MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Dubai Design Week: Πώς θα διαμορφωθεί η αρχιτεκτονική μετά τον κορονοϊό;

Η Εβδομάδα Αρχιτεκτονικής στο Ντουμπάι μας έδωσε μια «κλεφτή» ματιά στο μέλλον, και συγκεκριμένα στην αρχιτεκτονική μετά την καραντίνα.

Μέση Ανατολή
«Gaia floating resort»
Monopoli Team

Καθώς η μάχη με την πανδημία του κορονοϊού συνεχίζεται σε όλο τον κόσμο, οι αρχιτέκτονες προσπαθούν να σκεφτούν πώς θα διαμορφωθεί ο δημόσιος χώρος, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να βρίσκονται μαζί, χωρίς να διακινδυνεύουν την υγεία τους.

Αυτό ακριβώς πραγματεύεται και η έκθεση “Το Σχήμα Όσων Έρχονται“, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αρχιτεκτονικής στο Ντουμπάι στα μέσα Νοεμβρίου. Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση αυτή θέλησε να προσφέρει μια «κλεφτή» ματιά στο μέλλον, και στο πώς θα διαμορφωθεί η αρχιτεκτονική στον κόσμο μετά τον κορονοϊό.

Μέσα από 25 σχέδια, είδαμε νέες ιδέες, προϊόντα και εγκαταστάσεις από αρχιτέκτονες και διακοσμητές από την Μέση Ανατολή. Από νυχτερινά κέντρα διασκέδασης που επιτρέπουν τις αποστάσεις μέχρι και ένα φουσκωτό που περιβάλλει τα τραπέζια σε εστιατόρια, αυτές είναι οι πιο ξεχωριστές ιδέες από την έκθεση της Εβδομάδας Αρχιτεκτονικής του Ντουμπάι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 περίεργα challenges και trends που έγιναν viral μέσα στην καραντίνα12.09.2018

Ασφαλείς χώροι θρησκευτικής λατρείας

«Dilmunia Mosque», ένα ιδιαίτερο τζαμί, από το studio Pace

Το «Dilmunia Mosque» σχεδιάστηκε από το Studio Pace στο Κουβέιτ. Εμπνευσμένο από την τοπική αρχιτεκτονική, το σχέδιό του επιτρέπει την κάθοδο των προσκυνητών από το επίπεδο του δρόμου. Η αποσύνδεση από τον έξω κόσμο μοιάζει έτσι μεταφορική αλλά και σωματική.

Το μέλλον των δημόσιων χώρων μετά τον κορονοϊό

«Walk of Life», δημόσιοι χώροι, από την Tariq Khayyat Design Partners

Οι Tariq Khayyat Design Partners από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σχεδίασαν το «Walk of Life», όπου χρησιμοποιούνται οπτικές ενδείξεις που ενθαρρύνουν την κοινωνική απόσταση και παρακολουθούν τις κινήσεις των ανθρώπων.

Έξοδος για φαγητό

«Jellybeans», έξοδος για φαγητό, από το Studio Toggle

Το αρχιτεκτονικό Studio Toggle στο Κουβέιτ σχεδίασε τα «Jellybeans», φουσκωτές κατασκευές που μοιάζουν με φασόλια. Περιβάλλουν κάθε τραπέζι, συμβάλλοντας στην αποστασιοποίηση των πελατών στα εστιατόρια.

Το εξοχικό του μέλλοντος

«Gaia floating resort», το εξοχικό του μέλλοντος, από το studio AMA

Για διακοπές μακριά από το πλήθος, το studio AMA σχεδίασε το «Gaia floating resort», την αρχιτεκτονική του οποίου εμπνεύστηκαν από αναδυόμενες τεχνολογίες κατασκευής και βιωσιμότητας.

Τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης του μέλλοντος

«Evolve», μέλλον των nightclubs, από την ομάδα Rabih Geha Architects

Η ομάδα Rabih Geha Architects από την Βηρυτό μερίμνησε για έναν πιο ασφαλή χώρο για… clubbing. Ο σχεδιασμός του «Evolve» έχει μια ομόκεντρη διάταξη, που επιτρέπει στους ανθρώπους να διασκεδάζουν μαζί, διατηρώντας απόσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑQuarantine diaries: 6 εναλλακτικοί τρόποι για να «βρεθείς» με τους φίλους σου…διαδικτυακά12.09.2018

Μια γέφυρα από… το μέλλον
Μέση Ανατολή

«Mamsha of Al-Tahliya Street», μια γέφυρα από το μέλλον, από το Sibyl Design Studio

Ανταποκρινόμενο στην πανδημία κορονοϊού, το Sibyl Design Studio της Σαουδικής Αραβίας σχεδίασε το «Mamsha of Al-Tahliya Street». Πρόκειται για μια γέφυρα με χωριστά επίπεδα, που συνδέει τη Σαουδική πόλη Τζέντα από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Υπάρχει μέριμνα για τον διαχωρισμό των πεζών από τους ποδηλάτες.

Πηγή: CNN

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b