα σου γλυκάκια, χαμηλώνεις τα φώτα, ανάβεις μικρά λαμπάκια και βάζεις μια ταινία τρόμου από τη λίστα του Netflix.

Κλασική ή σύγχρονη, η πλατφόρμα διαθέτει πολλές προτάσεις που θα σε βάλουν στο κλίμα της γιορτής, με τον καλύτερο τρόπο: Τον τρόμο!

Εμείς επιλέξαμε 10 από τις καλύτερες ταινίες τρόμου που περιλαμβάνει ο κατάλογος και δεν θα σε αφήσουν να κοιμηθείς το βράδυ.

Ηalloween (1978)

Φυσικά και δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα η ταινία που έβαλε τον τρόμο του Halloween στα σπίτια μας και γέννησε ένα τεράστιο franchise με πρίκουελ και σίκουελ, που δεν έφτασαν ποτέ στο επίπεδο της πρωτότυπης.

Κλασική σλάσερ ταινία του Τζον Κάρπεντερ, ο οποίος έγραψε και την μουσική, που θεωρείται από τις πιο χαρακτηριστικές και αναγνωρίσιμες του είδους.

Πρωταγωνίστρια η scream queen Τζέιμι Λι Κέρτις, στα χνάρια της μητέρας της (Τζάνετ Λι του «Ψυχώ»), που προσπαθεί να ξεφύγει από τα χέρια του απόλυτου seriak killer, Μάικλ Μάγιερς, την ημέρα του Halloween. Ανατριχιαστική και τρομαχτική, έως σήμερα.

Στην πλατφόρμα θα βρείτε και το πρόσφατο σίκουελ του franchise, «Η Νύχτα με τις Μάσκες», που κυκλοφόρησε το 2018 και είχε μεγάλη επιτυχία.

Εφιάλτης στον Δρόμο με τις Λεύκες (2010)

Δεν είναι η κλασική ταινία του 1984, όμως αποτελεί άξιο ριμέικ ενός από τα πλέον κλασικά κινηματογραφικά franchise ταινιών τρόμου. Η ιστορία είναι γνωστή: Μια ομάδα εφήβων καταδιώκεται από τον παραμορφωμένο δολοφόνο Φρέντι Κρούγκερ στα όνειρά τους. Επομένως, όσο μένουν ξύπνιοι είναι ασφαλείς, όμως όταν κοιμούνται, δεν υπάρχει διαφυγή…

Πρωταγωνιστούν οι: Τζάκι Ερλ Χέιλι, Κάιλ Γκάλνερ, Ρούνεϊ Μάρα, Κέιτι Κάσιντι, Τόμας Ντέκερ.

Δράκουλας (1992)

Ο διάσημος μύθος του Μπραμ Στόκερ ζωντανεύει από τα χέρια του Φράνσις Φορντ Κόπολα και με ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών, που περιλαμβάνει τους: Γκάρι Όλντμαν, Γουϊνόνα Ράιντερ, Άντονι Χόπκινς και Κιάνου Ριβς.

Η υπόθεση αφορά τον κόμη Δράκουλα, ο οποίος πηγαίνει στο Λονδίνο για να κατακτήσει τη Μίνα, που θεωρεί μετενσάρκωση της νεκρής γυναίκας του. Μια αρκετά ρομαντική προσέγγιση της γκοθ ιστορίας, που φυσικά δεν παραλείπει να είναι και τρομαχτική, αφού τα σκηνικά, τα κοστούμια και τα εφέ είναι άκρως ρεαλιστικά!

Νεκροταφείο Ζωντανών (1989)

Πιστή μεταφορά του μυθιστορήματος του Στίβεν Κινγκ στη μεγάλη οθόνη, από τη Μέρι Λάμπερτ.

Η υπόθεση αφορά μια οικογένεια που μόλις μετακόμισαν στη νέα τους εξοχική κατοικία, στην οποία υπάρχει κοντά ένα ινδιάνικο νεκροταφείο. Όταν ο μικρός γιος της οικογένειας σκοτωθεί σε ατύχημα, ο πατέρας του τον θάβει στο νεκροταφείο, όπου σύμφωνα με τις προλήψεις της περιοχής οι νεκροί ξανάρχονται στη ζωή. Τα πράγματα όμως χειροτερεύουν όλο και περισσότερο από κει και πέρα.

Η ταινία έγινε ριμέικ το 2019 με τίτλο «Pet Semetary» και μπορείτε να το βρείτε και αυτό στη πλατφόρμα.

Παρασκευή και 13 (2009)

Θυμίζει την ταινία «Halloween» σε κόνσεπτ, απλά αντί για την ημέρα της γιορτής, ο δολοφόνος σκοτώνει την ημέρα Παρασκευή και 13, που άλλωστε θεωρείται προληπτική.

Η ταινία είναι ένα reboot και η δωδέκατη ταινία στο σλάσερ franchise της «Παρασκευής και 13», το οποίο ξεκίνησε το 1980. Η ταινία ακολουθεί τον Κλέι Μίλερ καθώς ψάχνει για τη αγνοούμενη αδερφή του, την οποία έχει αιχμαλωτίσει ένας ψυχοπαθής δολοφόνος, ενώ έκανε κάμπινγκ στο δάσος.

Αν και δεν φτάνει ποτέ στο ύψος της αυθεντικής, παραμένει μια καλή επιλογή για ταινία τρόμου.

Γιορτινές Ιστορίες Τρόμου (2016)

Μια ανατριχιαστική ανθολογία τρόμου που περιλαμβάνει 8 διαφορετικές και απολαυστικά σκοτεινές μικρές ιστορίες.

Κάθε ιστορία τρόμου αφορά μια γιορτινή μέρα, μέσα στις οποίες βρίσκονται το Halloween, ο Άγιος Βαλεντίνος, Η Γιορτή της Μητέρας, τα Χριστούγεννα, η Πρωτοχρονιά, κ.α. Ο σκηνοθέτης και οι ηθοποιοί αλλάζουν σε κάθε ιστορία.

Η Πρόσκληση (2015)

Απαντώντας σε μια πρόσκληση της πρώην συζύγου του, ένας άντρας φέρνει την καινούργια του κοπέλα σε ένα δείπνο. Εκεί, ξανά βιώνει το τραύμα του θανάτου του παιδιού τους και υποψιάζεται ότι η πρώην σύζυγός του έχει απώτερα κίνητρα για να τον προσκαλέσει.

Έξυπνο σενάριο και πειστικές ερμηνείες συνθέτουν αυτή την ανατρεπτική και καλογυρισμένη ταινία τρόμου που βασίζεται στους χαρακτήρες και σχολιάζει τις ανθρώπινες σχέσεις και κοινωνίες.

Σιωπή (2016)

Εξαιρετικό θρίλερ με πρωτότυπη ιδέα και τρομαχτική εκτέλεση. Πρόκειται για μια κωφή συγγραφέα που ζει απομονωμένη σε ένα σπίτι στο δάσος και προσπαθεί να επιβιώσει, μες τη σιωπή της, από τον μασκοφόρο δολοφόνο που εμφανίζεται στο παράθυρό της.

Σκηνοθετημένο μαεστρικά από τον φαν του είδους Μάικ Φλάναγκαν, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τους «Δαίμονες του Χιλ Χάουζ»– του Netflix. Πρωταγωνιστεί η τρομερή Κέιτ Σίγκελ, με την οποία έγραψαν το σενάριο και συνεργάστηκαν επίσης στους «Δαίμονες».

Μια ταινία γεμάτη αγωνία έως το τέλος, που εντείνεται από το γεγονός ότι δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου διάλογοι, αλλά διάφοροι ανατριχιαστικοί ήχοι.

Μην ανασαίνεις (2016)

Άλλο μια απρόσμενα καλή ταινία τρόμου, που διαθέτει όλα τα στοιχεία που θα καθηλώσουν τον θεατή έως το τέλος. Ανατρεπτικό σοκαριστικό, βίαιο όπου χρειάζεται και γεμάτο αγωνία. Πρόκειται για ένα ανθρωποκυνηγητό μέσα σε ένα σπίτι, ανάμεσα σε έναν τυφλό βετεράνο πολέμου και σε τρεις νεαρούς εφήβους, που προσπαθούν να τον ληστέψουν. Πάλι χρησιμοποιείται εδώ μια αναπηρία του πρωταγωνιστή, ως όφελός του, όπως και στην προηγούμενη ταινία που αναφέραμε. Μια ταινία που δεν θα σε αφήσει να πάρεις ανάσα…όπως ακριβώς συμβαίνει και στους νεαρούς πρωταγωνιστές.

Escape Room (2019)

Αν είστε λάτρεις των παιχνιδιών, των γρίφων και της αγωνίας, τότε αυτή η ταινία είναι κατάλληλη για εσάς.

Έξι άγνωστοι συναντιούνται σε ένα escape room και προσπαθούν να λύσουν μια σειρά από περίπλοκους γρίφους και να δραπετεύσουν από τις θανάσιμες παγίδες που κρύβει.

Ψυχολογικό θρίλερ του Άνταμ Ρόμπιτελ, σκηνοθέτη του «Παγιδευμένη Ψυχή: Το Τελευταίο Κεφάλαιο». Αγωνία στο κόκκινο και ανατρεπτικό τέλος. Τι άλλο θες;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔοκιμάσαμε τα διασημότερα Halloween cocktails και σας λέμε ποια αξίζει να φτιάξετε12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b