MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
PHOTO STORIES

Οι μάσκες…αλλιώς: Καλλιτέχνες εμπνέονται και δημιουργούν για μία ξεχωριστή έκθεση

Αυτές είναι οι πιο ευφάνταστες μάσκες μέσα από την ματιά των καλλιτεχνών που έλαβαν μέρος στην έκθεση της Πινακοθήκης Vicki Myhren, με τίτλο “MASK”.

Monopoli Team

Ο ιστορικός τέχνης Geoffrey Shamos και η Lauren Hartog, διευθύντρια της Πινακοθήκης Vicki Myhren του Πανεπιστημίου του Ντένβερ, ζήτησαν από 45 καλλιτέχνες να συμμετέχουν σε μία τοπική έκθεση με ένα… ιδιαίτερο θέμα: Τον επαναπροσδιορισμό της μάσκας προστασίας. Πρόκειται φυσικά για το πιο “χοτ” -και σίγουρα απαραίτητο- αξεσουάρ της σεζόν, αφού η πανδημία του κορονοϊού έχει καταστήσει αναγκαία τη χρήση της.

Έτσι, 45 καλλιτέχνες παρουσίασαν τις μάσκες, όπως τις φαντάζονται εκείνοι, και η βρετανική εφημερίδα The Guardian επέλεξε τις καλύτερες από αυτές. Ο Shamos, φυσικά, δήλωσε ότι του ήταν δύσκολο να διαλέξει το αγαπημένο του έργο, το “Incalculable Loss” του Trey Duvall, όμως, που κατασκευάστηκε από βραχιολάκια νοσοκομείου με τα ονόματα ανθρώπων που πέθαναν από επιπλοκές του Covid-19, τον «συγκινεί κάθε φορά», ενώ το “Porcupine Fish” της Liz Sexton «κάνει τους επισκέπτες να χαμογελούν».

Αυτές, λοιπόν, είναι οι πιο ευφάνταστες “μάσκες” μέσα από την ματιά των καλλιτεχνών που έλαβαν μέρος.

Περισσότερα από Photo Stories
VIMA_WEB3b