MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
04
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Souvenir: Το νέο άλμπουμ της Irene Skylakaki, ένα μουσικό κολλάζ συναισθημάτων και επιρροών

Τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του τελευταίου της δίσκου, η Irene Skylakaki επιστρέφει στη δισκογραφία με το 4ο προσωπικό της άλμπουμ, «Souvenir», παρουσιάζοντάς μας ένα μουσικό κολλάζ αναμνήσεων, συναισθημάτων και επιρροών.

Monopoli Team

Η κυκλοφορία του άλμπουμ έρχεται μετά από τέσσερα singles, το ομώνυμο Souvenir σε συνεργασία με τον πολύ αγαπημένο Jay-Jay Johansson και ένα βίντεο κλιπ γυρισμένο από τον Dave East στο μαγικό Cape Town, το Mary Smiles που μας μιλά για την Μαίρη που χαμογελά και χορεύει αγνοώντας όσους την κρίνουν γι’αυτό, το ονειρικό Dreamy που ηχεί σαν νανούρισμα και το τελευταίο single Sutherland Avenue με στίχους και μουσική που μιλούν για μια αγάπη που υπήρχε αλλά δεν υπάρχει πια. Τραγούδια όμοια στο λόγο της δημιουργίας τους: ωραία μουσική, ανεξαρτήτως genre.

Το Souvenir ξεκίνησε ως αυτοσχεδιασμός πριν κάποια χρόνια, όταν μετά την γνωριμία της Ειρήνης με τον Andres Mesa, που δούλευε τότε στο studio του Phil Manzanera, όπου και ηχογραφήθηκαν τα demos, ξεκίνησαν να δημιουργούν τραγούδια χωρίς κάποιο συγκεκριμένο concept στο μυαλό τους. Στο project με τον καιρό προστέθηκαν μουσικοί και φίλοι που πρόσφεραν το ταλέντο και τη μουσική τους, πάντα με γνώμονα τη δημιουργία τραγουδιών που να αγαπούν οι ίδιοι.

Στη δεύτερη φάση του, το Souvenir βρήκε την Ειρήνη κατά την μετεγκατάστασή της από το Λονδίνο στην Αθήνα, εν μέσω του πρώτου lockdown, οπότε κάποια τραγούδια ετοιμάστηκαν εξ-αποστάσεως σε συνεργασία με τον Σκωτσέζο μουσικό, παραγωγό και προσωπικό της φίλο, Iain Gordon Smith, σε μια διαδικασία πολύ ξεχωριστή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑLion Zion: Νέα storytelling μπαλάντα με ονειρικό βίντεο κλιπ κυκλοφορεί η Danai Nielsen12.09.2018

Όπως λέει η ίδια η Ειρήνη «Αν και είναι το 4ο άλμπουμ μου, αισθάνομαι σαν να είναι το πρώτο μου καθώς ασχολήθηκα με κάθε λεπτομέρεια σε πολύ μεγαλύτερο βάθος. Πιστεύω πως αυτό το άλμπουμ είναι μια μουσική “φωτογραφία” του που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή και είμαι ενθουσιασμένη που τo μοιράζομαι μαζί σας».

Souvenir Tracklist

01. Intro – The Animal
02. Mary Smiles
03. Sutherland Avenue
04. Souvenir (feat. Jay-Jay Johansson)
05. Hallucination
06. Harrow Road
07. Thank you. For good science
08. Under Water
09. 3 Square Meter Room
10. Dreamy
11. OutRaw

Βρείτε το Souvenir διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPrisoner: Η Miley Cyrus και η Dua Lipa μεταμορφώνονται σε ροκ σταρς για το νέο τους βίντεο κλιπ12.09.2018

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ «Καλοκαίρι στην Αθήνα 2025»: Οι δωρεάν εκδηλώσεις συνεχίζονται
Μουσικά Νέα
Λάκης Λαζόπουλος: «Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης έδωσε άλλη διάσταση στο ελληνικό τραγούδι»
Μουσικά Νέα
Μουσική Υλίκη: Ένα συναυλιακό τριήμερο με φόντο την Λίμνη Υλίκη
Μουσικά Νέα
Δες πρώτος το Helios Stage του Primer Music Festival (video)
Μουσικά Νέα
Οι Prodigy αποθεώθηκαν στο Glastonbury – και τώρα τους περιμένουμε στο Release Athens 2025
Μουσικά Νέα
Εκτός Οθόνης: Ο Θοδωρής Νικολάου ερμηνεύει Παρασκευά Καρασούλο
Μουσικά Νέα
MuSifanto 2025: Δέκα χρόνια πολιτισμού στη Σίφνο
Ιστορίες
Πώς είναι να γυρίζεις ένα βίντεο κλιπ δίπλα στη θάλασσα;
Art & Culture
Οι Green Day μέσα από 10 θρυλικές live στιγμές – Η αντίστροφη μέτρηση για το EJEKT ξεκίνησε
Μουσικά Νέα
Mario Biondi: Η βελούδινη φωνή της ιταλικής soul στο Θέατρο Δόρα Στράτου
Μουσικά Νέα
Όταν η Χάρις Αλεξίου αποθεώθηκε στη συναυλία του ΛΕΞ (vid)
Μουσικά Νέα
Τα “Παράθυρα” είναι το νέο τραγούδι του Παύλου Παυλίδη – Δες το βίντεο κλιπ σε σκηνοθεσία The Boy