MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΈΑ

Βραβεία Grammy: Οι καλλιτέχνες που σάρωσαν στις υποψηφιότητες και οι απουσίες-έκπληξη

Φέτος οι γυναίκες καλλιτέχνες έχουν τις περισσότερες υποψηφιότητες για βραβεία Grammy, κάποιοι όμως μιλούν και για “σοκαριστικούς” αποκλεισμούς.

Η Μπιγιονσέ σάρωσε στις υποψηφιότητες για τα φετινά βραβεία Grammy
Η Μπιγιονσέ σάρωσε στις υποψηφιότητες για τα φετινά βραβεία Grammy
Monopoli Team

Όλα δείχνουν ότι τα βραβεία Grammy θα είναι για ακόμη μια χρονιά συναρπαστικά -αν μπορούμε να κρίνουμε από τις υποψηφιότητες, που ανακοινώθηκαν το βράδυ της Τρίτης 24 Νοεμβρίου.

Από τη μία οι αντιδράσεις ήταν θετικές, αφού για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, οι γυναίκες καλλιτέχνες βρίσκονται στην κορυφή των υποψηφιοτήτων. Από την άλλη, πολλοί άλλοι καλλιτέχνες θεωρούν ότι τα Grammy τους “σνόμπαραν”, με τον The Weeknd να μιλάει ακόμα και για “διαφθορά”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAMAs 2020: Με περιορισμένο κοινό και μεγάλους νικητές πραγματοποιήθηκαν τα φετινά βραβεία12.09.2018

Ποιοι σάρωσαν τις υποψηφιότητες

Η Μπιγιονσέ βρίσκεται στην κορυφή των βραβείων Grammy 2021 με 9 υποψηφιότητες, ακόμα και αν φέτος δεν κυκλοφόρησε κανένα νέο άλμπουμ! Φαίνεται, όμως, ότι το single “Black Parade”, το μοναδικό νέο τραγούδι, στο οποίο ακούσαμε σόλο την τραγουδίστρια φέτος, καθώς και η συνεργασία της με την Megan Thee Stallion για το ρεμίξ του “Savage” ήταν αρκετά. Παρ’ όλο που οι περισσότερες υποψηφιότητές της αφορούν αυτά τα δύο τραγούδια, η Μπιγιονσέ κέρδισε δύο ακόμα υποψηφιότητες για τη μουσική της για τον “Βασιλιά των Λιονταριών”.

Μετά την Μπιγιονσέ, σειρά στην γυναικοκρατούμενη “κορυφή” των υποψηφιοτήτων έχουν η Τέιλορ Σουίφτ, αλλά και η Ντούα Λίπα με 6 υποψηφιότητες η κάθε μία, ενώ ο μοναδικός άντρας με τόσες υποψηφιότητες φέτος είναι ο ανερχόμενος ράπερ, Roddy Ricch. Τόσο η Σουίφτ όσο και η Λίπα ανταγωνίζονται για το σημαντικότερο βραβείο της βραδιάς, το Καλύτερο Άλμπουμ, μαζί με τον Post Malone, τις HAIM, τους Coldplay και άλλους.

Στις υπόλοιπες υποψηφιότητες βλέπουμε την περσινή “βασίλισσα” των Grammy, την Billie Eilish, την Megan Thee Stallion, τον Justin Bieber και τον DaBaby με 4 υποψηφιότητες ο καθένας.

Παράλληλα, οι Νοτιοκορεάτες BTS απέδειξαν για ακόμη μια φορά ότι αποτελούν ίσως το μεγαλύτερο συγκρότημα παγκοσμίως αυτή τη στιγμή, αφού επιτέλους κέρδισαν μία υποψηφιότητα στα Grammy για το τραγούδι τους “Dynamite”.

Μεγάλες απουσίες-εκπλήξεις στα φετινά βραβεία Grammy

Αν ψάχνετε τον The Weeknd στις υποψηφιότητες, τότε δεν θα τον βρείτε, αφού ο R&B τραγουδιστής δεν έχει ούτε μία υποψηφιότητα στα φετινά Grammy, παρ’όλο που το άλμπουμ του “After Hours” ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα της χρονιάς.

Πρόκειται για έναν “από τους πιο σοκαριστικούς αποκλεισμούς στην σύγχρονη ιστορία των Grammy”, σύμφωνα με το Variety, που είχε προβλέψει ότι το όνομα του The Weeknd θα βρίσκεται στην κορυφή με την Μπιγιονσέ.

Ο ίδιος ο The Weeknd κατηγόρησε το θεσμό για “διαφθορά”, ενώ δήλωσε ότι χρωστούν σε εκείνον και τους θαυμαστές του “κάποιες εξηγήσεις”.

Πάντως, ο αποκλεισμός του The Weeknd δεν ήταν η μόνη έκπληξη, αφού πολλοί αντέδρασαν και για τις λίγες υποψηφιότητες του Harry Styles και της Lady Gaga, που επίσης συμμετείχαν σε μερικά πολυσυζητημένα πρότζεκτ φέτος.

Παράλληλα, εκτός των βραβείων Grammy βρέθηκαν και “βετεράνοι”, όπως ο Μπομπ Ντίλαν, που φέτος έκανε την μεγάλη του επιστροφή με το άλμπουμ “Rough and Rowdy Ways”, το οποίο μάλιστα κέρδισε τους κριτικούς, αλλά και το κοινό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Μπομπ Ντίλαν κυκλοφορεί νέο άλμπουμ μετά από 8 χρόνια!12.09.2018

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b