MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Αυτές είναι οι πιο τρομακτικες ταινίες θρίλερ, σύμφωνα με έρευνα που μετρά τους παλμούς

Η έρευνα με τίτλο «Science of Scare Project» μέτρησε τους παλμούς θεατών σε πάνω από 100 ώρες ταινιών τρόμου και εντόπισε τις 35 πιο τρομακτικές.

Sinister
author-image Φωτεινή Νικολίτσα

Μία έρευνα που κυκλοφόρησε πρόσφατα αποκάλυψε ποιά είναι η πιο τρομακτική ταινία, μετρώντας τους παλμούς των θεατών. Είναι, άλλωστε, η κατάλληλη εποχή – με τον εορτασμό του Χάλογουιν – για να ψυχαγωγηθούν οι…horror σινεφίλ, με τις καλύτερες ταινίες τρόμου.

Η έρευνα

Πρόκειται για την έρευνα με τίτλο «Science of Scare Project» από το Broadband Choices, κατά την οποία μέτρησαν τους χτύπους της καρδιάς 50 ατόμων διαφόρων ηλικιακών ομάδων. Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν πάνω από 100 ώρες ταινίες τρόμου, ενώ τους είχαν προσαρμόσει ένα monitor καταμέτρησης των παλμών για να υπολογίσουν τον μέσο όρο αύξησής τους σε κάθε ταινία.

The Science of Scare

The Science of Scare

Πρώτη στα αποτελέσματα και άρα η πιο τρομακτική ταινία προέκυψε ότι είναι το “Sinister” του Σκοτ Ντέρικσον του 2012. Ενώ ο μέσος όρος των παλμών σε ήρεμη κατάσταση των θεατών ήταν 65 BPM (παλμοί ανά λεπτό), στην νούμερο ένα ταινία της λίστας έφτασαν τους 86 BPM, παρατηρήθηκε δηλαδή αύξηση 32%.

Από τα τελικά αποτελέσματα σχηματίστηκε μια λίστα με τις 35 πιο τρομακτικές ταινίες.

Η πιο τρομακτική ταινία σύμφωνα με την έρευνα

Το “Sinister” με πρωταγωνιστή τον Ίθαν Χοκ είναι, λοιπόν, η πιο τρομακτική ταινία. Ακολουθεί την ιστορία ενός ξεπεσμένου συγγραφέα- ερευνητή αληθινών εγκλημάτων, ο οποίος μετακομίζει με την οικογένειά του σε ένα σπίτι, το οποίο μόνο εκείνος γνωρίζει ότι είναι το σπίτι που διαπράχθηκαν τα εγκλήματα της νέας υπόθεσης που ερευνά. Στο σπίτι ανακαλύπτει κάποιες μπομπίνες με έναν προτζέκτορα που αποκαλύπτουν φρικτά εγκλήματα και μια σατανική φιγούρα. Από εκεί και πέρα η ταινία παίρνει την πιο σκοτεινή και τρομακτική τροπή της…

Sinister

Sinister

Η ταινία κυκλοφόρησε το 2012 και αποτέλεσε μια τεράστια εμπορική επιτυχία. Τα κέρδη της έφτασαν τα 87,7 εκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με το budget των 3 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε. Ακολούθησε ένα sequel της ταινίας το 2015 με τίτλο “Sinister 2”.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας

Πέρα από το νούμερο ένα, το top 10 περιλάμβανε από το 2 έως το 10 τις εξής ταινίες:

  1. Sinister
  2. Insidious
  3. The Conjuring
  4. Hereditary
  5. Paranormal Activity
  6. It Follows
  7. The Conjuring 2
  8. The Babadook
  9. The Descent
  10. The Visit

Στην δεκάδα αυτή ο σκηνοθέτης Τζέιμς Γουάν ανακηρύσσεται “Βασιλιάς του Horror” με τρεις ταινίες του να βρίσκονται στο top 10 (Ιnsidious, Conjuring 1 & 2). Ακόμη κατέκτησε τον “τίτλο” για το πιο τρομακτικό jump scare στο “Insidious” με τους παλμούς να αγγίζουν τους 133 BPM.

The Ring

The Ring

Κατά βάση βλέπουμε ταινίες της τελευταίας δεκαετίας και πολλές και της προηγούμενης όπως το “The Ring” που έφτασε στην 11η θέση. Έπειτα επικρατούν στην δεύτερη δεκάδα ορισμένες κλασικές slasher ταινίες των 80s όπως το “Nightmare on Elm Street”, το “The Texas Chainsaw Massacre” και το “Halloween”. Στην 17η θέση σκαρφαλώνει το κατά κοινή ομολογία τρομακτικό μέχρι σήμερα “The Exorcist”, ενώ η διαχρονική ταινία τρόμου του Στάνλεϊ Κιούμπρικ “The Shining” βρίσκεται στην 33η θέση.

Η αξιοπιστία της έρευνας

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της έρευνας Ντάνιελ Κλίφορντ «με τους περισσότερους ανθρώπους πλέον να βρίσκονται για το Χάλογουιν στο σπίτι, η έρευνά μας σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τους ανθρώπους να βρουν τις πιο επιστημονικά εμπεριστατωμένες τρομακτικές ταινίες που έγιναν ποτέ, να τους γλιτώσουμε χρόνο από το να ψάχνουν ανάμεσα στους χιλιάδες τίτλους σε streaming πλατφόρμες όπως η Αmazon, το Netflix και το Shudder».

The Conjuring 2

The Conjuring 2

Δεν έχει άδικο στο ότι είναι μια πολύ καλή λίστα με 35 τρομακτικές ταινίες, που όντως θα προσφέρουν τρόμο και ενδιαφέρουσες πλοκές στους θεατές. Ωστόσο, η έρευνα και τα αποτελέσματά της κατά πόσο αυτές είναι οι πιο τρομακτικές ταινίες όλων των εποχών δεν είναι και τόσο αξιόπιστα. Το δείγμα των μόλις 50 συμμετεχόντων είναι πολύ μικρό για μια καθολική γενίκευση.

Ακόμη, οι ταινίες που επιλέχθηκαν είναι κατά βάση πολύ καινούριες και παρμένες από λίστες όπως οι 50 ταινίες με τις υψηλότερες βαθμολογίες του IMBD, του Rotten Tomatoes και Reddit. Μιλάμε συνεπώς για τις πιο εμπορικές και πρόσφατες ταινίες των τελευταίων ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Τhe Witches»: 8 πράγματα που δεν ξέραμε για την πρώτη μεταφορά της θρυλικής ταινίας των 90s12.09.2018

Ας μη ξεχνάμε ότι υπάρχουν πολλές χώρες – πέραν των χολιγουντιανών παραγωγών – με εξαιρετική βιομηχανία παραγωγής ταινιών τρόμου και με τεράστια επιτυχία στο να καταφέρνουν να τρομάζουν τους θεατές!

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b